• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Taloyhtiön arki

Tietoa ja vinkkejä taloyhtiön arkeen ja isompiin päätöksiin

Mistä taloyhtiön yhtiökokouksessa päätetään? Mitä kannattaa ottaa huomioon piharemontin suunnittelussa? Täältä löydät taloyhtiön arkeen liittyviä artikkeleita.

Energiankäyttö vaikuttaa merkittävästi taloyhtiön hoitovastikkeeseen - Näin taloyhtiö voi saavuttaa lämmityskuluissa jopa 60 prosentin säästöt

Energiakulut lohkaisevat taloyhtiön hoitovastikkeesta lähes kolmanneksen. Jokainen asukas voi vaikuttaa lämmityskuluihin omilla arjen valinnoillaan. Joskus taas taloyhtiön kannattaa toteuttaa kattavampi urakka, Energiaremontti, jotta taloyhtiön energia-asiat saadaan kerralla kuntoon. Energiaremontin avulla erään helsinkiläisen taloyhtiön lämmityskulut laskivat 64 % ja hoitovastike 24 %.

Kolme tapaa pienentää taloyhtiön hiilijalanjälkeä ja kasvattaa asuntojen arvoa

Vaikuttavimmat tavat taloyhtiön hiilijalanjäljen pienentämiseen liittyvät energiaan. Hiilijalanjälki kulkee käsi kädessä niin uusiutuvan energian kuin energiatehokkuuden kanssa. Tässä artikkelissa asiantuntija kertoo kolme tapaa, joilla taloyhtiö voi pienentää hiilijalanjälkeään ja kasvattaa asuntojen arvoa energiavalintojen kautta. Energiaremontti on yhdistelmä eri tavoista – parhaat vaihtoehdot löytyvät taloyhtiökohtaisesti.

Mitkä taloyhtiön korjaus- ja kunnossapitovastuut kuuluvat yhtiölle ja mitkä osakkaalle?

Kuka huolehtii patterien ilmauksesta taloyhtiössä? Entä kenen kontolla on pesuhuoneen hajulukon puhdistus tai kiukaan uusiminen? Tästä artikkelista löydät esimerkkejä siitä, mikä taloyhtiössä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.

Taloyhtiö 2.0 – asumiskulut alas, asumismukavuus ja arvo ylös! Näillä keinoilla se onnistuu

Testaa tietämyksesi ja ota nämä 10 asiaa puheeksi seuraavassa taloyhtiön kokouksessa tai portaikkoturinoissa naapurin kanssa.