Analytics Engineer

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Vihreä siirtymä edellyttää älykästä energiajärjestelmää, jota me heleniläiset rakennamme dataa, ohjelmistokehitystä ja tekoälyä hyödyntäen. Haluamme olla alamme digitaalinen edelläkävijä, ja siksi kasvatammekin nyt Digitaaliset ratkaisut -toimintoamme.

Haluaisitko sinä olla mukana rakentamassa paremman energian huomista? Tule Analytics Engineeriksi Datavirrat -tiimiimme!

Tekoäly ja datavirrat -yksikössä kehitämme älykkäitä digi- ja dataratkaisuja, joilla optimoimme energiajärjestelmää, tunnistamme uusia mahdollisuuksia sekä parannamme asiakasymmärrystämme ja asiakaskokemustamme. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja liiketoiminnan vastuuhenkilöiden kanssa monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa. Tavoitteenamme on rakentaa laajaa, automatisoitua analytiikka-alustaa, joka integroituu muuhun data-alustaan mahdollisimman sulavasti.

Pääasiallisena työvälineenäsi on Power BI, erityisesti sen admin-puoli ja tietomallinnuksen näkymät, mutta hyödynnät tarvittaessa esim. Power BI -rajapintoja data-alustan puolelta Databricksillä, Pythonilla tai muilla välineillä. Data-alustan pilviympäristönä meillä on Azure ja siellä työvälineinä mm. Databricks, Azure Synapse, Azure Data Explorer ja EventHub.

Roolissasi vastaat

  • Analytiikka-alustamme kehityksestä koko organisaation tarpeisiin
  • Power BI -ympäristön hallinnasta ja automatisoinnista
  • Parhaiden Power BI -käytäntöjen opastamisesta analyytikoille ja itsenäiskäyttäjille
  • Tietomallien ja kapasiteettien optimoinnista
  • Uusien ominaisuuksien, esim. Fabric-alustan, Power BI Copilotin tai API-rajapintojen tutkimisesta ja käyttöönotosta

Toivomme sinulta

  • Aiempaa kokemusta ja innostusta analytiikan tai analytiikka-alustojen kehittämisestä
  • Yhteistyökykyistä ja aloitteellista työskentelyotetta sekä innostusta työskennellä ketterien datatiimien jäsenenä
  • Aihealueiden työvälineiden ja konseptien tuntemusta (esim. Power BI, Databricks, Python, SQL, tietomallinnus)
  • Käytännön kokemusta Power BI -ympäristöjen hallinnoinnista tai tietomallien optimoinnista

Aikaisempi kokemus energiatoimialalta ei ole välttämätön, mutta siitä on tehtävässä hyötyä.

Tarjoamme sinulle

Meillä pääset vaikuttamaan puhtaampaan tulevaisuuteen, sillä datan hyödyntämisellä on iso rooli hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamisessa. Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista. Toimintavarmuutemme on myös Euroopan paras.

Työssä tukenasi ovat data -, ML - ja data quality engineerit, analyytikot, datan hallinnan ammattilaiset, paikkatieto- ja digital twins -osaajat sekä data scientistit. Olemme hyvin monipuolisilla koulutus- ja työtaustoilla varustettu lämminhenkinen porukka, joka arvostaa ja kunnioittaa toistensa työtä ja osaamista.

Heleniläisenä pääset nauttimaan erilaisista henkilöstöeduistamme, kuten henkilöstösähköstä, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, sähköauton latausedusta, etätyömahdollisuudesta ulkomailla ja hyvinvointiedusta. Tehtävän palkka määritellään tehtävän vaativuuden sekä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esihenkilöltäsi Jesse Mikkolalta (040 487 7497 / jesse.mikkola@helen.fi). Hän on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse 23.11 klo 13-14 ja 30.11 klo 15-16.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi (helen.fi/digirekry), viimeistään 3.12.2023 mennessä.

Yhdistetään voimat!

Hakuaika alkaa:
14.11.2023 00.00
Hakuaika päättyy:
03.12.2023 23.59