Kaukolämpö kehittyy - tällaisia etuja se tuo taloyhtiölle Lämmitys

Kaukolämpö kehittyy - tällaisia etuja se tuo taloyhtiölle

Kaukolämpö on tehokas, luotettava ja huoleton tapa pitää asunnot lämpiminä niin taloyhtiöissä kuin pientaloissa. Kaukolämpö kehittyy koko ajan puhtaammaksi ja lämmöntuottotavoiltaan monipuolisemmaksi. Jo nyt kaukolämpöä on mahdollista ostaa hiilineutraalina. Uusiutuvalla energialla tuotettu kaukolämpö onkin helppo tapa pienentää asumisen hiilijalanjälkeä. Helenin uusi Kiinteähintainen kaukolämpö auttaa taloyhtiöitä budjetoinnissa ja lämmityskulujen ennustamisessa.

Ota huomioon nämä neljä asiaa sähköautojen latauspisteiden valinnassa taloyhtiöön

Sähköautojen lataamiseen liittyvät kysymykset aiheuttavat usein päänvaivaa taloyhtiöissä. Tarjoama on runsasta ja eri toimijoiden ratkaisuja voi olla haasteellista vertailla keskenään, varsinkin jos asia on aivan uusi. Taloyhtiöiden tarpeet voidaan kiteyttää neljään asiaan, joihin tutustumalla latauspisteet on helppo valita.

Aurinkovoimala on kannattava investointi taloyhtiölle – vain jos se on mitoitettu oikein

Aurinkovoimalan takaisinmaksuaika ja investoinnin kannattavuus nousee esiin monissa aurinkosähköön liittyvissä keskusteluissa. Jotta taloyhtiö saa aurinkovoimalastaan mahdollisimman hyvän tuoton, on hyvä tietää muutama perusasia.

Mitkä taloyhtiön korjaus- ja kunnossapitovastuut kuuluvat yhtiölle ja mitkä osakkaalle?

Kuka huolehtii patterien ilmauksesta taloyhtiössä? Entä kenen kontolla on pesuhuoneen hajulukon puhdistus tai kiukaan uusiminen? Tästä artikkelista löydät esimerkkejä siitä, mikä taloyhtiössä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.

Laki sähköautojen latauspisteistä – mitä se tarkoittaa taloyhtiöille?

Maaliskuusta 2021 alkaen sovelletaan uutta latauslakia, jonka myötä sähköautojen latauspisteitä tulee asentaa yhä useampaan kiinteistöön. Tässä artikkelissa kerromme, miten laki tulee huomioida taloyhtiössä.

Miten energiatehokkuus on huomioitu taloyhtiössäsi – onko asunnoissa sopivan lämmintä vai lentävätkö eurot lämmön mukana ikkunasta harakoille?

Jos vastaat kyllä johonkin alla olevasta viidestä kysymyksestä, energiatehokkuus ei välttämättä saa riittävää huomioita taloyhtiössäsi.

Taloyhtiön aurinkovoimala nyt entistä kannattavampi sijoitus – hyvityslaskentapalvelu alkaa pienentää myös asukkaiden omaa sähkölaskua

Taloyhtiön katolla tuotettu aurinkosähkö on puhdasta lähienergiaa. Vuoden 2021 alusta sitä päästään käyttämään yhteisten tilojen lisäksi myös asunnoissa, jolloin asuntoihin tarvitaan ostosähköä entistä vähemmän.