Helen Key - Näe energiasi uudessa valossa

Tiedätkö, miten kiinteistösi käyttävät energiaa? Huomaatko kulutuspoikkeamat ajoissa? Entä mitkä ovat energiatehokkuustoimenpiteiden kustannusvaikutukset?

Kirjaudu sisään

Helen Key

Vastauksena näihin ja moniin muihin kysymyksiin kehitimme alan johtavan toimijan EnerKeyn kanssa Helen Keyn; kulutusseurantasovelluksen, joka auttaa näkemään energiankäytön kokonaiskuvan. Helppokäyttöinen Helen Key tuo kaiken energiankäyttöön liittyvän datan yhteen paikkaan. 

Kuukausimaksullinen Helen Key -palvelupaketti tarjoaa monipuoliset energiatehokkuuteen ja -johtamiseen liittyvät kokonaisuudet itsepalveluna tai tarvittaessa Helenin asiantuntijan avulla.

Palvelun avulla voit keskittää kaikki kiinteistöjesi kulutusmittaukset yhteen järjestelmään, mahdollistaen tehokkaan energian- ja vedenkäytön seurannan ja hallinnan.

Helen Keyn hyödyt

 1. Tuo energiankulutuksesi näkyväksi
  Kattavan kulutusseurantasisällön aktiivinen hyödyntäminen luo perustan energian ja vedenkäytön optimoinnille niin kustannusten kuin päästöjen osalta. Helen Key:n raportointiominaisuus osoittaa sinulle selkeästi, miten kiinteistöt ja kiinteistömassat kuluttavat energiaa ja miten eri toimenpiteet vaikuttavat niiden energiankulutukseen.
 2. Säästää luontoa ja rahaa
  Tieto lisää tehokkuutta. Kun näet mihin ja miten energiaa kuluu, voit tunnistaa helpommin energiansäästön mahdollisuuksia ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä. Samalla kun energian käyttö vähenee, pienenevät myös energiakustannukset ja hiilidioksidipäästöt.
 3. Mahdollistaa tehokkaamman budjetoinnin
  Helen Key auttaa budjetoimaan energiaan liittyviä kuluja ja lisää näin ennakoitavuutta.
 4. Tuo mielenrauhaa
  Kun tunnet energiankulutuksesi ja osaat varautua tulevaan voit nukkua yösi hyvin. Kiinteistön energiankulutustietojen ollessa aina ajan tasalla ja samassa paikassa helposti saatavilla, energiankäyttö on helposti hallittavissa. 

Mitä Helen Key sisältää?

Energiatehokkuuden systemaattinen seuranta ja kehittäminen on järkevää ja sen avulla luodaan kestävä pohja tulevaisuudelle. Helen Key tarjoaa tehokkaat välineet suurten kiinteistömassojen energiankäytön hallinnointiin ja johtamiseen. Pystyt vertailemaan, analysoimaan ja seuraamaan energiatehokkuustoimenpiteiden vaikutusta. Helen Key sisältää myös hälytyspalvelun, joka auttaa löytämään laitevikoihin, vesivuotoihin ja käyttöongelmiin liittyvät kulutuspoikkeamat ja tätä kautta minimoimaan vahingot.

Alla olevasta taulukosta näet Helen Key -palvelun sisältämät ominaisuudet.

Ominaisuus Helen Key
Kulutustiedot (tunti)  Sisältyy
Kustannustiedot Sisältyy
Raportti kulutuksista ja kustannuksista Sisältyy
Ennusteraportti Sisältyy
Muokattava työpöytänäkymä Sisältyy
Päästötiedot Sisältyy
Kulutuksen ja energiatehokkuuden analysoinnin työkalut Sisältyy
Hälytyspalvelu Sisältyy
Energiajohtamisen työkalut Sisältyy
Mahdollisuus hankkia lisäpalveluita Sisältyy

Helen Key -lisäpalvelut 

Helen Key -palveluun on mahdollista liittää lisäpalveluina muunmuassa veden mittaus kameraluennalla, aurinkosähkön mittaus, alamittaukset, jäteraportointi ja muiden yhtiöiden kaukolämpö tai jäähdytys. 

Voit halutessasi myös ulkoistaa kulutusseurannan aktiivisen hyödyntämisen Helenin asiantuntijalle Energiamanageri-palvelun avulla. 

Lue artikkeli siitä, kuinka energianhallintapalvelut keventävät isännöitsijän työtaakkaa

Näkyvyyttä energiatehokkuuteen

Mihin kiinteistösi käyttää energiaa? Meneekö lämpöä harakoille? Helen Key -kulutusseurantasovelluksen kattava raportointiominaisuus osoittaa sinulle selkeästi, miten kiinteistöt ja kiinteistömassat kuluttavat energiaa ja miten eri toimenpiteet vaikuttavat niiden energiankulutukseen.  

Kun näet mihin ja miten energiaa kuluu, voit tunnistaa helpommin energiansäästön mahdollisuuksia ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä.

Helen Key työpöytänäkymässä näet kiinteistöjesi energiakulutuksen energialajeittain sekä kulutuksissa tapahtuneet muutokset yhdellä silmäyksellä.

Kohteen yhteenvetonäkymässä voit perehtyä tarkemmin yksittäisen kiinteistön energian kulutus- ja kustannustietoihin.

Jaksonäkymästä voit tarkastella kohteen energiatietoja valitulla aikajaksolla.

Ennustenäkymästä näet kohdekohtaisen kulutusennusteen energialajeittain.

Näin Helen Key muuttaa energiankulutuksesi säästöiksi ja onnistumisiksi

Jatkuvalla energian kulutusseurannalla luodaan perusta tehokkaalle energianhallinnalle. Helen Keyn avulla on mahdollista pysyä ajan tasalla energiatehokkuustoimenpiteiden vaikutuksista ja todentaa säästynyt energia. Sovelluksen käyttö on helppoa ja se sopii kaikenlaisille toimijoille koosta tai toimialasta riippumatta. Tutustu palveluun ja näe Helen Keyn mahdollisuudet.

Usein kysyttyä Helen Key -palvelusta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Key on yritysasiakkaille suunnattu kulutusseurantasovellus. Se on Helenin energianraportointipalvelu, josta asiakas näkee kiinteistöjensä sähkön, lämmön ja jäähdytyksen kulutuksen. Lisäksi sovelluksesta näkee myös näiden energialajien hintatiedot, yhteenvetoraportin kulutuksista ja kustannuksista sekä ennusteraportin. Maksullinen Helen Key –palvelu tarjoaa laajat ja tarkat tiedot energianhallintaan.

Se on tarkoitettu kaikille Helenin yrityssähköasiakkaille. 

Kun käyttöoikeus on rekisteröity, kirjautuminen Helen Key -palveluun tapahtuu Helenin Asiointipalveluiden kautta.

Kyllä voi. Käyttäjätunnuksien hankintaa varten asiakkaan tulee olla yhteydessä joko Yritysmyyntiin, yritykset(at)helen.fi, tai yrityksen Helenin yhteyshenkilöön/myyntipäällikköön. 

Helen Keyn käyttöönotto aktivoi automaattisesti palvelun kaikille käyttöpaikoille, joissa asiakkaalla on Helenin yrityssähkösopimus. 

Näet kulutusyhteenvedon kaikista sähkön ja kaukolämmön sekä kaukojäähdytyksen käyttöpaikoistasi. Lisäksi voit valikoida tarkemmin, mitä käyttöpaikkoja haluat tarkastella yksityiskohtaisemmin.

Palvelun avulla on mahdollista seurata Helenin toimittaman sähkön, kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen tietoja. Seurantaa voi laajentaa muun muassa vesi- tai alamittauksiin.

Palvelu sisältää koko saatavissa olevan historiadatan Helenin sopimuksilta.

Palvelussa on mahdollista porautua kuukausi- ja päivätasoisesta energiakulutuksesta aina tuntitason dataan saakka.

Asiakkaan on mahdollista ladata kulutustiedot taulukkomuodossa.

Kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti. Voit valita kielen Asetuksista, jonka löydät näytön oikean reunan yläosasta. 

Helen Keystä ei ole erillistä älypuhelinsovellusta. Palvelua voi käyttää puhelimen tai tabletin internet-sovelluksen kautta. 

Palvelu auttaa seuraamaan energiankäyttöä helppokäyttöisellä käyttöliittymällä. Kiinteistöstäsi energiakulutustietojen ollessa ajan tasalla toimintasi tehostuu, ennustettavuus lisääntyy ja tieto on jaettavissa kaikille sitä tarvitseville osapuolille helposti. Palvelun avulla on mahdollista tarkastella kohdekohtaisesti energiankäyttöä, jonka perusteella voidaan tehdä havaintoja ja toimenpiteitä kiinteistöjen energiatehokkuudesta.  

Energiatehokkuudella tarkoitetaan energian tehokasta käyttöä eli energiaa käytetään vain siellä, missä sitä tarvitaan ja vain sen verran, kuin on tarve.  Palvelu mahdollistaa energiankulutuksen seurannan, minkä myötä asiakkaan on helpompi löytää energiansäästökohteita kiinteistöistään.