Kehityshankkeet

Uudet biolämpölaitokset

Tavoitteenamme on tuottaa energiaa toimitusvarmasti ja vähäpäästöisesti. Siihen tarvitsemme hajautettua lämmöntuotantoa. Suunnittelemme biolämpölaitoksien rakentamista Vuosaareen, Patolaan ja Tattarisuolle

Investointeja päästöjen vähentämiseksi

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tuottaa energia ilmastoneutraalisti. Vuoteen 2025 mennessä tavoitteenamme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta, lisätä uusiutuvan energian osuus 25 prosenttiin ja puolittaa kivihiilen käyttö. Luovumme kivihiilestä vuonna 2029.

Suljemme Hanasaaren voimalaitoksen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Teemme vaiheittain investointeja päästöjen vähentämiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi sekä hyödynnämme uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet. Kehitämme uusia energiaratkaisuja myös yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uusimmat investointimme ovat Salmisaaren pellettilämpölaitos ja Esplanadin lämpöpumppulaitos. Mittavan investointiohjelmamme seuraavassa vaiheessa suunnittelemme uusia biolämpölaitoksia Helsinkiin.

Uusiutuvaa lämpöä tuottavat biolämpölaitokset rakentuisivat vaiheittain ja ensimmäinen niistä otettaisiin käyttöön vuoteen 2024 mennessä. Suunnittelemme laitoksia Vuosaareen, Patolaan  ja Tattarisuolle.

 

Helenin lämpölaitokset -kartta

Vuosaari

Vuosaaren biolämpölaitoksen asemapiirrustus

Lue lisää

Patola

Patolan biolämpölaitos.

Lue lisää

Tattarisuo

Tattarisuon biolämpölaitos

Lue lisää

Jaa: