Sähköä kotiin

Ympäristöpenni tukee uusiutuvaa energiantuotantoa

Voit vaikuttaa uusiutuvien tuotantomuotojen käytön lisääntymiseen, kun hankit sähkösopimukseesi Ympäristöpennin. Saat vuosittain käyttöösi 1000 kWh tuulivoimalla tuotettua sähköä. 

 

Tilaa sähköä sähkökaupasta

Tuotto edistää ympäristönsuojelua

Ympäristöpennisähkö on puhtaasti tuotettua energiaa. Ympäristöpennisähkö yhdistää kaksi ideaa: puhtaasti tuotetun sähkön ja ympäristöystävällisen tuotannon lisärakentamisen. Kun valitset sähkötuotteeksi Tuulisähkön tai Kiinteähintaisen sähkön, on kaikki käyttämäsi sähkö tuuli- tai vesivoimalla tuotettua. 

Ympäristöpennisähkö maksaa sinulle 1,71 €/kk normaalin sähkölaskusi lisäksi. Maksu veloitetaan perusmaksuna sähkölaskusi yhteydessä. Me Helenissä maksamme saman summan (1,71 €/kk) jokaista Ympäristöpenni-asiakastamme kohden. Kun valitset Ympäristöpennisähkön, kasvatat Ympäristöpenni-tilin saldoa joka kuukausi 3,42 eurolla. Varojen käytöstä päättää Ympäristöpenniraati, joka koostuu energia-alan asiantuntijoista.

Museovesivoimakiintiö on tällä hetkellä täynnä, emmekä voi ottaa siihen lisää asiakkaita.

Ympäristöpennin saat osaksi kaikkia sähkötuotteitamme.

Ympäristöpennivarojen kohdennus

Raati kohdentaa varoja erityisesti aurinko- ja tuulivoiman lisärakentamiseen. Ympäristöpennin avulla mahdollistettiin mm. Suvilahden aurinkovoimala. Selvitämme uusia aurinkovoimaloita ja sopivia merituulihankkeita. Periaatteena on käyttää tilin tuotto lyhentämättömänä hiilidioksidipäästöjä vähentäviin energiainvestointeihin ja uusiutuvien energiatuotantomuotojen käytön lisäämiseen.

Tällä hetkellä Ympäristöpenni-asiakkaita on yhteensä 4661. Tuulivoiman on valinnut 4440 ja museovesivoiman 221 asiakasta.  Tilin saldo 1.12.2017 oli 2 373 169,74 €.

Ympäristöpennisähköä museovesi- ja tuulivoimalla

Ympäristöpennisähköä tuotetaan kahdella tavalla: Helsingin Vanhankaupunginkosken museovesivoimalassa sekä Meri-Porin ja Raahen Hyötytuuli-puistoissa.

Vanhankaupungin vesivoimalaitoksen käyttöön vaikuttavat sateiden säätelemä vedenpinnan korkeus ja ympäristötekijät. Vähäisen virtaaman aikana vesivoimantuotantoa ei ole, sillä vaelluskaloille halutaan turvata riittävä vesimäärä Vantaanjoen itähaarassa. Tällöin museovesivoiman osuus korvataan tuulivoimalla.

Oletko jo asiakas ja haluat lisäksi tukea uuden uusiutuvan energian rakentamista Ympäristöpennisähkön kautta? Ilmoita meille nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, niin teemme Ympäristöpennisähkö-sopimuksen kanssasi.

Jos et ole vielä asiakkaamme, voit tehdä sopimuksen sähkökaupassamme ja valita sopimukseesi lisäpalveluna Ympäristöpennin.

Jaa: