Staff Engineer

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Vihreä siirtymä edellyttää älykästä energiajärjestelmä, jota me heleniläiset rakennamme dataa, ohjelmistokehitystä ja tekoälyä hyödyntäen. Tavoitteenamme on olla alamme digitaalinen edelläkävijä, ja siksi kasvatammekin nyt Digitaaliset ratkaisut -toimintoamme.  

Haluaisitko sinä olla mukana rakentamassa paremman energian huomista? Tule Staff  Engineeriksi Operational Data Layer -tiimiimme!

Staff Engineer -roolissa johdat Operational Data Layer -tiimimme päivittäistä työtä, mutta osallistut myös itse ohjelmistokehitystyöhön. Operational Data Layer -tiimissä rakennamme operatiivista data- ja API-kerrosta, joka mahdollistaa skaalautuvamman datan jaon Helenin eri tiimien ja digitaalisten ratkaisujen tarpeisiin. Tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä Data-alusta tiimin sekä kehitystiimiemme kuten Oma Helenin ja Partner Platformin kanssa.

Roolissasi vastaat

 • Sujuvasta kommunikaatiosta infratiimin ja muiden sidosryhmien välillä
 • Työpyyntöjen ja backlogin organisoimisesta ja priorisoimisesta
 • Tiimin roadmapista: varmistat, että tekninen roadmap tukee Helenin feature roadmapia
 • Osallistut yhdessä muun tiimin kanssa päivittäiseen ohjelmistokehitystyöhön ja tuot kokemuksellasi vahvaa ratkaisuvoimaa tiimiin
 • Huolehdit yhdessä tiimin kanssa tuotanto ja kehitysympäristöjen arkkitehtuurin dokumentaation ylläpidosta
 • Varmistat, että käyttöön otetuilla ratkaisuilla on riittävä tekninen monitorointi helpottamaan tuotannossa ilmeneviä ongelmia  

Toivomme sinulta

 • Aiempaa kokemusta ketterän kehityksen menetelmistä ja ohjelmistokehitystiimin työn fasilitoinnista 
 • Kokemusta lead-roolissa toimimisesta modernissa ohjelmistokehitysympäristössä 
 • Vahvaa työkokemusta ohjelmistokehityksestä, erityisesti seuraavista teknologioista ja käsitteistä: Python FastAPI, tietokannat kuten PostgresSQL ja ADX, Restfull web services 
 • Kokemusta suuria datamääriä käsittelevien komponenttien rakentamisesta
 • Azuren pilvipalveluiden hyvää hallintaa (AKS, APIM, Event hub) 
 •  Osaamista teknologioista ja käsitteistä kuten CI/CD (Azure devops, Github), Terraform/IaC ja Databricks

Tarjoamme sinulle

Meillä pääset vaikuttamaan puhtaampaan tulevaisuuteen, sillä ohjelmistokehityksellä on tärkeä rooli hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamisessa. Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista. Toimintavarmuutemme on myös Euroopan paras. 

Heleniläisenä pääset nauttimaan erilaisista henkilöstöeduistamme, kuten henkilöstösähköstä, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, sähköauton latausedusta, etätyömahdollisuudesta ulkomailla ja hyvinvointiedusta. Tehtävän palkka määritellään tehtävän vaativuuden sekä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella. 

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esihenkilöltäsi, Head of Software Engineering, Jouni Rantalankila (040 759 1025 / etunimi.sukunimi@helen.fi).  

Kiinnostuitko? Hae (helen.fi/digirekry), viimeistään 15.12.2023 mennessä.

Yhdistetään voimat! 

Hakuaika alkaa:
14.11.2023 00.00
Hakuaika päättyy:
15.12.2023 23.59