Askel askeleelta pienempi hiilijalanjälki

Kun sinä lähdet matkalle kohti hiilineutraalia elämää, me Helenillä olemme tukenasi. Tutustu neljään helppoon keinoon pienentää hiilijalanjälkeäsi. Jokainen askel vie kohti parempaa tulevaisuutta.

Helen tarjoaa neljä helppoa keinoa hiilijalanjäljen pienentämiseen

Vaihda kodin sähkö uusiutuvalla energialla tuotettuun

Ympäristösähkö ja tuulisähkö pienentävät roimasti asumisen hiilijalanjälkeä, mutta eivät juurikaan kasvata sähkölaskua.

Lämmitä puhtaammin Uusiutuvalla kaukolämmöllä

Asuitpa sitten omakoti-, kerros- tai rivitalossa, voit korvata nykyisen lämmityksen uusiutuvalla energialla tuotetulla lämmöllä.

Vuokraa aurinkopaneeli tai hanki omat aurinkopaneelit katollesi

Aurinkopaneelit tuottavat katollasi sähköä hiilidioksidivapaasti. Voit myös vuokrata aurinkopaneelin suuresta aurinkovoimalasta.

Ryhdy uusien energiainnovaatioiden tukijaksi

Ympäristöpennillä tuet konkreettisesti Helenin uusiutuvan energian ratkaisuiden ja uusien innovaatioiden kehittämistä.

Valitse tuotteita ja vertaile vaikutuksia

Vaihda kodin sähkö uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettuun

Ympäristösähkö

23,99 c/kWh+ perusmaksu 4,74 €/kk
Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:


Valitse Uusiutuva kaukolämpö

Uusiutuva kaukolämpö

Saatavana vain Helsinkiin

Uusiutuva kaukolämpö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Lämpöpumppulaitoksemme hyödyntää jätevedenpuhdistamon jätevettä lämmön tuottamiseen, ja siihen käytetty sähkö on sertifioitua vesisähköä. Lue lisää

1,70 €/kk
Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:


Vuokraa aurinkopaneeli tai hanki omat aurinkopaneelit katollesi

Vuokraa Nimikkopaneeli

Helenin sähköasiakkaille

Voit vuokrata haluamasi määrän aurinkopaneeleita Messukeskuksen aurinkovoimalasta. Nimikkopaneelin omistajana edistät aurinkovoimaloiden kasvua Suomessa, ja saat Nimikkopaneelisi tuotannon hyvityksenä sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa. Lue lisää

4,40 €/kk
1 kpl
Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:


Aurinkopaneelit omalle katolle

Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö säästää sekä ympäristöä että rahaa. Lisäksi ne nostavat kotisi arvoa. Aurinkopaneelit sopivat niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloon, kattotyypistä riippumatta. Olemme tukenasi koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan.

Alk. 4 900 €Kotitalousvähennyksen kanssa vielä jopa -20%

Tutustu aurinkopaneeleihin ja ota yhteyttä

Tue uusiutuvan energian ratkaisujen kehittämistä

Omatuuli

Helenin sähköasiakkaille

Ryhdy kotimaisen tuulisähkön tuottajaksi muutamalla eurolla kuussa. Hankkimalla osuuden tuulivoimalasta tuotat osan kotisi kuluttamasta sähköstä tuulivoimalla. Samalla tuet uusiutuvan energian tuotantoa Suomessa. Lue lisää

4,19 € / kk
1 kpl
Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:


Ympäristöpenni

Helenin sähköasiakkaille

Hankkimalla Ympäristöpennin vaikutat uusiutuvan sähköntuotannon lisääntymiseen ja uudenlaisten energiainnovaatioiden kehitykseen Suomessa. Lisäksi saat tuulisähköä vuosittain 1000 kWh. Lue lisää

1,71 €/kk
Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:


Valitut tuotteet

Et ole valinnut vielä yhtään tuotetta
Valitse sivulta haluamasi tuotteet, jonka jälkeen näet tässä niiden kokonaisvaikutuksen omaan hiilijalanjälkeesi.

Hiilijalanjälki (CO2e)
kg/v
Hintavaikutus
€/kk
Laskelmassa nyt käytettävät tiedot:

10 kg CO2-päästöjä tarkoittaa noin 70 km ajamista bensa-autolla.

Haluatko tietää lisää?

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Tilatessasi uusiutuvan kaukolämmön tuotamme kulutustasi vastaavan määrän kaukolämpöä lämpöpumppulaitoksellamme puhdistetusta jätevedestä. Lämpöpumppujen käyttämä sähkö on myös tuotettu uusiutuvalla energialla. Teemme tämän kiinteää kuukausimaksua vastaan.

Tuotamme Uusiutuvan kaukolämmön uusiutuvilla energialähteillä: Lämpöpumppulaitoksemme hyödyntää Viikin jätevedenpuhdistamon jätevettä kaukolämmön tuottamiseen, ja siihen käytetty sähkö on hankittu sertifioituna vesisähkönä. Uusiutuvan kaukolämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

 Helenin kaukolämmön tuotanto ja jakelu ulottuu ainoastaan Helsingin alueelle. Noin 95 % Helsingistä lämpenee kaukolämmöllä, ja noin 600 000 helsinkiläistä asuu kaukolämmitetyssä kerrostalossa.

Ympäristösähkö koostuu 100 % uusiutuvasta energiasta, jossa aurinko-, tuuli- ja vesisähkön osuus vuorottelevat. Tuotanto mukailee sääolosuhteita. Kun aurinko paistaa, tuotanto painottuu aurinkosähköön ja kun tuulee, on hyvä keli tuottaa tuulisähköä. Vesisähkö täydentää Ympäristösähkön tuotantoa.

Helenin tuulisähkö tuotetaan täysin tuulivoimalla. Kaikki tuulisähkö on alkuperätakuin varmennettua. Helenin tuulisähköä tuotetaan esimerkiksi Raahen Kuljuniemen tuulipuistossa. Suomessa on tällä hetkellä yli 750 tuulisähköä tuottavaa tuulivoimalaa ja tuulivoima lisääntyy nopeasti tulevina vuosina.

Voit valita Kivikon, Suvilahden tai Messukeskuksen aurinkovoimalasta oman aurinkopaneelin, joka nimetään mukaasi. Paneelisi tuottaa sähköä ympäri vuoden. Hyvitämme aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa, vaihdellen sään mukaan.  Vuokraamalla aurinkopaneelin vaikutat positiivisesti uusiutuvien energialähteiden käyttöön Suomessa. Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen.

Aurinkosähkökatselmuksessa suunnitellaan asiakkaalle parhaiten soveltuva aurinkosähköjärjestelmä sekä laaditaan asennuskohteen mukaan tarkennettu tarjous asennustyöstä ja laitteistosta asennustarvikkeineen.

 1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.
 2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
 3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Lue täältä, kuinka voit vertailla aurinkopaneelitarjouksia

Helenin toimittamat aurinkosähköjärjestelmät eivät sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoon kytkettäviä.

Voit valita Ympäristöpennin Helenin sähkösopimuksen lisätuotteeksi. Ympäristöpenni maksaa sinulle 1,71 € kuukaudessa. Valitsemalla Ympäristöpennin saat käytettäväksi 1000 kWh tuulisähköä vuodessa. Se on noin puolet kerrostalokaksion vuosikulutuksesta. Me Helenillä tuplaamme kuukausittain maksamasi summan ja talletamme sen Ympäristöpenni-tilille. Ympäristöpennin-tilin varoja käytetään uusiutuvan energian ratkaisujen tukemiseen. Voit lukea lisää Ympäristöpennistä nettisivuiltamme.

Laskurin hiilijalanjälkiluvut perustuvat sähkön ja lämmön koko elinkaaren aikaisiin hiilidioksidipäästöihin. Elinkaaren aikaisessa hiilijalanjäljessä on huomioitu energiantuotannon, kuten polttamisen, aiheuttamien päästöjen lisäksi myös esimerkiksi voimalaitosten rakentamisen sekä polttoaineiden tuotannon ja kuljetuksen aiheuttamat päästöt. Sähkötuotteiden hiilijalanjälki perustuu hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n kertoimiin. Lämpötuotteiden hiilijalanjälki perustuu Helenin omiin laskelmiin.

Eri tuotteille ja tuotantomuodoille on käytetty seuraavia hiilidioksidipäästöjen elinkaarikertoimia:

 • Perussähkö 296,22 gCO2e/kWh
 • Tuulivoima 11 gCO2e/kWh
 • Aurinkovoima 41 gCO2e/kWh
 • Vesivoima 24 gCO2e/kWh
 • Ympäristösähkö 18 gCO2e/kWh
 • Kaukolämpö 262 gCO2e/kWh
 • Uusiutuva kaukolämpö 6,7 gCO2e/kWh

Usein uusiutuvan energian päästöiksi lasketaan 0 gCO2e/kWh. Tämä luku kattaa kuitenkin vain energian tuotantovaiheen päästöt. Laskuri huomioi päästöt laajasti koko elinkaaren ajalta, joten myös uusiutuvalle energialle aiheutuu ilmastopäästöjä.

Laskurissa hiilijalanjäljen muutosta verrataan suhteessa Helenin Perussähköön ja kaukolämpöön. Laskuri näyttää miten paljon hiilijalanjälki pienenee, kun perussähkösopimuksen vaihtaa ympäristösähköksi tai tuulisähköksi. Uusiutuvan kaukolämmön osalta laskuri vertaa hiilijalanjälkeä kaukolämpöön.

Kaukolämmön energiankulutus lasketaan asunnon koon (m2) perusteella. Laskurissa lämmitysenergian kulutus neliötä kohden on 89,27 kWh.Laskuri perustuu arvioihin ja lopputulos voi vaihdella laskentatavasta ja lähtötiedoista riippuen.

Lisätietoja energian alkuperästä

Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030.

 1. Vuoteen 2025 mennessä vähennämme hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta, nostamme uusiutuvan energian osuuden energiantuotannossamme 25 prosenttiin, ja puolitamme kivihiilen käytön.
 2. Luovumme kivihiilestä vuonna 2029.
 3. Energiantuotantomme on hiilineutraali vuonna 2030. 

Helen lopettaa kivihiilen käytön vaiheittain, jotta varmistetaan energiantuotanto: Hanasaaren voimalaitos suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Hanasaaren lämmöntuotanto korvataan lämmön kierrättämisellä lämpöpumpuilla, energian varastoinnilla ja Vuosaareen rakennettavalla biolämpölaitoksella. Salmisaari säilyy tärkeänä energiantuotantoalueena; siellä kivihiili korvataan vuoteen 2029 mennessä.

0 tuotetta valittu
kg/v
Yhteenveto

Katso myös


Tee edullinen sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä edullisesti kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Laajasta tuotevalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tukemaan omia arvojasi.


Sähköt uuteen kotiin

Onnea uuteen kotiin! Muuta sähköt uuteen kotiisi helposti puhelimitse tai muuttoilmoituksella. 24/7 -muuttopuhelin palvelee sinua vuorokauden ympäri. Kurkista myös muuttajan muistilista.


Sähköasiakkaan edut

Sähköasiakkaana saat Heleniltä rahanarvoisia etuja ja aina hyvää palvelua.


Omatuuli - Hyvän tuulen sähköä Pohjanmaalta

Ryhdy kotimaisen tuulisähkön tuottajaksi muutamalla eurolla kuussa. Hankkimalla osuuden tuulivoimalasta tuotat osan kotisi kuluttamasta sähköstä tuulivoimalla.


Ympäristöpenni tukee uusiutuvaa energiantuotantoa

Voit vaikuttaa uusiutuvien tuotantomuotojen käytön lisääntymiseen, kun hankit sähkösopimukseesi Ympäristöpennin. Saat vuosittain käyttöösi 1 000 kWh tuulivoimalla tuotettua sähköä.