Menu

Sähkön hinta

Meiltä saat aina edullista sähköä. Tutustu suosituimpiin tuotteisiimme ja katso mistä sähkön hinta muodostuu.

Valitse suosituin tuotteemme.

Vakaa Perussähkö on helppo ja turvallinen valinta erityisesti kerrostaloasukkaille.

Hinta: 5,79 c/kWh 

Tutustu perussähköön

Valitse pysyvästi edullinen hinta.

Kiinteähintainen sähkö on hyvä valinta, kun haluat edullista vesisähköä kiinteään hintaan.

Hinta: 4,64 c/kWh

Tutustu kiinteähintaiseen sähköön

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja arvonlisäverosta.

Sähkön energiahinnan eli myyntihinnan määrittelee sähkönmyyjä ja se on ainoa osa sähkölaskusta, jonka voit kilpailuttaa. Sähkön myyntihintaan vaikuttavat muun muassa energian tuotantokustannukset ja Pohjoismaisen sähköpörssin hinnat.

Sähkön siirtohinta ei vaikuta sähkön myyntihintaan. Paikallinen sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkönsiirrosta ja siirtohinnoista. Vaikka sähkön myyntihinta olisi kiinteä, muutokset sähkön siirtohinnoissa ovat silti mahdollisia. Sähkön siirtomaksulla katetaan kaikki sähkön siirrosta aiheutuneet kustannukset.

Verojen osuus koko sähkölaskusta on yli kolmannes. Maksat sähköveroa oman sähkönkulutuksesi mukaan ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähköveron siirtohinnan kanssa. Arvonlisäveroa peritään sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta. 

Kerrostalokodissa, jossa sähkönkulutus on noin 2 000 kWh/vuosi sähkölasku jakautuu kuvan mukaisesti.

Katso myös Energiateollisuuden video sähkön hinnan muodostumisesta.

vinkkejä Sähkön ostajalle

Millainen sopimus sopii sinulle parhaiten? Katso tästä, mitä kannattaa ottaa sähkön hinnan lisäksi huomioon, kun kilpailutat sähkösopimusta. Helenin sähkösopimuksia voit vertailla sähkökaupassamme.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on helpoin ja vaivattomin tapa hankkia sähköä. Suosituin tuotteemme onkin toistaiseksi voimassaoleva Perussähkö.

Jos haluat varmistaa tietyn hinnan pidemmäksi aikaa, kannattaa sinun valita määräaikainen sähkösopimus. Tällöin saat sähkön sovittuun hintaan koko sopimuskauden ajaksi. Sähkökaupassa määräaikainen tuotteemme on Kiinteähintainen sähkö.

Lähetämme hyvissä ajoin ennen sopimuksesi päättymistä tietoa uuden sopimusjakson hinnoista. Ellet hanki uutta määräaikaista sopimusjaksoa, sopimuksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana sopimuksena julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat kun sinulla on voimassa määräaikainen sopimus, sovimme sen siirtämisestä uuteen osoitteeseesi.

Sähköä voidaan tuottaa monella eri tuotantotavalla. Tyypillisesti myymämme sähkö ostetaan pohjoismaisesta sähköpörssistä ja sen tuotantojakauma noudattaa sitä, kuinka Pohjoismaissa sähköä tuotetaan. Jos haluat uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, voit valita esimerkiksi Ympäristösähkön, joka on tuotettu aurinko-, tuuli ja vesivoimalla, tuulisähköllä tuotetun Tuulisähkön tai vesivoimalla tuotetun Kiinteähintaisen sähkösopimuksen.

Voit uusia määräaikaisen sopimuksesi helposti. Huomaa, että tarvitset tarjouksessa lähetetyn tilauskoodin.

Uusi määräaikainen sopimuksesi

Lähetämme hyvissä ajoin ennen tilauksesi päättymistä tietoa uuden tilausjakson hinnoista. Ellet uusi määräaikaista sopimusta, tilauksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat, kun sinulla on voimassa määräaikainen sopimus, sovimme sen siirtämisestä uuteen osoitteeseesi.