Takaisin

Pirkanhoviin rakentuu sähköautojen suurteholatausjärjestelmä

Teboil ja Helen aloittavat yhteistyön sähköautojen latauksessa. Joulukuun alussa sähköautoilijat pääsevät hyödyntämään uutta, erittäin nopeaa latauslaitetta vilkkaasti liikennöidyllä Helsinki-Tampere-välillä. Teboil pyrkii tarjoamaan auton käyttövoimasta riippumatta parhaan paikan pysähtyä. Helenin julkisella latauspisteellä sähköautot ladataan uusiutuvalla tuulisähköllä.

“Maailma muuttuu jatkuvalla tahdilla ja niin muutumme mekin, eli Teboil monipuolistuu nyt sähköisissä merkeissä. Joulukuun alussa sähköautoilijat pääsevät hyödyntämään uutta, poikkeuksellisen nopeaa latauslaitetta. Auto latautuu samalla, kun ennättää juoda kupillisen kahvia. On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö alan ammattilaisten kanssa”, toteaa Teboilin huoltoasema- ja automaattiliiketoiminnan johtaja Mikko Rauhanen.

Suurteholatausjärjestelmä lataa jopa 150 km ajomatkan 10 minuutissa

Teboil Pirkanhovin suurteholataus parantaa sähköautoilun kustannuksien läpinäkyvyyttä. Hinnoittelu on kerrottu erikseen huoltoaseman mainospyloneissa. Pikalataus on kotilatausta kalliimpaa, koska investoinnit suurteholatureihin ovat myös suuremmat. Sähköautoilija maksaakin siis “extraa” nopeasta latausajasta, mutta pääsee nopeasti takaisin tien päälle.

“Kasvatamme julkista latausverkostoamme maanlaajuisesti. Latauspaikkoja rakennetaan koko ajan lisää, erityisesti liikenteen solmukohtiin ja suurimpiin kaupunkeihin. Tällä hetkellä sähköautoilijoiden käyttöön on tarjolla jo 250 latauspistettä ja tavoitteena on asentaa yli 1000 latauspistettä vuoteen 2025 mennessä”, kertoo Helenin sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen.

Helenin visio on kasvaa johtavaksi latauspalveluiden tarjoajaksi. Helen vauhdittaa sähköisen liikenteen tulevaisuutta latauspalveluiden ja -ratkaisuiden muodossa. Teboil on kiinnostunut yhteistyöstä myös jatkossa ja näkee tämänkaltaiset palvelut toimintaansa monipuolistavana tekijöinä. Teboil Pirkanhovin 300 kilowatin suurteholatausjärjestelmän toimittaa lahtelainen Kempower. Suurteholatausjärjestelmä sisältää kuusi latauspistettä, joiden maksimilatausteho yhdelle autolle on 150 kW.

Julkaistu: 03.12.2021 11.55
Jaa: