Minecraft Energiakylä -haaste

Minecraft Energiakylä -haasteessa rakennat uusiutuvilla energialähteillä toimivan luovan rakennelman, joista parhaat palkitaan. Opit samalla energiasta ja energialähteistä. Kiitos kaikille toukokuussa 2023 haasteessa mukana olleille ja haastetta seuranneille!

Lue lisätietoa haasteesta Katso Lakon striimikoosteet Twitchissä

Hyppää mukaan haasteeseen

Minecraft Energiakylä -haasteessa tarkoituksenasi on rakentaa uusiutuvilla energialähteillä toimiva kekseliäs rakennelma! Ennen rakennusmaailmaan hyppäämistä kiertelet Energiakylässä ja keräät energiaystäviltä tietoa ja vinkkejä rakentamista varten.

Haasteiden voittajarakennelmat valitsee pelivaikuttaja Lakko. Kummankin haasteen voittaja saa palkinnokseen 200 € arvoisen lahjakortin elämyslahjat.fi-verkkokauppaan!

Lue haasteen ohjeet ja säännöt

Lakko mukana haasteessa

Pelivaikuttaja Lakko pelaa Energiakylä-haastetta yhdessä haasteeseen osallistuvien kanssa ja striimaa haastetta Twitchiin!

Mikäli et itse pääse pelaamaan, voit seurata Lakon striimiä Twitchin välityksellä tai katsoa Lakon koosteen haasteesta jälkikäteen.

Katso Lakon striimikoosteet Twitchissä

Katso Minecraft Energiakylä -haasteen aftermovie!

Minecraft Energiakylä -haasteen traileri

Haasteen 1 voittajarakennelma

Lakko on valinnut 23.5. pelatun haasteen voittajaksi nimimerkin Pelaaja31_, jonka rakennelma esiintyy kuvassa. Onnea voittajalle!

"Rakennelmassa oli kunnianhimoisesti hyödynnetty kaikkia uusiutuvia energialähteitä näyttävällä tavalla. Padon tyyli miellytti omaa silmää ja ehkä pienen lisäpisteen sai polskutteleva ankka", Lakko kommentoi.

Kiitos kaikille pelaajille haasteeseen osallistumisesta!

Lue toimintaohjeet voittajalle

Haasteen 2 voittajarakennelma

Tiistaina 30.5. pelatun haasteen voittajaksi valikoitui Lakon toimesta pelaajanimimerkki mrwordwied, jonka rakennelma esiintyy kuvassa. Onnea voittajalle!

Lakko perusteli voittajan valintaa seuraavasti: "Nerokkuudesta isot pisteet! Auringonkukka, jonka ominaisuus on kääntyä kohti aurinkoa, niin onko parempaa paikkaa aurinkopaneeleille? Uusiutuvaa energiaa luovalla tavalla!"

Kiitos kaikille pelaajille haasteisiin osallistumisesta ja hyvää kesää!

Lue toimintaohjeet voittajalle

Haasteen ohjeet

Haasteen tarkoitus

Minecraft Energiakylä -haasteessa tarkoituksenasi on rakentaa uusiutuvilla energialähteillä toimiva mahdollisimman hieno, luova ja kekseliäs rakennelma. Rakennelmasi voi olla mikä tahansa, kunhan se toimii aurinko-, vesi- tai tuulivoimalla.

Ohjeet haasteen aikana

Peli ohjeistaa sinua etenemään haasteen aikana. Seuraathan Energiakylän tekstejä sekä Minecraftin kommenttikenttää, jonne ilmestyy vinkkejä ja knoppeja pelaajille!

Tiivistetyt peliohjeet löydät alta:

 1. Aloita haaste kiertelemällä Energiakylässä. Tarkoituksenasi on etsiä yhteensä yhdeksän energiaystävää, jotka jakavat sinulle tietoa uusiutuvasta energiasta. Voit käyttää näitä tietoja hyödyksi rakentaessasi.
 2. Löydettyäsi kaikki energiaystävät, siirry haasteen pariin Energiakylän teleportin avulla.
 3. Varaa haastemaailmasta itsellesi oma plantaasi rakennelmaasi varten. Ohjeet oman plantaasin varaamiseen löydät Minecraftin kommenttikentästä.
 4. Aloita rakentaminen ja päästä mielikuvituksesi valloilleen! Rakennelmasi voi olla millainen tahansa, mutta varmista, että se toimii aurinko-, vesi- tai tuulivoimalla.
 5. Muistathan pelatessasi hyvät käytöstavat. Häiriötapauksissa moderaattoreilla on oikeus poistaa pelaaja serveriltä.

Kriteerit voittajarakennelmalle

Pelivaikuttaja Lakko valitsee haasteen voittajarakennelman. Kuva voittajan rakennelmasta sekä voittajan Minecraft-nimimerkki julkaistaan tällä sivulla.

Voittajarakennelman kriteeristö on seuraava:

 1. Rakennelma hyödyntää uusiutuvia energialähteitä, eli aurinko-, vesi- tai tuulivoimaa.
 2. Rakennelma on luova ja kekseliäs.

Voittajan julkistaminen

Voittajarakennelman kuva ja voittajan pelinimimerkki julkaistaan kampanjasivulla:

 • Ensimmäisen haastepäivän jälkeen keskiviikkona 24.5.2023 klo 17.00
 • Toisen haastepäivän jälkeen keskiviikkona 31.5.2023 klo 17.00

Voitin haasteen – miten toimin?  

 1. Ota alla olevan esimerkin mukainen kuvakaappaus Minecraftista, jossa näkyy Minecraft-ID eli Minecraft-nimimerkkisi sekä Microsoft-tunnus. Kuvaa käytetään ainoastaan voittajan henkilöllisyyden varmentamiseen.
 2. Lähetä esimerkin mukainen kuva ja nimesi meille sähköpostitse 7.6.2023 mennessä osoitteeseen parempaaenergiaa@helen.fi. Mikäli olet alle 18-vuotias, pyydäthän huoltajaasi olemaan meihin yhteydessä. Palkinnon vastaanottaminen ja sen lähettäminen alle 18-vuotiaalle voittajalle edellyttää sitä, että voittajan huoltaja ottaa yhteyttä järjestäjään ja vastaanottaa palkinnon voittajan puolesta.  
 3. Voittajan henkilöllisyyden varmistamisen jälkeen toimitamme lahjakortin elämyslahjat.fi-verkkokauppaan sähköpostitse.

Voittajan-havainnekuva-700x466.jpg

Haasteen viralliset säännöt

Haastekilpailun viralliset säännöt löydät täältä.