Uutinen / 16.11.2017

The Yrjö Show netti-tv:n ohjelmistoon

Helenin tunteita herättävä mainoshahmo Yrjö Uusivirta palaa julkisuuteen, kun The Yrjö Shown toisen tuotantokauden kuusi jaksoa julkaistaan Viafree-netti-tv:ssä.

Yrjö

Yrjö Uusivirta -videoita on katsottu yhteensä yli 5 miljoonaa kertaa. Yrjö-tuotannot ovat keränneet useita palkintoja ja Yrjö oli viime vuonna Suomen suosituin mainos YouTubessa.

The Yrjö Show kertoo Helenin kuvitteellisen insinöörin työpäivistä Sähkötalossa. Insinööri Yrjö Uusivirtaa näyttelee koomikko André Wickström. Mukana nähdään myös muita nimekkäitä koomikoita ja somepersoonia, muun muassa Ali Jahangiri, Rich Lyons, Fathi Ahmed Haji Omar, Mariieveronica ja Mikirotta.

- Yrjö Show on huolella tuotettua, korkeatasoista komediaa. Painotamme ohjelmistossamme kotimaisia tuotantoja. Halusimme ehdottomasti Yrjö Shown ohjelmistoomme ja uskomme, että se löytää kanavallamme uusia yleisöjä, kertoo Digital Manager Jussi Lipponen Viafreeltä.

Yrjön suosio yllätti

The Yrjö Show on saavuttanut suuren suosion sekä Suomessa että ulkomailla. Yrjö Uusivirta -hahmo luotiin alun perin osaksi energiayhtiö Helenin uuden brändin lanseerauskampanjaa, kun Helenin innovaatioista haluttiin kertoa kiinnostavalla tavalla.

- Yrjön suosio yllätti. Lähdimme liikkeelle pienestä kokeilusta. Yrjö keräsikin innokkaan fanijoukon Suomesta ja jopa eri puolelta maailmaa. Vaikka toteutustapoja on kehitetty, hahmon ydin on pysynyt ennallaan – ja se on ilahduttavasti vedonnut monenlaisiin katsojiin. On ollut hienoa työskennellä näin ammattitaitoisten tekijöiden kanssa, yksikönpäällikkö Sanna Jääskeläinen Helenistä sanoo.

Yrjö Uusivirta -hahmo perustuu siihen, että hän itse on selvästi naurunalainen: hänen johtopäätelmänsä asioista ovat vähintäänkin vinksallaan, ja hän ymmärtää asioita väärin – ja katsoja ymmärtää tämän. Yrjö Uusivirran hahmossa nauretaan myös suomalaisen miehuuden ja erityisesti insinööriyden kliseille: kysymyksessä on teknisesti orientoitunut, suoraviivainen hahmo, jonka ihmissuhde- ja elämäntaidot ovat puutteelliset.

Kuvamateriaalia Helenin kuvapankista.