• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.
Jäähdytystä yrityksille

Näin jäähdytys toimii yrityksessä

Kaukojäähdytyksessä käytetään energianlähteitä, jotka muuten jäisivät hyödyntämättä. Kaukojäähdytys on elinkaarikustannuksiltaan erittäin kilpailukykyinen, ja kustannukset ovat hyvin tiedossa etukäteen. Jäähdytykseen liittymisen myötä myös kiinteistön arvo kasvaa.

Kaukojäähdytys vai kiinteistöjäähdytys?

Kaukojäähdytyksessä lämpöpumppulaitoksessa jäähdytetty vesi kuljetetaan rakennuksiin maanalaisissa, joita kulkee kymmenien kilometrien matkalla Helsingin alla. Kiinteistö viilenee, kun kylmä vesi ohjataan kiinteistön kellarissa sijaitsevien laitteiden avulla eri puolille rakennusta. 

Kiinteistöjäähdytys on nappivalinta kiinteistölle, joka ei sijaitse kaukojäähdytysverkoston varrella. Tässä tilanteessa kiinteistö saadaan viilennettyä keräämällä ylimääräinen lämpö kiinteistön kellariin asennetuilla lämpöpumpuilla. Talteen kerätty lämpö kierrätetään uusiutuvaksi kaukolämmöksi.

Sekä kauko- että kiinteistöjäähdytys on edullinen ja huoleton valinta vanhempaankin kiinteistöön. Erityisen fiksua ja kustannustehokasta on panostaa jäähdytykseen esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Uusissa kiinteistössä jäähdytys on viisasta huomioida ja suunnitteluvaiheessa. 

Tehokas ja huomaamaton jäähdytys 

Jäähdytyslaitteet integroidaan seinä- ja kattorakenteisiin. Lämpötilaa säädetään tilakohtaisella termostaatilla. Tilan koosta ja muodosta riippuen vaihtoehtoina ovat:

  • ilmastointilaite, josta jää näkyviin huomaamaton säleikkö
  • tuloilman jäähdytys tilakohtaisella tai keskitetyllä ilmanvaihdolla
  • lattiaviilennys
  • kattojäähdytys säteilypaneeleilla
Jaa: