• Viimeinen vuosi liikelaitoksena

  "Tiivis kaupunkirakenne tuo meille uusia mahdollisuuksia uusiutuvan energian lisäämiseen ja päästöjen vähentämiseen."

  Pekka Manninen
  toimitusjohtaja

  Lue lisää
 • Vuosi graafeina

  Pellettien käyttövalmiuksien kehittämiseen panostettiin merkittävästi. Tärkeitä tuotekehityshankkeita vuoden aikana oli myös mm. Suvilahden aurinkovoimala.

  Lue lisää
 • Tilinpäätös

  Tutustu Helen-konsernin vuoden 2014 tilinpäätökseen. 

  Tutustu
 • Ympäristötilinpäätös

  Vuoden suurimmat ympäristöinvestoinnit liittyivät Vuosaaren B-voimalaitoksen turbiinin modernisointiin, typen oksidien päästöjen vähentämiseen ja pelletinpolton aloittamiseen.

  Lue lisää

Helen-konserni

Tämä vuosikertomus kuvaa vuotta 2014, jolloin Helen-konsernin emoyhtiönä toimi vielä Helsingin Energia. Liikelaitos yhtiöitettiin vuodenvaihteessa ja se toimii nykyisin osakeyhtiömuotoisena Helen Oy:nä.  

Helen Oy.n tytäryhtiöitä ovat Helen Sähköverkko Oy (100 %), vesivoimayhtiö Oy Mankala Ab (100 %), Kiinteistö Oy Helsingin Energiatunnelit Oy (90 %) ja Suomen Energia-Urakointi Oy (60 %). Lisäksi Helen Oy:llä on osakkuus ja osaomistusyhtiöitä. Omistamme voimaosuuksia eri yhtiöissä sekä suoraan että Oy Mankala Ab:n kautta. 

Myymme sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja katamme kaukolämmöllä yli 90 prosenttia Helsingin lämmitystarpeesta. Lisäksi tuotamme ja myymme kaukojäähdytystä, joka laajenee nopeasti Helsingin alueella. 

LISÄÄ TIETOA MEISTÄ