Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti ilmastoneutraalia  tulevaisuutta.

Kivihiilen käyttö loppuu Salmisaaressa, mitä tilalle?

Kivihiilen käyttö loppuu Salmisaaressa, mitä tilalle?

Helen luopuu kivihiilestä: Hanasaaren yhteistuotantolaitos valmistaudutaan sulkemaan vuoden 2024 loppuun mennessä, mutta Salmisaaressa energiantuotanto jatkuu. Tutkimme juuri nyt parhaita vaihtoehtoja Salmisaaren hiilen korvaamiselle.

AIEmmat blogipostaukset

Pystymmekö näkemään metsän puilta?

Kivihiili pitää korvata. Fossiilisista on päästävä eroon. Puuenergialla Suomi nousuun. Mutta hetkinen  – eikö tämä ollutkaan niin yksinkertaista?

Helen etenee monin ratkaisuin kohti ilmastoneutraaliutta

Helenin tavoitteena on ilmastoneutraali energiantuotanto, ja tulemme luopumaan kivihiilen käytöstä.  Ilmastohaaste on iso, eikä sitä ratkaista millään yksittäisellä teknologialla. Tarvitaan lukuisia eri keinoja, sekä toimenpiteitä, joita toteutetaan yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Ratkaisut ovat näköpiirissä, mutta teknologioiden kehittymistä vielä tarvitaan, ja se avaa uusia tehokkaampia mahdollisuuksia.

Aurinkoa Helsingistä Äkäslompoloon

Lapin Äkäslompolossa sijaitseva Jounin kauppa sai viime kesän lopulla katolleen yli 1 000 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala on tuottanut sähköä jo 39 MWh ja vähentänyt näin hiilidioksidipäästöjä 16 350 kg. Vastaava määrä päästöjä syntyisi, jos ajaisimme Helsingistä Äkäslompololle ja takaisin 131 kertaa. Mutta millainen vaikutus on 1 000 kilometrin välimatkalla aurinkopaneeleiden tuotantoon?

Mitä piipusta tulee?

Lempeän syksyn jälkeen Helsingin lämmityskausi on käynnistynyt. Tästä ovat merkkinä kylmän ilman lisäksi myös voimalaitostemme piipuista nousevat valkoiset savupilvet. Mutta mitä tämä savu oikeastaan on?

Miksi metsäenergia lasketaan nollapäästöiseksi?

Biomassan energiakäytön hiilidioksidipäästöt keskusteluttavat. Meiltäkin kysytään usein, mihin perustuu oletus bioenergian päästöttömyydestä.

Lämpömarkkinat mullistuvat

Lämpömarkkinat kehittyvät kovaa vauhtia. Mahdollisuuksia on paljon: avoin kaukolämpöverkko, lämpöenergian varastointi, lämpöpumput, hukkalämpöjen talteenotto. Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin Helenin sidosryhmätilaisuudessa marraskuussa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä - siellä missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin