• Heleniltä lähetetty sähköpostitse ja kirjeellä virheellisiä sähkösopimuksen sopimusvahvistuksia. Lue lisää

Helen Key - Näe energiasi uudessa valossa

Tiedätkö, miten yrityksesi kiinteistöt käyttävät energiaa? Miten kulutus on kehittynyt ajan saatossa? Tai mitkä ovat energiatehokkuustoimenpiteiden kustannusvaikutukset?

Ota Helen Key käyttöösi

Vastauksena näihin ja moniin muihin asiakkaidemme kysymyksiin yhdistimme voimamme alan johtavan toimijan EnerKeyn kanssa ja kehitimme Helen Keyn; energianhallintapalvelun, joka auttaa yritystäsi näkemään energian mahdollisuudet paremmin.

Yrityksen on mahdotonta hahmottaa omaa energiankäyttöään, mikäli kokonaisuudesta ei ole selkeää kuvaa. Helen Key on helppokäyttöinen energianhallinnan ja -raportoinnin portaali, joka tuo kaiken yrityksesi energiankäyttöön liittyvän datan yhteen paikkaan. Jos olet Helenin yrityssähköasiakas, saat Helen Key -palvelun käyttöösi veloituksetta. Yrityssähköasiakkaana voit ottaa palvelun käyttöösi helposti vaikka heti. Jos olet jo Helen Keyn käyttäjä, voit kirjautua suoraan palveluun sisään.

Ota Helen Key käyttöösi

Kirjaudu sisään

Näkyvyyttä energiatehokkuuteen

Mihin kiinteistösi käyttää energiaa? Meneekö lämpöä harakoille? Helen Key -energianhallintapalvelun kattava raportointiominaisuus osoittaa sinulle selkeästi, miten yrityksesi kiinteistöt ja kiinteistömassat kuluttavat energiaa ja miten eri toimenpiteet vaikuttavat niiden energiankulutukseen.  

Kun näet mihin ja miten energiaa kuluu, voit tunnistaa helpommin energiansäästön mahdollisuuksia ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä.Helen Key työpöytänäkymässä näet kiinteistöjesi energiakulutuksen energialajeittain sekä kulutuksissa tapahtuneet muutokset yhdellä silmäyksellä.Kohteen yhteenvetonäkymässä voit perehtyä tarkemmin yksittäisen kiinteistön energian kulutus- ja kustannustietoihin.Jaksonäkymästä voit tarkastella kohteen energiatietoja valitulla aikajaksolla.Ennustenäkymästä näet kohdekohtaisen kulutusennusteen energialajeittain.

Näin Helen Key muuttaa energiankulutuksesi säästöiksi ja onnistumisiksi

Jatkuvalla energian kulutusseurannalla luodaan perusta tehokkaalle energianhallinnalle. Helen Keyn avulla on mahdollista pysyä ajan tasalla energiatehokkuustoimenpiteiden vaikutuksista ja todentaa säästynyt energia. Palvelun käyttö on helppoa ja se sopii kaikenlaisille yrityksille koosta tai toimialasta riippumatta. Tutustu palveluun ja näe Helen Keyn mahdollisuudet.

Miksi Helen Key?

Tuo energiankulutuksesi näkyväksi

Palvelun kattava raportointiominaisuus osoittaa sinulle selkeästi, miten yrityksesi kiinteistöt ja kiinteistömassat kuluttavat energiaa ja miten eri toimenpiteet vaikuttavat niiden energiankulutukseen.

Säästää luontoa ja rahaa

Tieto lisää tehokkuutta. Kun näet mihin ja miten energiaa kuluu, voit tunnistaa helpommin energiansäästön mahdollisuuksia ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä. Samalla kun energian käyttö vähenee, pienenevät myös energiakustannukset ja hiilidioksidipäästöt.

Mahdollistaa tehokkaamman budjetoinnin

Helen Key auttaa yritystä budjetoimaan energiaan liittyviä kuluja ja lisää näin ennakoitavuutta.

Tuo mielenrauhaa

Kun tunnet energiankulutuksesi ja osaat varautua tulevaan voit nukkua yösi hyvin. Kiinteistön energiankulutustietojen olleessa aina ajan tasalla ja samassa paikassa helposti saatavilla, energiankäyttö on helposti hallittavissa. 

Helen Key -palvelun sisältö

  • Kulutustiedot
  • Kustannustiedot
  • Yhteenvetoraportti kulutuksista ja kustannuksista
  • Ennusteraportti  

Energiatehokkuuden systemaattinen seuranta ja kehittäminen on järkevää ja sen avulla luodaan kestävä pohja tulevaisuudelle. Palvelun perusversio Helen Key on Helenin yrityssähköasiakkaille maksuton.

Helen Key Plus -palvelu

Kehitteillä on myös kuukausimaksullinen Helen Key Plus -palvelupaketti, joka tulee tarjoamaan erittäin monipuoliset energiatehokkuuteen ja -johtamiseen liittyvät kokonaisuudet itsepalveluna tai tarvittaessa Helenin asiantuntijan avulla. Plus-palvelu lanseerataan myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Haluan Helen Keyn käyttööni

Usein kysyttyä Helen Key -palvelusta

Helen Key on yritysasiakkaille suunnattu energianraportointi- ja hallintapalvelu. Se on Helenin yrityssähköasiakkaille ilmainen energianraportointipalvelu, josta asiakas näkee kiinteistöjensä sähkön, lämmön ja jäähdytyksen kulutuksen. Lisäksi palvelusta näkee myös näiden energialajien hintatiedot, yhteenvetoraportin kulutuksista ja kustannuksista sekä ennusteraportin. Maksullinen Helen Key Plus –palvelu tarjoaa laajemmat ja tarkemmat mahdollisuudet energianhallintaan. Palvelu lanseerataan kesällä 2020.

Se on tarkoitettu kaikille Helenin yrityssähköasiakkaille. 

Helenin yrityssähköasiakas saa palvelun käyttöönsä täyttämällä tämän tuotesivun tilauslomakkeen ja hyväksymällä Palvelukohtaiset ehdot ja Helenin sähköisten palveluiden käyttöehdot. Käyttöoikeuden rekisteröinti Helenillä vie muutaman työpäivän. Kun käyttöoikeus on rekisteröity, lähetämme asiakkaalle sähköpostitse tiedon asiasta ja tarkemmat ohjeet palveluun kirjautumiseen.

Kun käyttöoikeus on rekisteröity, kirjautuminen Helen Key -palveluun tapahtuu Helenin Asiointipalveluiden kautta.

Kyllä voi. Käyttäjätunnuksien hankintaa varten asiakkaan tulee olla yhteydessä joko Yritysmyyntiin, yritykset(at)helen.fi, tai yrityksen Helenin yhteyshenkilöön/myyntipäällikköön. 

Helen Keyn käyttöönotto aktivoi automaattisesti palvelun kaikille käyttöpaikoille, joissa asiakkaalla on Helenin yrityssähkösopimus. 

Näet kulutusyhteenvedon kaikista sähkön ja kaukolämmön sekä kaukojäähdytyksen käyttöpaikoistasi. Lisäksi voit valikoida tarkemmin, mitä käyttöpaikkoja haluat tarkastella yksityiskohtaisemmin.

Palvelun ilmaisessa perusversiossa on mahdollista seurata Helenin toimittaman sähkön, kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen tietoja. 

Palvelusta löydät kuluvan ja edellisvuoden kulutustiedot. 

Palvelussa on mahdollista porautua kuukausi- ja päivätasoisesta energiakulutuksesta aina tuntitason dataan saakka.

Asiakkaan on mahdollista ladata kulutustiedot taulukkomuodossa.

Kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti. Voit valita kielen Asetuksista, jonka löydöt näytön oikean reunan yläosasta. 

Helen Keystä ei ole erillistä älypuhelinsovellusta. Palvelua voi käyttää puhelimen tai tabletin internet-sovelluksen kautta. 

Palvelu auttaa seuraamaan energiankäyttöä helppokäyttöisellä käyttöliittymällä. Kiinteistöstäsi energiakulutustietojen ollessa ajan tasalla toimintasi tehostuu, ennustettavuus lisääntyy ja tieto on jaettavissa kaikille sitä tarvitseville osapuolille helposti. Palvelun avulla on mahdollista tarkastella kohdekohtaisesti energiankäyttöä, jonka perusteella voidaan tehdä havaintoja ja toimenpiteitä kiinteistöjen energiatehokkuudesta.  

Energiatehokkuudella tarkoitetaan energian tehokasta käyttöä eli energiaa käytetään vain siellä, missä sitä tarvitaan ja vain sen verran, kuin on tarve.  Palvelu mahdollistaa energiankulutuksen seurannan, minkä myötä asiakkaan on helpompi löytää energiansäästökohteita kiinteistöistään. 

Helen Key Plus –palvelu tarjoaa laajemmat ja tarkemmat mahdollisuudet energianhallintaan. Aktiivisella energiatehokkuustoiminnalla yritykset voivat saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä ja päästövähennyksiä. Helen Key Plus lanseerataan myöhemmin vuonna 2020.