ML Engineer

 Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Vihreä siirtymä edellyttää älykästä energiajärjestelmää, jota me heleniläiset rakennamme dataa, ohjelmistokehitystä ja tekoälyä hyödyntäen. Haluamme olla alamme digitaalinen edelläkävijä, ja siksi kasvatammekin nyt Digitaaliset ratkaisut -toimintoamme.

 Haluaisitko sinä olla mukana rakentamassa paremman energian huomista? Tule ML Engineeriksi Tekoäly -tiimiimme!

 Tekoäly ja datavirrat -yksikössä kehitämme älykkäitä digi- ja dataratkaisuja, joilla optimoimme energiajärjestelmää, tunnistamme uusia mahdollisuuksia sekä parannamme asiakasymmärrystämme ja asiakaskokemustamme. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja liiketoiminnan vastuuhenkilöiden kanssa monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa. Tavoitteenamme on rakentaa laajaa, automatisoitua alustaa, jolla ML-ratkaisut toimivat mahdollisimman tapahtumapohjaisesti ja reaaliaikaisesti. ML-ratkaisut toimivat keskeisessä roolissa rakennettaessa sulautettua älykkyyttä kaikkiin prosesseihimme.

Pääasiallisena ohjelmointikielenä meillä on Python, mutta hyödynnämme tarvittaessa muitakin kieliä, kuten R tai stan. Data ja AI-alustan pilviympäristönä meillä on Azure ja siellä välineinä mm. Azure Machine Learning, Azure Databricks ja Azure Synapse. Azuren lisäksi meillä myös lämmöntuotantojärjestelmään liittyviä itse toteutettuja koneoppimismalleja virtuaalikoneympäristössä.

Roolissasi vastaat

  • ML-alustamme ja MLOps-prosessien kehityksestä koko organisaation tarpeisiin
  • Data-alustan datan ja dataputkien sovittamisesta ML-tekemiseen
  • Mallien integroimisesta ohjelmistokehitykseen
  • Mallien monitoroinnin ja laadunvarmistuksen ratkaisuiden ja menetelmien kehittämisestä
  • Ratkaisuiden suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden optimoinnista

Toivomme sinulta

  • Aiempaa käytännön kokemusta ja innostusta ML-tekemisestä ja edistyneen analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnassa
  • Yhteistyökykyistä ja aloitteellista työskentelyotetta sekä innostusta työskennellä ketterien datatiimien jäsenenä
  • Aihealueiden työvälineiden ja konseptien tuntemusta (esim. Python, Databricks, versionhallinta, virtuaalikoneet, MLops, korkean turvallisuuden verkkoympäristöt, ennustemallit, koneoppimisen menetelmät)
  • Käytännön kokemusta ML-hankkeista ja isojen datamassojen käsittelystä

Aikaisempi kokemus energiatoimialalta ei ole välttämätön, mutta siitä on tehtävässä hyötyä.

Tarjoamme sinulle

 Meillä pääset vaikuttamaan puhtaampaan tulevaisuuteen, sillä datan hyödyntämisellä on iso rooli hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamisessa. Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista. Toimintavarmuutemme on myös Euroopan paras.

 Työssä tukenasi ovat data -, data quality - ja analytics engineerit, data scientistit, analyytikot, datan hallinnan ammattilaiset sekä paikkatieto- ja digital twins -osaajat. Olemme hyvin monipuolisilla koulutus- ja työtaustoilla varustettu lämminhenkinen porukka, joka arvostaa ja kunnioittaa toistensa työtä ja osaamista.

 Heleniläisenä pääset nauttimaan erilaisista henkilöstöeduistamme, kuten henkilöstösähköstä, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, sähköauton latausedusta, etätyömahdollisuudesta ulkomailla ja hyvinvointiedusta. Tehtävän palkka määritellään tehtävän vaativuuden sekä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella.

 Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esihenkilöltäsi Juha Riissaselta (040 733 5093 / juha.riissanen@helen.fi). Hän on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse 21.11. klo 16.00-17.30 ja 23.11 klo 16.00-17.30.

 Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi (helen.fi/digirekry), viimeistään 3.12.2023 mennessä.

 Yhdistetään voimat!

Hakuaika alkaa:
14.11.2023 00.00
Hakuaika päättyy:
03.12.2023 23.59