Sähköä kotiin

Ympäristöpenni tukee uusiutuvaa energiantuotantoa

Voit vaikuttaa uusiutuvien tuotantomuotojen käytön lisääntymiseen, kun hankit sähkösopimukseesi Ympäristöpennin. Saat vuosittain käyttöösi 1000 kWh tuulivoimalla tuotettua sähköä. 

 

Tilaa sähköä

Tuotto edistää ympäristönsuojelua

Ympäristöpennisähkö yhdistää kaksi ideaa: puhtaasti tuotetun sähkön ja ympäristöystävällisen tuotannon lisärakentamisen.

Ympäristöpennisähkö maksaa sinulle 1,71 €/kk normaalin sähkölaskusi lisäksi. Maksu veloitetaan perusmaksuna sähkölaskusi yhteydessä.

Me Helenissä maksamme saman summan (1,71 €/kk) jokaista Ympäristöpenni-asiakastamme kohden. Kun valitset Ympäristöpennisähkön, kasvatat Ympäristöpenni-tilin saldoa joka kuukausi 3,42 eurolla.

Varojen käytöstä päättää Ympäristöpenniraati, joka koostuu energia-alan asiantuntijoista.

Ympäristöpennin saat osaksi kaikkia sähkötuotteitamme.

Ympäristöpennisähköä museovesi- ja tuulivoimalla

Ympäristöpennisähkö on puhtaasti tuotettua energiaa. Sitä tuotetaan kahdella tavalla: Helsingin Vanhankaupunginkosken museovesivoimalassa sekä Meri-Porin ja Raahen Hyötytuuli-puistoissa.

Vanhankaupungin vesivoimalaitoksen käyttöön vaikuttavat sateiden säätelemä vedenpinnan korkeus ja ympäristötekijät. Vähäisen virtaaman aikana vesivoimantuotantoa ei ole, sillä vaelluskaloille halutaan turvata riittävä vesimäärä Vantaanjoen itähaarassa. Tällöin museovesivoiman osuus korvataan tuulivoimalla.

Ympäristöpennisähköllä katat 1000 kWh vuosittaisesta sähkönkäytöstäsi uusiutuvalla energialla.

Ympäristöpennivarojen kohdennus

Raati kohdentaa varoja erityisesti aurinko- ja tuulivoiman lisärakentamiseen. Ympäristöpennin avulla mahdollistettiin mm. Suvilahden aurinkovoimala. Selvitämme uusia aurinkovoimaloita ja sopivia merituulihankkeita.

Periaatteena on käyttää tilin tuotto lyhentämättömänä hiilidioksidipäästöjä vähentäviin energiainvestointeihin ja uusiutuvien energiatuotantomuotojen käytön lisäämiseen.

Tällä hetkellä Ympäristöpenni-asiakkaita on yhteensä 6400. Tuulivoiman on valinnut 6215 ja museovesivoiman 185 asiakasta. Tilin saldo 1.8.2019 oli 2 692 048,56 €.  

Ympäristöpennivarat ovat mahdollistaneet Helsinkiin myös kolme aurinkopaneelipenkkiä. Penkit olivat osa mySMARTLife-EU-hanketta, ja ne saatiin käyttöön toukokuussa 2018. 

Muita Ympäristöpennivaroilla toteutettuja hankkeita viimeisen vuosikymmenen ajalta ovat:

TULE ASIAKKAAKSI

Oletko jo sähköasiakkaamme ja haluat lisäksi tukea uusiutuvan energian rakentamista Ympäristöpennisähkön kautta?

Ilmoita meille nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, niin teemme Ympäristöpennisähkö-sopimuksen kanssasi: 
korvaamme 1000 kWh vuosittaisesta sähkönkäytöstäsi tuulivoimalla.

(Museovesivoimakiintiö on tällä hetkellä täynnä, emmekä voi harmiksemme ottaa siihen lisää asiakkaita.)

Jos et vielä ole sähköasiakkaamme, voit tehdä edullisen sähkösopimuksen nettisivuillamme vaikka saman tien ja valita sopimukseesi lisäpalveluna Ympäristöpennin.

Kun valitset lisäksi sähkötuotteeksesi Tuulisähkön tai Kiinteähintaisen sähkön, on kaikki käyttämäsi sähkö tuuli- tai vesivoimalla tuotettua. 

Jos sinulla on sopiva uusiutuvaan energiaan liittyvä ehdotus Ympäristöpennivarojen käytöstä, ole rohkeasti meihin yhteydessä.

Jaa: