• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Lämmitys

Miten poistoilmalämpöpumppu toimii?

  • 2022-02-16

Poistoilman lämmöntalteenotto parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta kierrättämällä huoneilmasta talteen otettua lämpöä. Katso kuva ja lue poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaatteesta.

Näin poistoilmalämpöpumppu toimii

  1. Talon ensisijainen lämmitysmuoto on kaukolämpö. Kellarissa sijaitseva lämmönjakokeskus välittää lämmön asuntojen käyttöön.
  2. Ilmanvaihto poistaa asunnoista lämmintä ilmaa talon katolla tai vinttitiloissa olevan ilmanvaihtokoneen avulla.
  3. Ilmanvaihtokoneeseen liitetty lämmöntalteenottolaitteisto ottaa lämmön talteen ulos puhallettavasta ilmasta, joka on usein yli 20-asteista. Talteen otettu lämpö kierrätetään poistoilmalämpöpumpulle.
  4. Poistoilmalämpöpumpun tuottama lämpö kiertää takaisin taloyhtiön lämmönjakokeskukseen, josta se saadaan uudelleen käyttöön asuntojen lämmitykseen.

Taloyhtiö lämpenee siis edelleen kaukolämmöllä, mutta pumpun asennuksen myötä lämpöenergian kulutus laskee jopa 30–60 % ja lämmityskustannukset alenevat. Poistoilmalämpöpumpun talteen ottamaa energiaa voidaan kesäaikaan käyttää käyttöveden lämmittämiseen.

Tutustu tarkemmin poistoilmalämpöpumpun hyötyihin

Avainsanat

lämmitys

Taloyhtiön Energiaremontti

Asiantuntijamme suosittelevat teidän taloyhtiöönne parhaiten sopivan kokonaisuuden. Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.