Kerromme energiasta uudella ja ymmärrettävällä tavalla

Energia-asiat ja energiamurros puhuttavat monia ja voivat herättää huolta. Siksi haluamme tehdä energiasta ymmärrettävää kaikenikäisille. Tutustu tällä sivulla opettaviin sisältöihimme energiasta.

Energiamurros koskettaa kaikkein eniten lapsia ja nuoria

Toteuttamamme tutkimuksen mukaan lapset oppivat energiasta eniten kotona vanhempiensa avulla. Monet vanhemmat ja kasvatuksen ammattilaiset kaipaisivat kuitenkin tukea energiakasvatukseen. Siksi haluamme tarjota kaikenikäisille luotettavaa tietoa energiasta innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Missionamme on tehdä energiasta ymmärrettävää kaikille

Olemme ratkoneet energiaan liittyviä haasteita yli sadan vuoden ajan, ja meillä on pitkät perinteet energiakasvatuksesta. Haluamme jakaa asiantuntemustamme ja kertoa energiasta niin, että lapsikin sen ymmärtää. Panostamme tänä vuonna erityisen laajasti energiakasvatukseen kaikenikäisille.

Mitä energia on? Tule oppimaan!

Tutustu opettaviin sisältöihimme energiasta, jotka sopivat koko perheelle.

Minecraft Energiakylä -haaste

Helenin Minecraft-haasteessa pelaaja saa käyttää mielikuvitustaan ja rakentaa oman luomuksensa. Samalla peli opettaa uusiutuvista energialähteistä hauskalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Haasteessa mukana on pelaamassa yksi Suomen suosituimmista pelivaikuttajista, Lakko, joka pelaamisen lisäksi myös striimaa haastetta.

Tutustu haasteeseen

Lastenkirja energiasta

Ellenin energiaseikkailu -kirja vie lukijan jännittävälle matkalle, jossa niin lapsi kuin aikuinenkin voi oppia uutta energiasta ja energiamurroksesta. Kirjan kummina toimii näyttelijä Seela Sella.

Kirja on syntynyt vahvassa yhteistyössä lasten, vanhempien ja energia-asiantuntijoiden kanssa. Kirjan suunnittelussa oli mukana Munkkiniemen ala-asteen luokkalaiset, jotka pääsivät vaikuttamaan kirjan hahmoihin ja tarinaan.

Tutustu kirjaan

Tekoälyn avulla syntynyt Ellen-virtuaalivaikuttaja 

Lastenkirjan päähenkilö Ellen on paitsi satuhahmo myös virtuaalivaikuttaja somessa. Hän on syntynyt kuvittajan piirrosten pohjalta, generatiivisen tekoälyn avulla. Ellen kertoo Instagram- ja Facebook-tileillään ajankohtaisista energia-alan aiheista. Ota Ellenin sometilit seurantaan!

Seuraa Ellenin Instagram-tiliä
Seuraa Ellenin Facebook-tiliä

Verkkokurssit fiksusta energiankäytöstä

Energia-asiat voivat olla aikuisillekin vaikeita ja ymmärrettävää tietoa kaivataan. Julkaisemamme verkkokurssit opettavat fiksusta energiankäytöstä kiinnostavalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Tutustu verkkokursseihin:

Fiksuksi energiankäyttäjäksi -pikakurssiTaloyhtiön energiaosaajaksi -pikakurssi

Hyvän energian oppitunti kouluihin

Jo vuosia Helenin Hyvän energian oppitunti on opettanut käytännönläheisellä tavalla energiaan liittyviä asioita koululaisille. Oppituntia on suoritettu huikeat 11 000 kertaa vuoden 2022 aikana!

Ilmainen oppitunti tarjotaan Kahoot-palvelussa, joka mahdollistaa kätevästi osallistavan ja energisoivan kokonaisuuden.

Lue lisää ja ota oppitunti käyttöön

Oppimateriaalit eskareihin ja kouluihin

Toteuttamamme tutkimuksen mukaan opettajat ja kasvatuksen ammattilaiset kaipaavat energiasta oppimateriaaleja, jotka olisivat selkeitä kokonaisuuksia ja helppo ottaa käyttöön. 

Tulemme tarjoamaan oppimateriaalipaketteja energiasta eskareiden ja koulujen käyttöön syksyllä lukuvuoden alkaessa. Näin voimme auttaa kasvatuksen ammattilaisia opettamaan energiasta. 

Tutustu oppimateriaaleihin