Energiabonus Heteniityn ala-asteelle

Energiabonus on Helsingin Energian vuosittain jakama 2000 euron suuruinen kannustuspalkinto helsinkiläiskoulujen ympäristötoiminnan kehittämistä varten. 

Heteniityn ala-asteen hakemusvideo

Heteniityn ala-asteen oppilaat kehittävät innovatiivisia ja hauskoja tapoja ympäristönsuojeluun. Koululle myönnettiin tämän vuoden Energiabonus-palkinto.

Katso hakemusvideo

Julkaistu: 18.03.2014 11.30

Energiabonuksella kannustetaan nuoria ideoimaan kestävää kehitystä ja energiansäästöä edistäviä hankkeita. Palkinto jaettiin nyt yhdettätoista kertaa.

- Heteniityn ala-asteen valintaa puolsi se, että oppilaat ovat vahvasti mukana ympäristötyössä, ja he olivat itse tehneet hakemusvideon aina käsikirjoituksesta alkaen. Koulun oppilailta ja opettajilta löytyy runsaasti innovatiivisuutta; he olivat esimerkiksi kehittäneet lajittelupelin, joka on koko koulun juttu, ja joka yhdistää hyvin ympäristöasiat, liikunnan, kilpailuhenkisyyden ja yhteisöllisyyden, kertoo ympäristöasiantuntija Pirjo Jantunen Helsingin Energiasta.

Jantusen mukaan Energiabonus-hakemuksista käy ilmi, että video on selvästi nousussa nuorten kanavana. Tänä vuonna hakemuksista yli puolet oli videoita, kun aikaisempina vuosina videoita on tullut vain muutama.

”Syö mitä otat” -kampanja tepsi

Heteniityn ala-asteella myös kaikki ympäristötyön perusasiat, kuten lajittelu ja energiansäästö, ovat kunnossa. Koulu on esimerkiksi järjestänyt ”Syö mitä otat” -kampanjan ruokalan biojätteen määrän pienentämiseksi – ja onnistunut tavoitteessaan.

Oppilailla on runsaasti ideoita palkintorahojen käyttöön: he suunnittelevat mm. asiantuntijoiden pyytämistä koululle luennoimaan kestävästä kehityksestä. Lisäksi suunnitelmissa on pajapäivä, jossa roskista tehtäisiin käyttöesineitä. Yhtenä haaveena oppilailla on rakentaa iso taideteos kierrätysmateriaaleista.

Energiabonus jaettiin Ylipormestarin oppilaskuntapäivillä Helsingin kaupungintalolla tänään tiistaina 18.3. klo 11.30.

Jaa: