Ryhdy aurinkoenergian tuottajaksi

Hanki aurinkopaneelit ja sähkövarasto yhdessä ja ryhdy tuottamaan aurinkoenergiaa omavaraisesti. Samalla lisäät puhtaan energiantuotannon määrää.

Ota yhteyttä

edellakavija.jpg

Tehokasta energiantuotantoa edelläkävijöille

Aurinkoenergian pientuotannon aloittaminen on nyt helppoa ja sen hyödyntäminen entistä tehokkaampaa. Meiltä saat aurinkopaneelit ja sähkövaraston juuri sinun kotisi tarpeisiin suunniteltuna pakettina.

Hankkimalla tuottajapaketin olet mukana kehittämässä tulevaisuuden energiajärjestelmää.

Näin hyödynnät aurinkoenergiaa optimaalisesti

Sähkövarasto kasvattaa aurinkopaneelien käyttöastetta tasaamalla tuotantoa ja kulutusta. Hetkittäinen ylituotanto ei valu verkkoon, vaan varastoituu sähkövarastoon, josta sen voi hyödyntää myöhemmin.Jos sähkövarasto täyttyy, voit myydä verkkoon menevän ylituotantosi meille aurinkosähkön myyntisopimuksen avulla. Tuottajapaketin kannattavuutta lisää siihen kuuluva ominaisuus, kodin sähkövaiheiden välinen netotus, jonka ansiosta saadaan entistä suurempi osa aurinkopaneelien tuotannosta kodin omaan käyttöön.

Tuottajapaketti_kuvitus_900.png

100% hyöty aurinkosähköjärjestelmästä

Aurinkopaneelit + sähkövarasto -paketit

Tarjoamiimme tuottajapaketteihin sisältyy aurinkosähköjärjestelmä, sähkövarasto ja hybridi-invertteri. Toimitamme paketit avaimet käteen -ratkaisuna ja tarjoamme asiantutuntijoidemme tuen koko järjestelmän elinkaaren ajaksi. Alla esimerkkipaketit kolmesta eri kokoluokasta. Mitoitamme paneelien määrän ja sähkövaraston koon asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Esimerkkejä tuottajapaketeista

Aurinkosähköjärjestelmä 

5,1 kWp
16 paneelia

6,4 kWp
20 paneelia

7,6 kWp
24 paneelia

Sähkövarasto

11,6 kWh
SolaX Triple Power

17,4 kWh
SolaX Triple Power

 23,2 kWh
SolaX Triple Power

Invertteri

5 kW hybridi-invertteri

6 kW hybridi-invertteri

8 kW hybridi-invertteri

Ominaisuudet

Sähkön varastointi, kodin sähkövaiheiden välinen netotus, varavoima

Sähkön varastointi, kodin sähkövaiheiden välinen netotus, varavoima

Sähkön varastointi, kodin sähkövaiheiden välinen netotus, varavoima

Ota yhteyttä

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Helenillä löydät täältä.

Tuottajapaketti rahoituksella

Voit hankkia tuottajapaketin helposti joustavalla energiarahoituksella. Rahoituksemme korot ovat verovähennyskelpoisia, minkä lisäksi tarjoamme kuukauden kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Halutessasi voit tehdä lisälyhennyksiä tai maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja. Rahoituksella ei ole perustamismaksua.

Lue lisää ja hae rahoitusta täältä

Lisätietoa

Uusiutuvan energian tuottajaksi ryhtyminen on merkittävä teko sekä oman energiataloutesi, että yhteiskunnan kannalta. Sähkön hinnan oletetaan nousevan tulevaisuudessa, jolloin aurinkosähköjärjestelmäsi kannattavuus sijoituksena kasvaa entisestään. Sähkövarasto tekee energian tuottamisesta entistä tehokkaampaa ja nostaa aurinkopaneelien käyttöastetta merkittävästi. Päästöttömän energian tuottajana toimit lisäksi konkreettisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Tällä hetkellä suurin osa toimittamistamme aurinkosähköjärjestelmistä kiiltelee pääkaupunkiseudun katoilla. Haluamme tarjota tehokkaan tavan tuottaa aurinkoenergiaa ympäri maan, siksi toimitammekin tuottajapaketteja koko Suomeen.

tuottaja-kartta-2.jpg

Usein kysyttyä tuottajapaketista

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Aurinkosähkön tuotannon ja sen kulutuksen eriaikaisuudesta johtuen aurinkopaneeleita ei pystytä hyödyntämään täysmääräisesti. Käyttöasteen kasvattamiseksi aurinkopaneeleiden kanssa suositellaan hankittavan sähkövarasto, joka nostaa paneelien käyttöasteen lähes sataan prosenttin. Sähkövaraston avulla hetkellisiä kulutuksen ja tuotannon vaihteluita pystytään tasoittamaan, ja päivällä tuotettu ylimääräinen aurinkosähkö on mahdollista käyttää illalla asukkaiden ollessa kotona käyttämässä sähköä.

Sähkön kulutuksen ja tuotannon vaihtelut eivät kulje käsi kädessä, vaan aurinkosähköä tuotetaan hetkittäin enemmän kuin sitä kulutetaan. Sähkövarasto nostaa aurinkopaneelien käyttöastetta varastoimalla aurinkosähkön ylituotannon myöhemmin käytettäväksi, jolloin vältytään tuotetun sähkön valumiselta verkkoon.

Sopivan paketin valintaan vaikuttavat mm. katon pinta-ala ja lappeen ilmansuunta. Yleensä ei ole järkevää täyttää koko katon vapaata pinta-alaa paneeleilla, vaan mitoittaa paketti sopivaksi kodin sähkönkulutukseen kesäpäivinä. Ota meihin yhteyttä, niin teemme tarjouksen juuri sinulle sopivasta paketista. Oman katon aurinkosähköpotentiaalin kartoituksen voi aloittaa kätevästi aurinkolaskurista. Oman katon aurinkosähköpotentiaalin kartoituksen voi aloittaa kätevästi aurinkolaskurista.

Tuottajapaketin hankinta on vaivatonta. Räätälöimme paketin asiakkaan tarpeiden mukaan ja toimitamme sen avaimet käteen -palveluna.

Hybridi-invertteri on sähkövarastoon sisäänrakennettu invertteri, joka toimii sekä aurinkopaneeleiden että sähkövaraston invertterinä. Hybridi-invertteri korvaa kaksi erillistä invertteriä.

Sähkön kulutuksen ja tuotannon pitää olla joka hetki tasapainossa. Kun uusiutuva sähköntuotanto, kuten tuuli- ja aurinkovoima lisääntyvät, vaikeutuu tuotetun sähkön määrän ennustaminen. Tulevaisuuden sähköverkon pitää pystyä nopeasti mukautumaan ylläpitääkseen tasapainoa. Tämä tapahtuu joko ohjaamalla kulutusta tai tuotantoa. Asiakkaamme voivat olla tulevaisuudessa myös mukana mahdollistamassa puhtaamman energian tuotannon tarjoamalla joustoon esimerkiksi kotoa löytyvää älykästä sähkövarastoaan tai sähköauton akkua aina silloin kun auto on latauksessa. Helenin kautta sähkövarastot ja sähköautot joustavat, kun ei tuule tai aurinko ei paista.

Suomessa sähkö kulkee kodin tarpeisiin kolmen vaiheen kautta ja aurinkopaneelien tuotanto jakautuu tasaisesti näiden kolmen vaiheen välille. Kodin sähkökeskus on ikään kuin aivot, joka koko ajan laskee, riittääkö kaikkiin kodin sähkövaiheisiin sähköä. Yksi vaiheista voi tarvita sähköä myös verkosta ja toiselle vaiheelle riittää pelkkä paneelien tuotanto. Vaiheiden välinen netotus laskee näiden kolmen vaiheen toiminnan yhteistuloksen, eli jos yhteen vaiheeseen tarvitsi ostaa sähköä ja toisesta vaiheesta myytiin pois sähköä, netotetaan nämä yhteen. Näin ollen pientuottaja on lopputilanteessa vain sähkön myyjä tai ostaja.

Helenin valitsema SolaX:n akku on LiFePO4 eli litiumrautafosfaattiakku, joka on markkinoilla olevista akkukemioista yksi turvallisimpia. SolaX:n akku on vapaa raskasmetalleista ja syövyttävistä materiaaleista. Akku ei sisällä kobolttia tai nikkeliä, toisin kuin monen muun akkukemian akut. Myös Helenin aikaisempi tuottajapaketin akkuvalinta (Sonnen) oli litiumrautafosfaattiakku.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Jätä meille kysymyksesi lomakkeen kautta.

Ota yhteyttä