Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti ilmastoneutraalia  tulevaisuutta.

Aurinkoenergian huippuvuosi

Aurinkoenergian huippuvuosi

Siinä missä kesä 2017 oli erinomaista aikaa vesivoimalle runsaiden sateiden vuoksi, oli kesä 2018 puolestaan erinomainen niin suomalaisille lomailijoille kuin aurinkovoimallekin.

AIEmmat blogipostaukset

Sidosryhmät: Toimitusvarmuudesta huolehtiminen on tärkeää

Toteutimme loppukeväällä verkkodialogin, jossa selvitimme sidosryhmiemme näkemyksiä Helenin vastuullisuustyöstä. Dialogiin osallistuttiin yli 500 kertaa, ja ideoita kertyi kymmeniä sivuja. Kiitos aktiivisuudesta!

Voimalaitoksella tehdään isosti

Yli 70 kilometriä uusittua höyrykattilan korkeapaineputkistoa ja yli 2500 hitsattua saumaa. Kun Salmisaaren voimalaitosta huolletaan, volyymit ovat isot.

Millainen maailma on öljyn jälkeen?

Helen Live -seminaarissa keskusteltiin tulevaisuudesta ja yhteiskunnan sähköistymisestä. Arkisten vaikutusten lisäksi sähköistyminen muuttaa geopolitiikkaa. Murtuuko öljyvaltioiden valta? Kaatuvatko diktatuurit? Keskusteluissa kaivattiin vahvempaa poliittista päätöksentekoa ja ohjausta energiajärjestelmän kehittämiseen.

Miten varmistetaan, että ilmastopäästöt aidosti vähenevät kivihiilen käyttökiellolla?

Suomen hallituksen esitysluonnos kivihiilen energiakäytön kieltämiseksi lailla vuonna 2029 oli juuri lausuntokierroksella. Helen kannattaa kivihiilen energiankäytöstä luopumista. Samalla tulee kuitenkin varmistaa, että päästöt vähenevät aidosti, ja että kivihiilestä luopuminen tapahtuu järkevällä tavalla.

Aurinkopaneeleiden villi länsi – kuinka vertailla tarjouksia?

Uusien hankintojen teko vaatii yleensä aina vertailua, oli kyse sitten kodinkoneista, asunnoista, lämpöpumpuista tai aurinkopaneeleista. Vaihtoehtoja on erilaisia kuin villissä lännessä hevosia, ja vertailujen tekeminen voi olla jopa tuskallisen haastavaa.

Mitä haluamme asumiselta?

Joskus seinät ja katto riittivät asumiseen, mutta eivät enää. Tänä päivänä haluamme hyviä sisäolosuhteita. Sisäolosuhteet on otettava haltuun, ja tämä voidaan tehdä laadukkaasti ja energiatehokkaasti.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä - siellä missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin