Hukkalämpö hyötykäyttöön poistoilmalämpöpumpulla​

Säästä lämmityskuluissa ja hyödynnä hukkalämpö tehokkaasti taloyhtiön ja käyttöveden lämmitykseen poistoilmalämpöpumpun avulla.

Ota yhteyttä

Säästä heti lämmityskustannuksissa poistoilmalämpöpumpulla

Jos kiinteistön energiatehokkuutta halutaan lisätä ja lämmönjakolaitteisto kaipaa uusimista, on poistoilmalämpöpumppu sekä ekologinen että taloudellisesti fiksu ratkaisu. Poistoilmalämpöpumpun avulla saavutettava lämmitysenergian kokonaissäästö on noin 30-60 %. Poistoilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on lyhyt ja se alkaa heti, kun laite on asennettu käyttöön.

Poistoilmalämpöpumppuun tyytyväinen isännöitsijä seisoo kiinteistön edessä.

Lämmitä kiinteistöä, älä ilmastoa

Energiatehokkaat taloyhtiöt lämmittävät kiinteistöä eivät ilmastoa. Poistoilmalämpöpumpun avulla rakennuksen poistoilman sisältämä energia otetaan talteen ja kierrätetään helposti ja tehokkaasti kiinteistön sekä käyttöveden lämmittämiseen. Tämä kasvattaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja tuo säästöjä. Samalla kevenee ilmastolle syntyvä kuorma.

Ammattilainen asentaa poistoilmalämpöpumppua

Ympärivuotista hyötyä poistoilmalämpöpumpusta

Poistoilmalämpöpumppu kerryttää säästöä ympäri vuoden. Kesäkuukausina poistoilmalämpöpumppua voidaan käyttää kiinteistön käyttöveden lämmittämiseen. Talvisin poistoilmalämpöpumpun avulla lämpenee myös sisäilma.

Tiesitkö, että taloyhtiön energiaparannuksia varten tehtyihin investointeihin voi hakea ARA-tukea? Näin investoinnista tulee vieläkin kannattavampi.

Poistoilmalämpöpumpun hankinnan vaiheet

 1. Esiselvitys ja kartoitus
  Tutustumme taloyhtiönne talotekniikkaan ja kulutustietoihin. Asiantuntijamme miettivät taloyhtiönne edustajan kanssa juuri teille sopivan ratkaisun.
 2. Tilauksen tekeminen
  Saatte myyjän kautta tarjouksen, joka käydään läpi kanssanne. Tarjouksen hyväksyttyänne teemme toteutuksesta sopimuksen.
 3. Tarvittavat luvat ja rakennusvalvonnan lausunto
  Vastaamme toteutuksesta avaimet käteen periaatteella, joten hoidamme myös luvat ja lausunnot kuntoon.
 4. Laitteiston asennus ja käyttöönotto
  Vanhat laitteet puretaan pois ja uudet asennetaan tilalle. Projekti kestää yleensä yhdestä kahteen kuukautta. Opastamme kädestä pitäen laitteiston käyttöönotossa.
 5. Seuranta
  Laitteistojen toimintaa seurataan 2-4 kuukauden ajan. Tuen ja järjestelmien toiminnan seurannan avulla saatte tekemästänne investoinnista kaiken irti.

Ota yhteyttä

Energiatehokkuuden opas

Miten poistoilmalämpöpumppu auttaa taloyhtiötä olemaan energiatehokas? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset saat tekemästämme energiatehokkuuden oppaasta.

Lataa opas

Miksi hankkia poistoilmalämpöpumppu Heleniltä?

 • Helen on luotettava ja kokenut energiakumppani, jolla on jo 100 vuotta kokemusta alalta. Voit luottaa, että tuomme parhaat ratkoisut ulottuvillesi.
 • Helen toimittaa poistoilmalämpöpumpun avaimet käteen -ratkaisuna, joten taloyhtiön ei tarvitse huolehtia urakoinnista.
 • Lisäpalveluna tarjottava valvonta- ja huoltopalvelu kattaa säännöllisen raportoinnin ja huoltopalvelun vikatilanteissa. 
 • Heleniltä löydät kokonaisratkaisut taloyhtiölle. Oletko jo tutustunut esimerkiksi Kiinteistövahtiin tai sähköauton latausratkaisuihin?
 • Asiakkaana voit itse seurata poistoilmalämpöpumpun toimintaa ja konkreettisia kertyneitä säästöjä Kiinteistövahdin avulla.
 • Kun tilaat poistoilmalämpöpumpun Heleniltä, voimme auttaa ARA:n energia-avustuksen hakemisessa

Melkontorni iloitsee poistoilmalämpöpumpun hyödyistä

"Vanhat talot puhaltaa kaikki poistoilmat taivaalle, joten päätettiin hankkia meidän taloon poistoilmalämpöpumppu, jolla saadaan kerättyä hukkalämpö hyötykäyttöön."

Tomi Taskula, Melkontornin isännöitsijä on tyytyväinen hankittuun poistoilmalämpöpumppuun. Projekti Helenin kanssa on Taskulan mielestä mennyt todella sujuvasti. 

Tutustu oheiseen lyhyeen videoon, jossa Taskula kertoo kokemuksistaan. 

Ota yhteyttä

Katso myös


Taloyhtiön energiatehokas lämmitys

Energiatehokkuutta parantamalla taloyhtiö voi säästää merkittäviä summia rahaa. Tutustu palveluihimme, jotka auttavat hyödyntämään energiaa fiksummin.


Säästä taloyhtiön lämmityskuluissa Kiinteistövahdilla

Kiinteistövahti parantaa asuinmukavuutta, tuo säästöjä lämmityskustannuksissa ja tekee asumisesta ympäristöystävällisempää.


Säästöä älykkäällä lämmönjakokeskuksella

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa valitsemalla taloyhtiöösi älykäs lämmönjakokeskus palveluna.


Patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston perussäätö on helppo tapa parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja säästää rahaa.


Kiitos yhteydenotosta

Jaa: