Menu
Lämpöä yrityksille ja kiinteistöille

Ohjeet uudisrakennusten liittämiseksi

Liittymissopimukseen kuuluu kiinteistön liittäminen kaukolämpöverkkoon sekä lämmön toimitus. Teemme sopimustarjouksen tarkistettuamme kiinteistösi tiedot.

Uuden rakennuksen liittäminen kaukolämpöön

  1. Selvitä liittymismahdollisuutesi ottamalla meihin yhteyttä.

  2. Rekisteröidy dokumenttien latauspalveluumme ja päivitä kiinteistön tiedot palveluun. 

  3. Pyydä hyväksymislausunto rakennuslupahakemukseen. Kiinteistön lämmönmittauspaikan sopimiseen tarvitsemme arkkitehtipiirrustukset. Toimita ne meille dokumenttien latauspalvelun kautta. Hyväksymislausunto liitetään rakennuslupahakemukseen.

  4. Kiinteistön omistaja huolehtii LVI-suunnitelmien toimituksesta. LVI-suunnitelmien perusteella määritetään tai tarkennetaan kaukolämmön sopimusvesivirtaa.

  5. Lähetämme teille tarjouksen saatuamme kaikki yllä mainitut, kiinteistön yhteys- ja laajuustiedot, arkkitehtipiirustukset ja LVI-suunnitelmat.

  6. Pyydä tarjous laitteiden asentamisesta kaukolämmön myynnin hyväksymältä lämpöurakoitsijalta. Muilla urakoitsijoilla ei ole lupaa tehdä kaukolämpötöitä Helsingin alueella.

  7. Helenin suunnittelija, työnvalvojat ja työmaan vastuuhenkilö sopivat tarkan liittymisjohtoreitin ja liittymisjohdon rakentamisaikataulun.

  8. Maanrakennustöistä vastaa asiakas. Lähetämme lämpösopimuksen allekirjoitettavaksi, kun lopullinen lämmöntoimituksen aloituspäivä on tiedossa.