Sähköautojen lataus

Sähköautojen latauspisteitä tarvitaan pian useammille parkkipaikoille

Sähköautot yleistyvät kovaa vauhtia ja latauspisteitä kaivataan yhä useammassa taloyhtiössä. Lue, mitä taloyhtiön latauspistestä olisi hyvä tietää.

Ota huomioon nämä neljä asiaa sähköautojen latauspisteiden valinnassa taloyhtiöön

Sähköautojen lataamiseen liittyvät kysymykset aiheuttavat usein päänvaivaa taloyhtiöissä. Tarjoama on runsasta ja eri toimijoiden ratkaisuja voi olla haasteellista vertailla keskenään, varsinkin jos asia on aivan uusi. Taloyhtiöiden tarpeet voidaan kiteyttää neljään asiaan, joihin tutustumalla latauspisteet on helppo valita.

Laki sähköautojen latauspisteistä – mitä se tarkoittaa taloyhtiöille?

Maaliskuusta 2021 alkaen sovelletaan uutta latauslakia, jonka myötä sähköautojen latauspisteitä tulee asentaa yhä useampaan kiinteistöön. Tässä artikkelissa kerromme, miten laki tulee huomioida taloyhtiössä.

Sähköautot yleistyvät ennustettua nopeammin – sähköautojen latauspisteet hankitaan taloyhtiöihin kätevimmin ARA-avustuksella

Joka kuudes Suomessa myydyistä uusista autoista on sähkö- tai hybridiauto. Kymmenen vuoden kuluttua sähköautoja voi olla jopa 800 000 – siksi sähköautojen latauspisteitä tarvitaan taloyhtiöihin pian huomattavasti enemmän. Taloyhtiöille on vuosina 2020–2022 tarjolla avustusta sähköautojen latauspisteiden asennukseen jopa 50 prosenttia toteutuneista kustannuksista.

Sähköauton lataus taloyhtiössä yhä useamman toive – näin vältetään epäselvyydet lataussähkön laskutuksessa

Liikenne sähköistyy, ja niin sähköistyvät myös taloyhtiöiden autopaikat. Helenin latauspalvelu tarjoaa helpoimman tavan varmistaa sähköauton lataus taloyhtiössä. Edullinen etäkatselmus kertoo, montako latauspistettä taloyhtiöön voidaan asentaa.