Kaukolämmön hinnoittelu

Tältä sivulta löydät tietoa kaukolämmön hintaan vaikuttavista tekijöistä sekä Helenin tarjoamista sopimusmalleista.

Kaukolämmön sopimusmallit

Helenillä on vaihtoehtoisia sopimustyyppejä ja hinnoittelumalleja, joihin voit tutustua alla olevassa taulukossa. Valitettavasti emme tarjoa uusia Kiinteähintaisen Kaukolämmön sopimuksia toistaiseksi.

  Kausihintainen kaukolämpö Kiinteähintainen kaukolämpö (poissa uusmyynnistä toistaiseksi)
Sopimus voimassa Toistaiseksi voimassa oleva 36 kuukautta
Hinnoittelu Neljä kertaa vuodessa vaihtuva energiahinta 36 kuukauden ajan kiinteät energian kausihinnat
Energiamaksu Katso kauden hinta Katso kausien hinnat
Vesivirtamaksu Katso vesivirtamaksujen hinnat. Näet kiinteistön sopimusverivirran lämpölaskusta. Katso vesivirtamaksujen hinnat. Näet kiinteistön sopimusverivirran lämpölaskusta.
Kenelle sopii? Kaikille kaukolämpöasiakkaille Niille kaukolämpöasiakkaille, jotka arvostavat ennustettavuutta ja pysyvyyttä energian hinnoissa.
Edut
  1. Tuttu ja varma kaukolämpötuote, joka sopii kaikille kaukolämpöasiakkaille
  2. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei vaadi sitoutumista
  3. Energiamaksun hinnoittelu seuraa tuotannon kustannuksia
  1. Ennustettava energiamaksu auttaa lämmityskulujen budjetoinnissa.
  2. Energian kausihinnat pysyvät muuttumattomina koko sopimuskauden, 36 kuukauden ajan
  3. Tuotteen voi ostaa milloin vain. Sopimus astuu voimaan seuraavan kalenterikuukauden alusta
Huomiot   Jos asiakkaan lämmönkäyttö on yli 1000 MWh/vuosi, tuotteen soveltuvuudesta neuvotellaan erikseen

Kausihintainen kaukolämpö asiakkailla ensisijainen vaihtoehto.

Kaukolämmön ympäristöystävällisten lisäpalveluiden hinnat

Ekolämpö Bio

Ekolämpö Bio tuotetaan alkuperävarmennetusti uusiutuvalla puupohjaisella biomassalla, joka hankitaan sertifioiduista lähteistä. Ekolämpö Bio on helppo keino pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä. Ekolämpö Biolla edistät myös paikallisen ja uusiutuvan energian tuotantoa.

2,90 €/MWh (alv. 0 %)

Lue lisää

Ekolämpö Kierto

Ekolämpö Kierto on CO2-päästöttömästi lämpöpumpuilla tuotettua kaukolämpöä. ​Lämmön alkuperä varmennetaan Energiaviraston myöntämien uusiutuvan lämmön ja hukkalämmön alkuperätakuin. Ekolämpö Kierto on helppo keino päivittää kiinteistön lämmitys CO2-päästöttömäksi. Ekolämpö Kierrolla edistät myös paikallisen ja CO2-vapaan energian tuotantoa. ​

5,90 €/MWh (alv. 0 %)

Lue lisää

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Kaukolämmön hinta vaihtelee vuodenajan mukaan

Lämmön tuotantokustannukset vaihtelevat vuodenajan mukaan. Kaukolämpöä tuotetaan hajautetusti useita energialähteitä hyödyntäen aina siellä, missä se on kustannusten kannalta järkevintä

Päivitämme kaukolämmön energiamaksun neljä kertaa vuodessa: vuoden vaihteessa, joulukuussa, maaliskuussa, toukokuussa ja lokakuussa. Edullisin hintakausi on kesä, jonka energiamaksun hinnat ovat voimassa viisi kuukautta.

Katso voimassa olevat hinnat

Energiamaksu perustuu energiankäyttöön

Energiamaksulla katamme lämmön tuotantoon ja siirtoon liittyviä muuttuvia kuluja, kuten energialähteiden kulut, energiaverot, päästöoikeudet ja sähkönkulutus. Kaukolämmön energiamaksu perustuu asiakkaiden energiankäyttöön ja se päivitetään neljä kertaa vuodessa.

Vesivirtamaksulla korkealaatuista toimitusvarmuutta

Vesivirtamaksulla varmistamme häiriöttömän lämmöntoimituksen ja huolehdimme, että lämpöä riittää kaikille kylmimmilläkin pakkasilla. Maksun avulla katamme kaukolämmön tuotannon ja siirron kiinteitä kustannuksia, kuten tuotantolaitosten ja verkoston investointeja sekä kunnossapitoa. Vesivirtamaksun suuruus riippuu rakennustyypistä ja kiinteistön tarvitsemasta lämpötehosta.

Käyttöveden lämmityksen hinta

Jos taloyhtiössä on kaukolämpö, voit hyödyntää tätä yksikköhintaa taloyhtiön lämpimän veden vesimaksun laskemiseen.

