Kaukolämpö taloyhtiössä

Tuomme uuden energia-aikakauden puhtaammat lämmitysratkaisut taloyhtiöiden käyttöön. Kaukolämpö on jatkuvasti kehittyvä, luotettava lämmitysmuoto niin uusiin kuin vanhoihin kiinteistöihin. 

Uusiutuvaa kaukolämpöä

Kaukolämmön voit valita myös kokonaan tai osittain uusiutuvana energiana, jolloin se on tuotettu biokaasulla ja puupelleteillä. Ensin mainittu valmistetaan biohajoavista jätteistä ja jälkimmäinen metsäteollisuuden sivutuotteista. Lisäksi tarjoamme kaukolämpönä ilmastoystävällistä Kiertolämpöä, joka hyödyntää mm. teollisuuden hukkalämpöä. Koko taloyhtiön lämmitys voidaan vaihtaa kerralla uusiutuvaksi tai asukkaat voivat valita uusiutuvan kaukolämmön asuntokohtaisesti.

Uusiutuva kaukolämpö koko taloyhtiöön

Tarjoamme uusiutuvaa kaukolämpöä joustavasti taloyhtiösi tarpeisiin. Voitte valita uusiutuvaa lämpöä 5-100 prosenttia taloyhtiön vuosittaisesta lämmönkäytöstä.

Tutustu

Uusiutuva kaukolämpö asuntoon kerrallaan

Uusiutuvaan kaukolämpöön voi liittyä myös asunto kerrallaan kuukausimaksulla. Liittyminen onnistuu helposti verkossa.

Liity

Kiinteähintainen kaukolämpö

Lämmitä luotettavasti

Kun haluat vakautta taloyhtiön budjettiin, valitse Kiinteähintainen kaukolämpö. Saat selvän ja vakaan näkymän lämmitysenergian hintaan kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Ennustettava energiahinta helpottaa talouden hallinnassa ja tulevien lämmityskulujen budjetoinnissa.

Tutustu

Energiatehokkuutta parantavat palvelumme

Kiinteistövahti

Kiinteistövahti auttaa taloyhtiön lämmityksen optimoinnissa. Se parantaa asuinmukavuutta, tuo säästöjä lämmityskustannuksiin ja tekee asumisesta ilmastoystävällisempää.

Tutustu

Älykäs lämmönjakokeskus palveluna

Valitsemalla taloyhtiöösi perinteisen lämmönjakokeskuksen sijaan älykkään lämmönjakokeskus palveluna säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Hoidamme kaiken lämmönjakokeskukseen liittyvän koko sen elinkaaren ajan.

Tutustu

Vesikiertoinen lattialämmitys kaukolämpötalossa

Vesikiertoinen lattialämmitys on energiatehokkain tapa toteuttaa lattialämmitys kaukolämpötalossa. Sen käyttöönoton myötä kiinteistön energia- ja elinkaarikustannukset laskevat olennaisesti.

Vesikiertoiseen lattialämmitykseen on hyvä varautua putkiremontin yhteydessä, vaikkei sitä heti toteuttaisikaan. Se onkin helppo asentaa niin uusiin kuin remontoitaviin taloihin.

Vesikiertoinen lattialämmitys on myös mukava käyttää. Laitteiston tilantarve on pieni, eikä asuntoihin asenneta näkyviä lämmityslaitteita. Vesikiertoisen lattialämmityksen etuna on myös tasainen ja mukava lämpö sekä hyvä säädettävyys

 

Kaukolämpö pitää kulkuväylät, pihakannet ja ajoluiskat sulana

  1. Lunta ei kerry kulkuväylille ja ne pysyvät kuivina.
  2. Talvikunnossapito helpottuu – ei tarvita kallista lumenkuljetusta, aurausta tai hiekoitusta.
  3. Kulkuväylän pinta pysyy talvellakin vapaana lumesta, loskasta ja jäästä.
  4. Jalankulun turvallisuus lisääntyy.
  5. Kaukolämmöllä toteutettu sulanapito on energiatehokasta.
  6. Sulanapitojärjestelmän asennus on kustannustehokas investointi, joka vähentää kiinteistösi talvikunnossapidon kuluja vuodesta vuoteen. 

Paljonko sulanapito maksaa?

Yhden lumikuution (1 m3) sulattaminen kaukolämmöllä maksaa noin 3,80 €, yhden kuorma-autolastia vastaavan lumimäärän (12 m3) sulattaminen kaukolämmöllä paikan päällä maksaa noin 46 €.

Esimerkki: 150 m2 piha-alue/pihakansi

Energian kulutuksesta muodostuvat kustannukset: noin 8 €/m2/vuosi pihakannen sulanapitoon, jolloin kokonaiskustannukset hintaesimerkissä ovat noin 1 200 € vuodessa

Kaikki energiaratkaisut Heleniltä

Tiesithän, että me Helenillä palvelemme taloyhtiöitä kaikissa energia-asioissa? Oli kyse sitten sähköauton latauspisteistä, aurinkoenergiasta, lämmityksestä, jäähdytyksestä tai sähkösopimuksesta, saat kaikki ratkaisut yhdeltä luotettavalta kumppanilta.

Tutustu taloyhtiöiden energiaratkaisuihin

Katso myös


Taloyhtiön liittäminen kaukolämpöön

Lämmitystapaa vaihtavan rakennuksen liittäminen kaukolämpöön.


Hinnat

Kaukolämmön hinnoittelu on vakaata, avointa ja ennakoitavaa.


Tekninen suunnittelu

Olemme koonneet erilaisia ohjeita kaukolämpöön liittyvien töiden suunnittelun ja toteutuksen tueksi.