Tillbaka

Pirkanhovi får högeffektladdningssystem för elbilar

Teboil och Helen inleder samarbete kring laddning av elbilar. I början av december får elbilister tillgång till ny, ytterst snabb laddningsutrustning vid den livligt trafikerade vägen Helsingfors-Tammerfors. Teboils ambition är att erbjuda det bästa stället att stanna för alla bilister oavsett drivmedel. På Helens publika laddstationer laddas elbilar med förnybar vindkraft.

- Världen förändras hela tiden, och så gör även vi. Teboil tar nu ett steg mot större mångsidighet genom att satsa på elbilism. I början av december får elbilister tillgång till ny, exceptionellt snabb laddningsutrustning. Kunden hinner bara ta en kopp kaffe så är bilen färdigt laddad. Det är fint att få börja samarbeta med proffs i branschen, säger Mikko Rauhanen, som är direktör för Teboils servicestations- och automatverksamhet.

Högeffektladdningssystemet laddar hela 150 km körsträcka på 10 minuter

Teboil Pirkanhovis högeffektladdning förbättrar transparensen i kostnaderna för elbilismen. Prissättningen anges separat på servicestationens reklampyloner. Snabbladdning är dyrare än att ladda bilen hemma, eftersom investeringarna i högeffektladdare också är större. Elbilisten betalar alltså extra för den snabba laddningstiden, men är snabbt ute på vägen igen.

- Vi utvidgar vårt publika laddningsnätverk i hela landet. Vi bygger hela tiden fler laddstationer, särskilt i trafikknutpunkter och i de största städerna. För närvarande har elbilisterna redan tillgång till 250 laddstationer och målet är att installera över 1000 laddstationer fram till år 2025, berättar Jere Jokinen, som är produktgruppschef för eldriven trafik på Helen.

Helens vision är att växa till ledande tillhandahållare av laddningstjänster. Helen påskyndar den eldrivna trafikens framtid i form av laddningstjänster och -lösningar. Teboil är intresserat av samarbete också i fortsättningen och anser att tjänster av det här slaget gör deras verksamhet mångsidigare. Teboil Pirkanhovis högeffektladdningssystem på 300 kilowatt levereras av Kempower i Lahtis. Högeffektladdningssystemet består av sex laddplatser, och den maximala laddningseffekten per bil är 150 kW.

Publicerad: 13.12.2021 15:41
Dela: