Data Scientist

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Vihreä siirtymä edellyttää älykästä energiajärjestelmää, jota me heleniläiset rakennamme dataa, ohjelmistokehitystä ja tekoälyä hyödyntäen. Haluamme olla alamme digitaalinen edelläkävijä, ja siksi kasvatammekin nyt Digitaaliset ratkaisut -toimintoamme

 Haluaisitko sinä olla mukana rakentamassa paremman energian huomista? Tule Data Scientistiksi Tekoäly -tiimiimme!

 Tekoäly ja datavirrat -yksikössä kehitämme älykkäitä digi- ja dataratkaisuja, joilla optimoimme energiajärjestelmää, tunnistamme uusia mahdollisuuksia sekä parannamme asiakasymmärrystämme ja asiakaskokemustamme. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja liiketoiminnan vastuuhenkilöiden kanssa monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa. Tavoitteenamme on rakentaa laajaa, automatisoitua data- ja tekoälyalustaa, jolla ratkaisut toimivat mahdollisimman tapahtumapohjaisesti ja reaaliaikaisesti. Ratkaisumme toimivat keskeisessä roolissa rakennettaessa sulautettua älykkyyttä kaikkiin prosesseihimme.

 Pääasiallisena ohjelmointikielenä meillä on Python, mutta hyödynnämme tarvittaessa muitakin kieliä, kuten R tai stan. Data ja AI-alustan pilviympäristönä meillä on Azure ja siellä välineinä mm. Azure Machine Learning, Azure Databricks ja Azure Synapse.

 Roolissasi vastaat

  • Helenin liiketoiminnan kehittämisestä optimoinnin ja matemaattisen mallintamisen keinoin
  • Tämä sisältää erilaisia edistyneen analytiikan keinoin tehtäviä hankkeita kuten selvityksiä, ja analyysejä mutta myös malleja, jotka lopulta löytävät tiensä tuotannossa olevien järjestelmien osiksi
  • Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi koko Helenin energiajärjestelmän ja sen joustokyvykkyyden kehittämiseen, kaukolämpöverkon toiminnan optimointiin, sähkömarkkinoiden ymmärtämiseen, uusiin energialähteisiin, asiakasymmärryksen parantamiseen – ja asioihin joista emme vielä edes tiedä
  • Tarkemmat tehtävät ja vastuualueet määräytyvät lopulta oman osaamisesi, mieltymystesi kautta osana Tekoäly-tiimiä

Toivomme sinulta

  • Aiempaa käytännön kokemusta ja innostusta data science tekemisestä ja edistyneen analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnassa
  • Yhteistyökykyistä ja aloitteellista työskentelyotetta sekä innostusta työskennellä ketterien datatiimien jäsenenä
  • Aihealueiden työvälineiden ja konseptien tuntemusta (esim. Python, Databricks, datan tilastollinen käsittely ja analyysi, ilmiöiden mallintaminen, ennustaminen sekä luokittelu, anomalioiden havaitseminen datasta ja prosessien optimointi)
  • Arvostamme erityisesti kokemusta energiajärjestelmien parissa tehdystä työstä, kuten energiatuotannon tai jouston mallintamisesta ja optimoinnista, energiamarkkinaosaamisesta tai energiatoimialan asiakkuuksien edistyneestä analytiikasta.

Aikaisempi kokemus energiatoimialalta ei ole välttämätön, mutta siitä on tehtävässä hyötyä. Kokemus fysikaalisten ilmiöiden ymmärtämisestä ja mallintamisesta on eduksi.

 Tarjoamme sinulle

 Meillä pääset vaikuttamaan puhtaampaan tulevaisuuteen, sillä datan hyödyntämisellä on iso rooli hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamisessa. Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista. Toimintavarmuutemme on myös Euroopan paras.

 Työssä tukenasi ovat muut data scientistit, ML -, data -, data quality - ja analytics engineerit, analyytikot, datan hallinnan ammattilaiset sekä paikkatieto- ja digital twins -osaajat. Olemme hyvin monipuolisilla koulutus- ja työtaustoilla varustettu lämminhenkinen porukka, joka arvostaa ja kunnioittaa toistensa työtä ja osaamista.

 Heleniläisenä pääset nauttimaan erilaisista henkilöstöeduistamme, kuten henkilöstösähköstä, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, sähköauton latausedusta, etätyömahdollisuudesta ulkomailla ja hyvinvointiedusta. Tehtävän palkka määritellään tehtävän vaativuuden sekä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella.

 Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esihenkilöltäsi Juha Riissaselta (040 733 5093 / juha.riissanen@helen.fi). Hän on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse 21.11. klo 16.00-17.30 ja 23.11 klo 16.00-17.30.

 Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi (helen.fi/digirekry), viimeistään 3.12.2023 mennessä.

 Yhdistetään voimat!

Hakuaika alkaa:
14.11.2023 00.00
Hakuaika päättyy:
03.12.2023 23.59