Uudet energiaratkaisut taloyhtiöille

Ilmastonmuutoksen taklaaminen mielletään valtion, yritysten tai kuluttajien asiaksi, mutta myös taloyhtiöillä on mahdollisuus kantaa kortensa kekoon. Samalla voidaan vaikuttaa taloyhtiön arvoon.

Uusilla energiaratkaisuilla säästöjä ja asumismukavuutta

Uudet energiaratkaisut ovat keinoja, joilla taloyhtiö voi käyttää energiaa fiksummin, saada kustannussäästöjä, lisätä asumismukavuutta sekä varautua asukkaiden tuleviin tarpeisiin. Tällaisia ratkaisuja ovat esimerkiksi energiatehokkuuspalvelut, aurinkopaneelit sekä sähköauton latauspisteet. Niihin panostaminen näkyy usein positiivisesti taloyhtiön arvossa.

Toimittaja Anna Perho lähti tutustumaan helsinkiläiseen taloyhtiöön, jonka hallitus ja isännöitsijä haluavat parantaa sen ympäristöystävällisyyttä ja saada kustannussäästöjä.

Fiksuinta energiaa on se, joka jää käyttämättä

Energia on taloyhtiön suurin yksittäinen kulu: lämmitysenergian osuus saattaa olla jopa kaksi kolmasosaa asuinrakennuksen kokonaisenergiankäytöstä. Mutta onko energiatehokkuutta mahdollista parantaa ilman järeitä investointeja?

Katso oheinen video ja kuulet, vakuuttuuko Anna Perho mahdollisuuksista, joita data tarjoaa lämmityksen optimointiin.

Lue lisää Kiinteistövahdista

Onko sähkö liikenteen tulevaisuus?

Ennusteiden mukaan vuonna 2030 teillämme kulkee jopa 250 000 sähköautoa. Mutta kannattaako taloyhtiön miettiä latauspisteiden hankintaa jo tässä vaiheessa?

Videolla kuulet, mitä mieltä Anna on asiantuntijamme Kari Mustalahden väitteestä, jonka mukaan tulevaisuudessa kaikissa taloyhtiöissä on sähköauton latauspisteitä.

Lue lisää sähköautojen latauksesta taloyhtiöissä

Haluatko nostaa taloyhtiösi arvoa? 

Lataa opas, jossa pureudumme syvemmin keinoihin, joilla taloyhtiön arvoa voi nostaa.

Lataa opas (pdf)