Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti ilmastoneutraalia  tulevaisuutta.

Merivesilämpöpumput kiinnostava mahdollisuus myös Helsingissä

Merivesilämpöpumput kiinnostava mahdollisuus myös Helsingissä

Merivesilämpöpumpuissa on paljon potentiaalia - Tukholman edustan suotuisissa olosuhteissa niitä hyödynnetään jo onnistuneesti. Merivesilämpöpumppuja on tutkittu Helsingissäkin, ja näemme ne tulevaisuuden ratkaisuina.

AIEmmat blogipostaukset

Työmaat ovat näyteikkuna Helenin toimintaan

Työmaat ovat näkyvä osa Helenin toimintaa. Yksittäinen työmaa on Helenin väliaikainen julkisivu, josta pidetään huolta, jonka tulee olla turvallinen kaupunkilaisille ja työmaalla työskenteleville, ja joka on tunnistettavissa Helenin työmaaksi. Kaupunkilaiselle työmaa on näyteikkuna Heleniin.

Tutkimusyhteistyö apuna Helenin energiatulevaisuuden luomisessa

Maailma muuttuu tällä hetkellä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, mutta myös todennäköisesti hitaammin kuin koskaan tulevaisuudessa. Energiasektorin kohdalla muutos on erityisen iso – puhutaan energiamurroksesta. Sen suurin haaste on energiatrilemma eli energian saatavuuden, hinnan ja ympäristövaikutusten tasapainotilan löytäminen.

Uuden innovaattori ja kehittäjä, tule mukaan!

Energia-alan murros -niminen näytelmä on parhaillaan esityslavoilla. Uusia näyttelijöitä, näyttämön rakentajia ja lavastemestareita haetaan, ilmoittaudu mukaan!  Haluamme Helenissä yhdistää vahvan energiaosaamisemme startuppien ja uusien kasvuyritysten kanssa.

Neljä kriittistä kysymystä biomassan kestävyydestä

Kaikessa metsän käytössä, niin myös bioenergian hyödyntämisessä, tulee huomioida metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Listasin neljä kysymystä ja vastausta biomassan kestävyydestä.

Päästöissä on eroja

Eri energiamuotojen päästöjä verratessa on hyvä huomioida kaikki elinkaaren aikaiset päästöt. Vaikutusta päästölaskentaan on myös sillä, tuotetaanko sähköä vai lämpöä vai kenties parhaimmillaan molempia energiamuotoja samassa prosessissa.

Kivihiilen käyttö loppuu Salmisaaressa, mitä tilalle?

Helen luopuu kivihiilestä: Hanasaaren yhteistuotantolaitos valmistaudutaan sulkemaan vuoden 2024 loppuun mennessä, mutta Salmisaaressa energiantuotanto jatkuu. Tutkimme juuri nyt parhaita vaihtoehtoja Salmisaaren hiilen korvaamiselle.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä - siellä missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin