Askel askeleelta pienempi hiilijalanjälki

Haluatko tietää lisää?

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Tilatessasi Ekolämpö Huoneiston kohdistamme sinulle 6000 kWh/v. lämpöpumpuilla tuotettua alkuperävarmennettua lämpöä kiinteää kuukausimaksua vastaan. Lämpöpumppujen käyttämä sähkö on myös tuotettu uusiutuvalla energialla.

Ekolämpö Huoneisto tuotetaan Helenin lämpöpumppulaitoksissa. Lämpöpumput toimivat alkuperävarmennetulla päästöttömällä ja uusiutuvalla vesisähköllä. Lämpöpumppujen lämmönlähde on uusiutuvaa puhdistettua jätevettä tai kaukojäähdytyksen paluuveden hukkalämpöä.

Ekolämpö Huoneiston energiantuotannon hiilidioksidin ominaispäästöt ovat 0 g/kWh. Päästölaskenta perustuu Greenhouse Gas Protocol Scope 1. Lue lisää.

Helenin kaukolämmön tuotanto ja jakelu ulottuu ainoastaan Helsingin alueelle. Noin 95 % Helsingistä lämpenee kaukolämmöllä, ja noin 600 000 helsinkiläistä asuu kaukolämmitetyssä kerrostalossa.

Helenin tuulisähkö tuotetaan täysin tuulivoimalla. Kaikki tuulisähkö on alkuperätakuin varmennettua. Helenin tuulisähköä tuotetaan esimerkiksi Raahen Kuljuniemen tuulipuistossa. Suomessa on tällä hetkellä yli 750 tuulisähköä tuottavaa tuulivoimalaa ja tuulivoima lisääntyy nopeasti tulevina vuosina.

Voit valita Kivikon, Suvilahden tai Messukeskuksen aurinkovoimalasta oman aurinkopaneelin, joka nimetään mukaasi. Paneelisi tuottaa sähköä ympäri vuoden. Hyvitämme aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa, vaihdellen sään mukaan.  Vuokraamalla aurinkopaneelin vaikutat positiivisesti uusiutuvien energialähteiden käyttöön Suomessa. Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen.

Aurinkosähkökatselmuksessa suunnitellaan asiakkaalle parhaiten soveltuva aurinkosähköjärjestelmä sekä laaditaan asennuskohteen mukaan tarkennettu tarjous asennustyöstä ja laitteistosta asennustarvikkeineen.

  1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.
  2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
  3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Lue täältä, kuinka voit vertailla aurinkopaneelitarjouksia

Helenin toimittamat aurinkosähköjärjestelmät eivät sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoon kytkettäviä.

Voit valita Ympäristöpennin Helenin sähkösopimuksen lisätuotteeksi. Ympäristöpenni maksaa sinulle 1,71 € kuukaudessa. Valitsemalla Ympäristöpennin saat käytettäväksi 1000 kWh tuulisähköä vuodessa. Se on noin puolet kerrostalokaksion vuosikulutuksesta. Me Helenillä tuplaamme kuukausittain maksamasi summan ja talletamme sen Ympäristöpenni-tilille. Ympäristöpennin-tilin varoja käytetään uusiutuvan energian ratkaisujen tukemiseen. Voit lukea lisää Ympäristöpennistä nettisivuiltamme.

Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030.

  1. Vuoteen 2025 mennessä vähennämme hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta, nostamme uusiutuvan energian osuuden energiantuotannossamme 25 prosenttiin, ja puolitamme kivihiilen käytön.
  2. Luovumme kivihiilestä vuonna 2029.
  3. Energiantuotantomme on hiilineutraali vuonna 2030. 

Helen lopettaa kivihiilen käytön vaiheittain, jotta varmistetaan energiantuotanto: Hanasaaren voimalaitos suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Hanasaaren lämmöntuotanto korvataan lämmön kierrättämisellä lämpöpumpuilla, energian varastoinnilla ja Vuosaareen rakennettavalla biolämpölaitoksella. Salmisaari säilyy tärkeänä energiantuotantoalueena; siellä kivihiili korvataan vuoteen 2029 mennessä.