Takaisin

Länsi-Pasilan kaukolämpövuodon korjaus on ohi- syynä ulkopuolinen kaivuuvaurio

Länsi-Pasilan Pasilanraitiolla sijaitsevassa kaukolämpöverkossa havaittiin vuoto keskiviikkoaamuna klo 8.29. Vuoto aiheutti laajasti höyryä ympäristöön. Höyry haittasi näkyvyyttä ja paikalla ollut poliisi joutui rajoittamaan liikennettä vauriopaikalla.

Kaukolämpövuoto saatiin rajattua nopeasti ja Helenin kunnossapito aloitti korjaavat toimenpiteet jo ennen kello yhdeksää aamulla. Vuodon ja korjaustoimenpiteiden takia yhdeksän kiinteistöä Pasilanraition lähettyvillä tulee olemaan ilman kaukolämpöä iltaan saakka. Tämä tarkoittaa, että asuntoihin ei tule lämmintä käyttövettä, eikä lämmitys toimi.

Vuodon aiheuttajaksi paljastui ulkopuolinen kaivuuvaurio vuosien takaa. Kaivinkone tai vastaava on jossain vaiheessa tehnyt reiän kaukolämmön betonikaivantoon ja kaivantoon päässyt vesi on pikkuhiljaa syövyttänyt kaukolämpöputken rikki.

Helen muistuttaa, että on tärkeää ilmoittaa kaikista vaurioista liittyen maanalaiseen infraan. Maan alla kulkee mm. kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkia sekä sähköverkkokaapeleita. Vaurioiden korjaaminen on helpointa heti vaurion synnyttyä ja näin myös vältytään suuremmilta onnettomuuksilta tulevaisuudessa.

Päivitys 23.9. klo 9:00: Kaukolämpöverkon korjaustyöt saatiin valmiiksi keskiviikko-iltana klo 20 ja tämän jälkeen asukkaille alkoi taas virrata lämmintä kaukolämpöä normaalisi.

Julkaistu: 22.09.2021 14.00