#energiamurros puhutti

Energia-ala on murroksessa. Näin todettiin eilen 21.8. Helsingin Energian ympäristöpäivässä, jossa aihetta käsiteltiin sekä kaupunkien energiajärjestelmien että Saksan energiakäänteen näkökulmasta.

Saksan energiakäänne on puhuttanut viime vuosina varmasti jokaista energia-asioista kiinnostunutta. Ulkoministeriön Petri Hakkarainen valotti energiakäännettä pintaa syvemmältä. Kattava raportti Petrin esityksestä löytyy Leo Straniuksen blogista. Tutustu myös Petrin Kalevi Sorsa -säätiölle tekemään selvitykseen energiakäänteestä.

Katso Petrin esitys tästä:


Esitys herätti paljon keskustelua niin paikan päällä kuin myöhemmin Twitterissä.

 

VTT:n ekotehokkuuteen perehtynyt tutkimusprofessori Miimu Airaksinen kertoi, että tarvitsemme erilaisia energiajärjestelmiä – pienessä kunnassa ja suurkaupungissa ei toimi sama malli. Hän esitteli myös erilaisia skenaarioita, joiden tavoitteena on saavuttaa -80 %:n päästövähennys vuoteen 2050 mennessä.


  Seminaarin lopuksi tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen havainnollisti, miten muuttuvassa maailmassa tarvitaan uutta ajattelua. Inspiroivassa esityksessä tuli selväksi, että emme voi jatkossa tehdä niin, kuten olemme aina ennenkin tehneet. Tarvitaan uudistumista ja uusiutumista.

 

Keskustelu seminaarin teemoista jatkuu, katso @Energianeuvojan ja muiden liveseuraajien tviitit hashtagilla #energiamurros!

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen edistää Helenissä ympäristön ja ihmisten huomioon ottamista. Hän uskoo, että yhteiskuntaa uhkaavat ympäristöongelmat ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä vastuullinen yritys ottaa sidosryhmät mukaan toimintansa kehittämiseen.

Vuosiarkisto

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Insinööriopiskelijat tutustuivat Vuosaaren voimalaitokseen

Ryhmä insinööriopiskelijoita sai tutustua helmikuussa Vuosaaren voimalaitokseen. Olin yksi heistä, ja vierailu oli hyvin onnistunut. Oli mielenkiintoista kuulla Helenin, voimalaitoksen ja koko energia-alan toiminnasta. Voisin hyvin kuvitella itseni energia-alalle töihin!

Mihin Vuosaaren uusi voimalaitos tulisi?

Jos Helsingin kaupunginvaltuusto päättää vuonna 2015, että Vuosaareen rakennetaan uusi monipolttoainevoimalaitos, mihin se käytännössä sijoittuisi? Neljäkymmentä maastokävelijää otti lauantaina asiasta selvää.

Minä en kannata vastakkainasettelua, kannatatko sinä?

Energiakeskustelun arvoilmapiiri on selkeästi muuttunut. Yhä useampi kaipaa muutosta, nopeasti.