Patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston epätasapaino vaivaa jopa kolmea neljästä Suomen asuinrakennuksesta. Taloyhtiössä lämmityksen epätasapaino on tyypillinen ongelma, joka aiheuttaa muun muassa ylimääräisiä lämmityskustannuksia. Patteriverkoston perussäätö on helppo tapa ratkaista ongelma, varmistaa asuinmukavuus, parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja säästää rahaa. 

Perussäädöllä tasaiset lämpötilat koko kiinteistöön

Patteriverkoston perussäädön avulla varmistetaan, että vesi kiertää tasaisesti kaikissa lämmityspattereissa ja lämpö jakautuu tasaisesti jokaiseen asuntoon.  

Palvelu sisältää perussäädön suunnittelun, säätötyön sekä tarvittavien verkoston komponenttien, kuten patteriventtiilien ja termostaattien uusinnan. 

Lisäksi palvelu sisältää olosuhde- ja energiatehokkuuspalvelu Kiinteistövahdin. Kiinteistövahdin avulla on helppo seurata asuntojen lämpötiloja ja säästöjen toteutumista.  

Tarjoamme patteriverkoston perussäädön kätevästi kertamaksulla tai joustavasti kuukausimaksulla.

Patteriverkoston perussäätö_2_700lev.png

Milloin patteriverkosto kannattaa säätää?

Suuret erot asuntojen lämpötiloissa, epätasaisesti lämpiävät patterit ja äänet patteriverkostossa kertovat patteriverkoston epätasapainosta. Patteriverkoston perussäätö kannattaa tehdä aina, kun ilmenee merkkejä verkoston epätasapainosta. 

Lisäksi perussäätö kannattaa tehdä talotekniikan uudistamisen, julkisivuremontin ja peruskorjauksen yhteydessä. Säätöä kannattaa harkita erityisesti silloin, kun kunnostetaan patteriverkostoa tai ilmanvaihtoa, uusitaan ikkunoita tai parannetaan eristyksiä. 

Jos epäilet patteriverkoston epätasapainoa, tilaa meiltä ilmainen kartoitus tasapainotustarpeesta. 

Miksi patteriverkoston perussäätö?

Paremmat asuinolosuhteet

Tasaisten lämpötilojen ansiosta asuinmukavuus paranee koko kiinteistössä.

Säästöt lämmityskustannuksissa

Turhan lämmityksen karsiminen pienentää energiankulutusta ja säästää rahaa

Huolettomuus

Palvelun onnistumista ja säästöjen toteutumista valvotaan Kiinteistövahti-palvelulla. 

Hiljaiset patterit

Epämiellyttävä lorina ja muut asumisviihtyvyyttä heikentävät äänet putkistoissa poistuvat.

Patteriverkoston perussäätö on helppoa

Kartoitus
Kartoitamme kohteen sekä arvioimme tarvittavat toimenpiteet. Kartoituksessa tarkastamme lämpöjohtopiirustukset, lämpöpatterit, patteriventtiilit, linjaventtiilit ja lämmitysverkon pumppu. Lisäksi tarkastamme ikkunat lämpöhäviölaskentaa varten.  

Tarjous
Kartoituksen jälkeen saat meiltä tarjouksen patteriverkoston perussäädöstä.

Suunnittelu 
Kun kartoitus on tehty, yhteistyökumppanimme suunnittelee patteriverkoston perussäädön ja tekee lämpöjohtopiirustukset. Suunnittelussa otetaan huomioon kaikki oleelliset tiedot.

Patteriverkoston perussäätö
Toteutamme säätötyön: asetamme venttiilit suunnitteluarvoihin ja määritämme verkoston virtaaman. Tarvittaessa uusimme verkoston komponentit, kuten patteriventtiilit ja termostaatit.

Takuuajan seuranta  
Patteriverkoston perussäädöllä on kahden vuoden takuu. Säädön onnistumista seurataan Kiinteistövahti-palvelulla. Kiinteistövahti asennetaan kohteeseen ennen patteriverkoston perussäätöä, jotta saadaan tieto huoneistojen lämpötiloista ennen perussäätöä. Palvelun avulla asiakas voi seurata patteriverkoston perussäädön aikaansaamaa lämpötilojen muutosta ja varmistua siitä, että huoneistojen lämpötilat pysyvät enintään yhden asteen päässä kiinteistön keskilämpötilasta.

Helen toimittaa patteriverkoston perussäätöä ainoastaan lämpöpumppuhankkeiden yhteydessä.