Kiinteistön lämmön kulutuksesta noin 20–40 % käytetään käyttöveden lämmitykseen. Kaukolämpölaskusta näet toteutuneen energiankulutuksen, jossa veden lämmitykseen kuluvaa energiaa ei ole eroteltu. Voit kuitenkin arvioida lämmitetyn käyttöveden osuuden maksusta näin:

Kerro kulutetut vesikuutiot veden lämmittämisen keskihinnalla, joka on Helenin energiahintojen keskiarvoon perustuen (lämmintä vettä käytetään tasaisesti läpi vuoden) 4,40 €/m³ vuonna 2022 (toteuma 76€/MWh*0,058MWh/m³) tai 5,35 €/m³ vuonna 2023 (ennuste 92€/MWh*0,058MWh/m³). Saatu arvo tulee kertoa vielä 0,4:llä, sillä keskimääräinen lämpimän veden osuus kaikesta käyttöveden kulutuksesta on noin 40 %. Saatu hinta sisältää arvonlisäveron 24 % ja siinä ei ole huomioitu kaukolämmön vesivirtamaksua.

Kiinteistöön voidaan myös asentaa oma alamittaus lämpimälle käyttövedelle, jolloin lämpimän käyttöveden kustannuksista saadaan tarkka mittaustieto.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Kiinteähintaisesta kaukolämmöstä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kiinteähintainen lämpö on kaikille kaukolämpöasiakkaillemme suunnattu määräaikainen energiatuote, jossa kaukolämmön neljän hintakauden energiamaksut eivät muutu 3 vuoteen.

Tuotteella on 4 hintakautta (talvi/kevät/kesä/syksy), kuten peruskaukolämpötuotteellakin. Kun teet tuotesopimuksen, sen hetken julkaistut kausihinnat pysyvät muuttumattomana koko sopimuskauden, eli 36 kuukauden ajan.

Tuotesopimus astuu voimaan tilauksesta seuraavan kalenterikuukauden alusta. Sopimusjakson jälkeen voit jatkaa uudella kolmivuotissopimuskaudella tai palata peruskaukolämpötuotteeseen.

Tuotteen tarjoamisen edellytyksenä on, että olemme tehneet asiakkaan lämmönkäyttöä vastaavat hintasuojaukset. Siksi isojen asiakkaidemme osalta (lämmönkäyttö yli 1000 MWh/vuosi) sovimme sopimusjakson aloittamisen erikseen.

Kiinteähintainen kaukolämpö on määräaikaistuote, jolla on koko sopimuskauden ajan muuttumattomat 4 hintakautta. Tavallisen kaukolämpötuotteen neljän hintakauden energiamaksut päivittyvät neljä kertaa vuodessa ja sopimus on voimassa toistaiseksi.

Lämmitysmarkkina elää murroksessa ja erilaisia muuttuvia kustannuksia, kuten polttoaineiden sähkö- ja päästöoikeuksien hintoja, on vaikea ennustaa kovin pitkälle. Kolmen vuoden jaksolle voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisen ja houkuttelevan vaihtoehdon peruskaukolämpötuotteelle.

Tuote on määräaikainen ja voimassa kolme vuotta (36 kk).

Sopimuskauden päätyttyä siirryt automaattisesti takaisin Kaukolämpötuotteen toimituksen piiriin. Voit myös tehdä uuden määräaikaisen sopimuksen, jolloin hinnat määräytyvät sen hetken hinnaston mukaisesti.

Yritysten tapauksessa tuotteen sopimus jatkuu automaattisesti ja siirtyy uudelle omistajalle tai haltijalle alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.
Omakoti- tai pientaloasujilla sopimus päättyy kiinteistön myynnin tai poismuuton kohdalla.

Tuotteen hinta ei muutu kesken sopimuskauden. Helenillä on kuitenkin oikeus siirtää sopimuskaudella tulevat veronkorotukset, uudet verot ja veroluonteiset maksut sekä korotukset olevissa ja tulevissa viranomaismaksuissa hintavaikutuksensa mukaisesti tuotteen hintaan.

Voit täyttää yhteydenottolomakkeen tuotteen nettisivuilta.

Sopimus astuu voimaan tilausajankohtaa seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Kaukolämmön hinnoittelu perustuu lämmön tuotannon ja jakelun kustannuksiin. Hinta muodostuu energiamaksusta ja vesivirtamaksusta.

Energiamaksulla katamme lämmön tuotantoon ja siirtoon liittyviä muuttuvia kuluja. Näitä kuluja ovat muun muassa käyttämiemme energialähteiden kulut, energiaverot, päästöoikeudet ja sähkönkulutus.

Kiinteähintaisessa kaukolämmössä suojaamme lämmöntuotannon kustannuksia seuraavalle kolmelle vuodelle, ja voimme tätä kautta tarjota muuttumattomat kausittaiset energiamaksut. Energiamaksut sisältävät suojauksen kustannukset ja mahdollisen sääriskin.

Vesivirtamaksulla varmistamme häiriöttömän lämmöntoimituksen ja huolehdimme, että lämpöä riittää kaikille kylmimmilläkin pakkasilla. Maksun avulla katamme kaukolämmön tuotannon ja siirron kiinteitä kustannuksia, kuten tuotantolaitosten ja verkoston investointeja sekä kunnossapitoa. Vesivirtamaksun suuruus riippuu rakennustyypistä ja kiinteistön tarvitsemasta lämpötehosta.
Kiinteähintaisessa kaukolämmössä vesivirtamaksu on sama kuin Kaukolämpötuotteella.