Sähköä maatilalle omasta aurinkovoimalasta

Maatilan tyypillisesti korkea sähkönkulutus etenkin päiväsaikaan sekä laajat katto- tai maapinta-alat luovat hyvät edellytykset aurinkoenergian käytölle. Samalla pienenee myös hiilijalanjälki.

Ota yhteyttä

Aurinkovoimala tuo maatilalle rahallista hyötyä ekologisesti

Helenin aurinkopaneelit maatilan katolla

Selvää rahallista säästöä

Oman aurinkovoimalan avulla tuotettu aurinkosähkö on järkevä investointi, sillä se on maksutonta, eikä siitä tarvitse maksaa sähköveroa tai sähkön siirtomaksua.

Maatilojen aurinkovoimaloihin voi hakea 40 % Ely-keskuksen tukea, mikä parantaa entisestään investoinnin kannattavuutta. Säästöt energiakuluissa käynnistyvät valoisana vuodenaikana heti järjestelmän käyttöönotosta.

Aurinkopaneelit maatilarakennuksen katolla tuottavat energiaa

Valitse vastuullinen energiantuotantomuoto

Aurinkovoimala parantaa maatilan ja sen tuotannon vastuullisuutta sekä pienentää lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Aurinkoenergia on täysin päästötön energiantuotantomuoto.

Aurinkovoimala on hyvä tuki myös kiinteistön ympäristösertifikaattien tai ympäristöohjelmien tavoittelulle. Lisäksi aurinkovoimalan tuottama uusiutuva energia voidaan hyödyntää kiinteistön energiatehokkuuslaskennassa.

Omavaraista ja turvallista energiaa

Aurinkosähköjärjestelmät parantavat maatilojen energiaomavaraisuutta. Helenin ammattiosaaminen järjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa varmistavat järjestelmän sähkö- ja paloturvallisuuden sekä katon kestävyyden.

Sopisiko aurinkovoimala sinunkin maatilallesi?

Viisi syytä hankkia Helenin aurinkovoimala

  • Toteutamme aurinkovoimalat avaimet käteen -periaatteella. Asiantuntijamme ovat tukenasi koko aurinkovoimalan elinkaaren ajan.
  • Mitoitamme aurinkovoimalan tarpeisiisi niin, että et maksa turhasta. Käytämme ainoastaan markkinoiden parhaita komponentteja.
  • Saat meiltä kattavan automaattisen valvontapalvelun seuraamaan aurinkovoimalan toimintaa.
  • Olemme erittäin kokenut aurinkovoimaloiden toimittaja: olemme asentaneet tuhansia aurinkopaneeleja niin omakotitaloihin, yrityksille kuin maatiloillekin.
  • Saat meiltä tuotantotakuun: mikäli aurinkovoimalan tuotanto ei toteudu lupaamallamme tasolla, maksamme sinulle korvauksen.

Miten aurinkovoimalan hankinta etenee?

Kartoitus
Kartoitamme kiinteistösi soveltuvuuden aurinkovoimalalle.

Sopimus
Tehdään sopimus yhteistyöstä maatilallesi parhaiten sopivalla mallilla.

Hakemukset ja luvat
Autamme sinua hakemus- ja lupa-asioiden kanssa ennen voimalan rakentamisen aloittamista.

Rakentaminen ja käyttöönotto
Suunnittelemme ja toteututamme aurinkovoimalan yhdessä sopimallamme tavalla.

Ylläpito
Olemme energiakumppanisi vielä pitkään asennuksen jälkeen, sillä aurinkopaneeleille myönnetään 10 vuoden tuotetakuu ja 25 vuoden suorituskykytakuu.

Lataa ilmainen opas

Onko mielessäsi kysymyksiä aurinkovoimalan hankintaan liittyen?
Olemme tehneet oppaan, joka auttaa eteenpäin aurinkovoimalan hankkimisessa maatilalle.

Lataa opas (pdf)

Ota yhteyttä