Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti ilmastoneutraalia  tulevaisuutta.

Mitä piipusta tulee?

Mitä piipusta tulee?

Lempeän syksyn jälkeen Helsingin lämmityskausi on käynnistynyt. Tästä ovat merkkinä kylmän ilman lisäksi myös voimalaitostemme piipuista nousevat valkoiset savupilvet. Mutta mitä tämä savu oikeastaan on?

AIEmmat blogipostaukset

Miksi metsäenergia lasketaan nollapäästöiseksi?

Biomassan energiakäytön hiilidioksidipäästöt keskusteluttavat. Meiltäkin kysytään usein, mihin perustuu oletus bioenergian päästöttömyydestä.

Lämpömarkkinat mullistuvat

Lämpömarkkinat kehittyvät kovaa vauhtia. Mahdollisuuksia on paljon: avoin kaukolämpöverkko, lämpöenergian varastointi, lämpöpumput, hukkalämpöjen talteenotto. Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin Helenin sidosryhmätilaisuudessa marraskuussa.

Tavoitteena 100-prosenttisesti kestävä biomassa

Biomassan rooli Helenin energiantuotannossa kasvaa, kun vähennämme kivihiilen käyttöä ja lisäämme uusiutuvaa energiaa matkalla kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta. Biomassa on nopeasti käyttöön otettavissa oleva välivaiheen ratkaisu, jonka avulla varmistamme Helsingin lämmittämisen myös talvipakkasilla.

Kuluttajat sanovat: aurinkoenergiaa, kiitos!

Yritykset voisivat hyödyntää aurinkoenergiaa enemmän, sillä aurinkoenergian käytöllä yritys voi vaikuttaa myönteisesti kuluttajan ostopäätökseen. Teettämässämme kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaiset suosisivat juuri aurinkoenergialla tuotettuja tuotteita – jos niitä vain olisi tarjolla.

Sähköautoilun murroksessa meitä on moneksi

Ilmastopäästöjen pienentämiseksi sähköautoilu on hyvä välivaihe kohti yksityisautotonta maailmaa. Sähköautoilu on kalliiden hintojen ja alkuvaiheessa olevan palveluinfrastruktuurin vuoksi vielä harvojen herkkua ja kuohuttaa siksi tunteita. Jotta sähköautoilu voisi keskiluokkaistua, palveluiden tulee parantua ja ääriasenteiden muuttua.

Luolalämpövarasto Mustikkamaan uumeniin

Helen rakentaa Suomen suurimman lämpövaraston Mustikkamaan käytöstä poistettuihin vanhoihin öljyluoliin. Miltä luolissa tällä hetkellä näyttää? Kävimme maan uumenissa katsomassa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä - siellä missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin