Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti ilmastoneutraalia  tulevaisuutta.

Tavoitteena 100-prosenttisesti kestävä biomassa

Tavoitteena 100-prosenttisesti kestävä biomassa

Biomassan rooli Helenin energiantuotannossa kasvaa, kun vähennämme kivihiilen käyttöä ja lisäämme uusiutuvaa energiaa matkalla kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta. Biomassa on nopeasti käyttöön otettavissa oleva välivaiheen ratkaisu, jonka avulla varmistamme Helsingin lämmittämisen myös talvipakkasilla.

AIEmmat blogipostaukset

Kuluttajat sanovat: aurinkoenergiaa, kiitos!

Yritykset voisivat hyödyntää aurinkoenergiaa enemmän, sillä aurinkoenergian käytöllä yritys voi vaikuttaa myönteisesti kuluttajan ostopäätökseen. Teettämässämme kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaiset suosisivat juuri aurinkoenergialla tuotettuja tuotteita – jos niitä vain olisi tarjolla.

Sähköautoilun murroksessa meitä on moneksi

Ilmastopäästöjen pienentämiseksi sähköautoilu on hyvä välivaihe kohti yksityisautotonta maailmaa. Sähköautoilu on kalliiden hintojen ja alkuvaiheessa olevan palveluinfrastruktuurin vuoksi vielä harvojen herkkua ja kuohuttaa siksi tunteita. Jotta sähköautoilu voisi keskiluokkaistua, palveluiden tulee parantua ja ääriasenteiden muuttua.

Luolalämpövarasto Mustikkamaan uumeniin

Helen rakentaa Suomen suurimman lämpövaraston Mustikkamaan käytöstä poistettuihin vanhoihin öljyluoliin. Miltä luolissa tällä hetkellä näyttää? Kävimme maan uumenissa katsomassa.

EI ilmastonmuutokselle, KYLLÄ toimenpiteille

Raportti, jota on sekä odotettu että pelätty. Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC pisti pöytään faktat, jotka ovat karua luettavaa. Maapallomme lämpötila on jo noussut lähes asteella esiteollisesta ajasta, mutta emme ole globaalisti kyenneet taittamaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvua. Nyt tarvitaan ilmastotoimia kaikilla rintamilla.

Jätevoimalan lämpöä myös Helsinkiin?

Vantaan Energia selvittää mahdollisuuksia laajentaa jätevoimalaansa Långmossabergenissä ja lupaa siellä tuotettua kaukolämpöä riittävän myös Helsinkiin.

Aurinkoenergian huippuvuosi

Siinä missä kesä 2017 oli erinomaista aikaa vesivoimalle runsaiden sateiden vuoksi, oli kesä 2018 puolestaan erinomainen niin suomalaisille lomailijoille kuin aurinkovoimallekin.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä - siellä missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin