• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Asiakastarinat

Asiakastarinat

Lue tarinoita siitä, miten autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään ja säästämään energiaa.

Olympiastadion etenee määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta

Helsingin Olympiastadion on saanut uuden elämän viime vuosien aikana, kun historiallisen kohteen mittava peruskorjaus on saatu valmiiksi. Peruskorjauksen yhteydessä nykyaikaistettiin stadionin energiapalveluita. Helen on toiminut Olympiastadionin pitkäaikaisena kumppanina energia-asioissa.

Telian datakeskus lämmittää jatkossa helsinkiläiskoteja hukkalämmön talteenoton avulla

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin avoin datakeskus. Se on suunniteltu alusta asti energiatehokkuutta ja kestävää kehitystä ajatellen. Helen on ollut kumppanina keskuksen energia-asioissa aina sen alkutaipaleelta, ja parhaillaan datakeskuksella on käynnissä hukkalämmön talteenoton viimeistelyvaihe. Projektin lopputuloksena kaukolämpöverkkoon ohjattu hukkalämpö lämmittää jatkossa parhaimmillaan yli 20 000 helsinkiläisen kotia.

Aurinkoenergian avulla jopa tuhat purkkia jäätelöä päivässä

3 Kaveria haluaa olla suunnannäyttäjä elintarvikealalla siinä, että pienikin yritys voi vaikuttaa paljon omilla teoillaan. Lähellä tuotettujen luonnollisten raaka-aineiden lisäksi vastuullisuus näkyy muun muassa energian käytössä. Jäätelötehtaan katolla on oma aurinkovoimala ja valmistukseen käytetään vain uusiutuvaa energiaa. Lämmitysmuotona on ekologinen kiertolämpö.  

Tecoil kulkee kohti hiilineutraaliutta tuulivoiman avulla

Perusöljyjä käytetyistä voiteluaineista tuottavan Tecoilin visio on olla Suomen ensimmäinen hiilineutraali jalostamo. Tämän tavoitteen eteen tehdään päämäärätietoisesti töitä liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tällä hetkellä esimerkiksi kaikki laitoksen käyttämä sähkö on Helenin Lakiakankaan tuulivoimapuiston tuottamaa vihreää sähköä. Helen vastaa myös Tecoilin sähkösalkun hoidosta tehden sähkön hankinnasta kustannustehokasta.

Helenin latausasemat tukevat Cityconin hiilineutraaliustavoitetta ja helpottavat asiakkaiden liikkumista

Kauppakeskuksistaan tunnetun kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä yli puolet sen kauppakeskusten vierailijoista saapuu paikalle vähähiilisillä kulkuvälineillä. Tavoitteen eteen on tehty paljon toimenpiteitä, joista yhtenä esimerkkinä ovat kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin asennetut sähköautojen pikalatausasemat. Helen toimitti latausasemat avaimet käteen -periaatteella.

Uuden ajan vastuulliset toimistotilat tukevat yhteisöllisyyttä

Uuden ajan toimistotyössä tilojen toimivuus, energiatehokkuus ja vastuullisuus ovat ykkösjuttuja. Helenin tuulisähkö on osa kiinteistösijoitusyhtiö Spondan vastuullisia valintoja.