Vastuullisuusraportti

Kaupunkilaiset

Me haluamme kaupunkilaiset, asiakkaat ja kumppanit mukaan luomaan maailman parasta kaupunkienergiaa.

Kannustamme energiansäästöön

Autamme asiakkaitamme säästämään energiaa. Julkaisimme Enne-palvelun, joka tarjoaa energiankulutukseen liittyviä hyödyllisiä vinkkejä ja tehostamistoimia, joiden avulla kuka tahansa voi pienentää omaa energiakäyttöään ja hiilijalanjälkeään.

Syksyllä 2016 kannustimme lämmön kulutuspiikkien leikkaamiseen. Lämpölupaus-kampanjan tavoitteena on osallistaa ihmisiä ilmastotalkoisiin ja testata kuluttajien halukkuutta kysyntäjoustoihin.

Energianeuvonnassa panostamme erityisesti nuoriin. Vuoden 2016 aikana kerroimme energiasta, sen järkevästä käytöstä ja energia-alasta Energiatorilla, voimalaitoksilla ja kouluissa 6800 ihmiselle. Vuonna 2015 kuulijoita oli 7700.

Näkyvä osa Helsinkiä

Voimalaitoksemme ja energian jakeluverkostomme ovat näkyvä ja välillä näkymätönkin osa Helsinkiä.

Tuhannet jakokaapit ovat tärkeä osa sähkönjakeluverkkoa. Jakokaappien maisemoinnilla elävöitämme kaupunkikuvaa ja vähennämme kaappien töhrintää. Vuosi 2016 oli jälleen ennätysvuosi jakokaappien maisemoinnissa. Toteutimme yhteensä 11 maalausprojektia eri sidosryhmien kanssa, yhteensä maisemoimme yli 80 kaappia.

Vuonna 2016 valmistunut Munkkisaaren lämpökeskuksen modernisointi uudistaa myös lämpökeskuksen ulkonäköä. Lämpökeskuksen kylkeen tulee Matti Mikkilän teos Urban Energy, joka toteutetaan rei’ittämällä teräslevyjä. Projekti on Energiateollisuus ry:n ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Lämpöä liikkeellä -ideakilpailun tulosta.

Avointa markkinointiyhteistyötä

Uskomme siihen, että yritykset ja yhteisöt voivat tehdä yhdessä paljon hyvää. Vuonna 2016 uudistimme markkinointiyhteistyökäytäntömme. Jatkossa keskitymme erityisesti elävän ja vastuullisen kaupunkikulttuurin tukemiseen avoimen yhteistyöhaun kautta.

Kesällä 2016 tuimme yhteensä 30 000 eurolla kahtakymmentä tapahtumaa Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendillä. Hakuprosessi oli julkinen ja tapahtui Helenin internetsivustolla.

Yrityskylässä energia-ala tutuksi

Olemme viidettä vuotta mukana Yrityskylässä, joka on osa Taloudellisen tiedotustoimisto ry:n nuoriso-ohjelmaa. Yrityskylä on 6.-luokkalaisille tarkoitettu innovatiivinen opintokokonaisuus, jossa oppilaat harjoittelevat työntekoa, rahankäyttöä ja kuluttajana toimimista. Jokaisella oppilaalla on oma ammatti, jota hän hoitaa koko päivän ajan.

Helenin pisteessä koululaiset oppivat paitsi energiayrityksen roolista yhteiskunnassa, myös energiansäästöstä. Tarjoamme osallistujille mahdollisuuden koululla järjestettävään energiaoppituntiin.

Jaa: