• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Asiakastarinat

Asiakastarinat

Maalämpöratkaisu lämmöntalteenotolla osana Energiaremonttia

As Oy Talin Puistotie 9 on Helsingin Pitäjänmäellä sijaitseva kerrostaloyhtiö. Taloyhtiössä on 33 asuntoa kahdessa talossa, asuinpinta-alaa yhteensä noin 2500 neliömetriä. Talin golfkentän vieressä sijaitseva taloyhtiö täyttää kohta 25 vuotta. Taloyhtiön hallituksessa havahduttiin jokunen vuosi sitten tilanteeseen, että talon lämmityskeskus alkaa olla käyttöikänsä lopussa ja taloautomaatiokin kaipaisi uudistusta. Taloyhtiö oli kaukolämmön piirissä. 

Uusiutuva kaukolämpö lämmityksen perusrunkona

Helsingin Honkasuolle kohoaa parhaillaan rivitalokokonaisuus, jossa kokonaisvaltaiset energiaratkaisut rakennetaan uusiutuvan, älykkään kaukolämmön ympärille. As Oy Haapaperhosen Aarre näkee energiatehokkuuden yhtenä rakennuttamisen kulmakivenä, ja valitsi Helenin kumppanikseen, sillä samalta ovelta löytyy jo olemassa olevat uusiutuvan energian ratkaisut.

”Aurinkopaneelit tuovat meille puhdasta sähköä ja hyvää mieltä”

Taloyhtiöt ovat voineet käyttää vain kiinteistön yhteistiloissa sähköä, jota omat aurinkopaneelit tuottavat. Uusi hyvityslaskentapalvelu korjaa tilanteen. Kun lainsäädäntö kohta sallii, myös asunnoissa on mahdollista hyödyntää taloyhtiön omien aurinkopaneelien sähköä.

Isännöitsijä uskoo älyratkaisujen yleistymiseen taloyhtiöiden lämmityksessä

Ympäristöystävällisyyden huomioiminen asumisessa nostaa koko ajan päätään. Asukkaat ovat tietoisempia ja haluavat itse vaikuttaa ympäristön kuormittumiseen taloyhtiötasoisilla päätöksillä, sanoo isännöitsijä Danny Fallenius.