Takaisin

Virtuaaliakku tuo täyden hyödyn aurinkopaneeleista

Helen tarjoaa uuden virtuaaliakkupalvelun aurinkopaneelien ostajille. Virtuaaliakku on askel kohti uudenlaista puhtaampaa energiatuotantoa, johon myös Helenin asiakkaat osallistuvat.

Aurinkopaneelien tuotanto on harvoin samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa, ja siksi noin 30 prosenttia asiakkaiden aurinkopaneeleiden vuosituotannosta ohjautuu ylituotantona sähköverkkoon.

Virtuaaliakun ansiosta aurinkopaneelien tuotanto hyödynnetään kokonaan, ja niiden omistajasta tulee rahallista korvausta saava energiatuottaja. Virtuaaliakulla asiakas saa sähkölaskulleen hyvityksen, joka vastaa sähkön ostohintaa.

Jos ylituotannon myy sähköyhtiölle ilman sähkönvarastointiratkaisuja, on myyntihinta toteutuneen spot-hinnan mukainen. Spot-hinta kattaa noin kolmanneksen sähkön ostohinnasta.

Virtuaaliakulla saatava rahallinen säästö on esimerkiksi tyypillisessä omakotiasujan 5 kWp:n paneelipaketissa jopa 166 euroa vuodessa. Lisäksi asiakkaan omavaraisuus kasvaa ja hiilijalanjälki pienenee.

Aurinkosähköllä paljon kysyntää

Helen kehittää aurinkosähkö- ja sähkönvarastointipalvelujaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

- Aurinkosähkö kiinnostaa tällä hetkellä hyvin paljon. Kysyntä on ylittänyt kaikki tavoitteet, ja asiakkaat ovat lähteneet innolla mukaan kehittämään uusia palveluja. Aurinkopaneelien myynti on kolminkertaistunut viime kevääseen verrattuna, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Krista Jaatinen Helenistä.

Virtuaaliakun voi hankkia uusien aurinkopaneelien tai fyysisen sähkövaraston oston yhteydessä tai laajennettaessa vanhaa aurinkopaneelijärjestelmää. Ensimmäisen vuoden ajan virtuaaliakku on maksuton.

Kokonaisvaltainen oman energian näkymä

Helen tarjoaa virtuaaliakun yhteydessä myös asiakkaan oman tuotannon ja kulutuksen uudenlaisen seurantapalvelun. Asiakas pystyy yhdestä näkymästä netissä seuraamaan omien aurinkopaneeliensa tuotantoa, sähkönkulutusta ja virtuaaliakun käyttöä päivä-, kuukausi- ja vuositasolla.

Lisätietoja: Krista Jaatinen, tuoteryhmäpäällikkö, Helen Oy, puh. 040 7252436

Faktat:
• Helenin virtuaaliakun avulla asiakas saa 100-prosenttisen hyödyn aurinkopaneeliensa tuotannosta.
• Helen hyvittää asiakkaalle ylituotannosta 13 c / kWh eli suunnilleen saman hinnan kuin asiakas maksaisi ostosähköstä.
• Asiakas voi seurata paneeliensa tuotantoa, kulutusta ja virtuaaliakun käyttöä uudesta seurantapalvelusta.
• Virtuaaliakun voi hankkia uusien aurinkopaneelien tai fyysisen sähkövaraston oston yhteydessä tai laajennettaessa vanhaa aurinkopaneelijärjestelmää.
• Aurinkopaneelien tai sähkövaraston hankinnan yhteydessä Virtuaaliakku on saatavissa vuodeksi käyttöön rajattomana ja ilmaiseksi.


Lisää tietoa: helen.fi/virtuaaliakku
Lue myös energiablogi: Virtuaaliakku ja sähkövarasto täydentävät aurinkopaneeleja

Julkaistu: 22.05.2019 12.57
Marina Galkin-Aalto
Marina Galkin-Aalto
Viestinnän asiantuntija
Jaa: