• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähköautojen lataus

”Latauslaite maksoi taloyhtiöllemme alle 5 000 euroa”

  • Teksti: Marjukka Puolakka
  • Kuvat:
  • 2019-12-10

Sähköautoilun suosio kasvaa vauhdilla. Helen on toimittanut latauslaitteita jo usealle tulevaisuuteen katsovalle taloyhtiölle.

Pekka Ahoniemi on tyytyväinen Heleniltä taloyhtiöönsä hankittuun sähköautojen latauslaitteeseen.

Helsingin Museokadulla sijaitsevassa taloyhtiössä ei sähköauton latauslaitteen hankintaa tarvinnut kahta kertaa miettiä.

”Sähköautoilu on fiksu valinta. Meidänkin taloyhtiössämme moni on harkinnut siirtymistä siihen. Yhtiökokouksessa teimme yksimielisen päätöksen yhteiskäyttöisen latauslaitteen hankinnasta”, sanoo Bostads Ab Museigatan 3:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Ahoniemi.

Helen oli luonteva valinta latauslaitteen toimittajaksi.

”Meillä on iso luottamus Helenin tietotaitoon energia-asioissa. Helen on iso ja kokenut toimija, joka tuli tässäkin asiassa hienosti apuun.”

Etäkatselmuksen ja Helenin edustajan käynnin jälkeen taloyhtiöön päätettiin hankkia Helenin ICU EVE -latauslaite, joka mahdollistaa kahden sähköauton keskinopean latauksen samaan aikaan.

Latauslaite asennettiin sisäpihalle, jossa kaikki asukkaat voivat sitä käyttää. Asennus tehtiin samalla, kun pihakansi uusittiin. Sen alle asennettiin kaukolämpöverkon paluuveden lämpöä hyödyntävä lämmitysputkisto, joka pitää piha-alueen sulana talvella.

”Muutoksia sähköpääkeskukseen ei tarvittu, ja asennus sujui Helenin asentajilta mallikkaasti yhden iltapäivän aikana. Lataustolpan sähköjohto kulkee piha-­asfalttiin tehdyn vesitiiviin läpiviennin kautta kellarin sähkökeskukseen.”

Latauslaitetta operoi Virta-latauspalvelu, johon Helenin julkiset latauspisteet kuuluvat. Sähköautoilevilla asukkailla on Virrassa oma asiakastili, jolla he voivat käyttää sekä kotipihan latauslaitetta että Virran julkisia latauspisteitä.

Latauslaitteen kustannukset asennustöineen olivat hieman alle 5 000 euroa.

”Tämä on taloyhtiön budjetissa suhteellisen pieni menoerä. Sähköauton latausmahdollisuus on myyntivaltti, kun sähköautoileva asunnonostaja harkitsee asunnon hankkimista yhtiöstämme.”

Kaikki asukkaat ovat ottaneet latauslaitteen ilolla vastaan. Muutamalla heistä on jo sähköauto.

”Ensimmäinen askel sähköautoiluun on oma latauslaite omalla pihalla.”

Bostads Ab Museigatan 3 (As Oy Museokatu 3). Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ahoniemi.

Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva taloyhtiö, jossa on 16 alkuperäistä asuntoa ja viisi ullakkoasuntoa.

Vuonna 1913 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Sigurd Frosterus.

Sisäpihalle asennettu sähköautojen latauslaite on asukkaiden yhteiskäytössä.

Avainsanat

sähköautot, taloyhtiö

Latauspiste omaan taloyhtiöön?

Meiltä löydät kattavimmat latausratkaisut täyssähkö- ja hybridiautoille.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Onko taloyhtiön piharemontti ajankohtainen? 9 käytännön vinkkiä taloyhtiön osakkaille

Kuoppaiset kulkuväylät, huono valaistus ja myrskyissä kellahtavat pihapuut ovat hyviä syitä ryhtyä suunnittelemaan taloyhtiön piharemonttia. Onnistunut taloyhtiön piharemontti saa asukkaat viihtymään yhteisillä alueilla toisensa seurassa – ja nostaa taloyhtiön asuntojen arvoa ja kysyntää.

ARA:lta energia-avustusta taloyhtiön energiaremonttiin – toimi nyt!

Hyvin hoidettu taloyhtiö pitää arvonsa myös tulevaisuudessa. Nyt on juuri oikea aika parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja anoa energia-avustusta hankkeen toteuttamiseen. Asia kannattaa nostaa keskusteluun pikaisesti, sillä energia-avustuksia on jaossa rajallinen määrä vuosina 2020–2022. Katso esimerkkilaskelma – näin taloyhtiö voi hyötyä energia-avustuksesta.

Mitkä taloyhtiön korjaus- ja kunnossapitovastuut kuuluvat yhtiölle ja mitkä osakkaalle?

Kuka huolehtii patterien ilmauksesta taloyhtiössä? Entä kenen kontolla on pesuhuoneen hajulukon puhdistus tai kiukaan uusiminen? Tästä artikkelista löydät esimerkkejä siitä, mikä taloyhtiössä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.