Uutta voimaa -blogi

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Ei-polttamalla tuotettu energia siirtyy marginaalista valtavirtaan

Ei-polttamalla tuotettu energia siirtyy marginaalista valtavirtaan

Helen panostaa muihin kuin polttamiseen perustuviin ratkaisuihin matkallaan kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuoteen 2035 mennessä. Webinaarissa keskustelimme polttoon perustumattoman lämmöntuotannon mahdollisuuksista,konkreettisista kehitysaskeleista ja avainteknologioista. ​

Aiemmat blogipostaukset

Kustannussäästöjä ja omavaraisuutta taloyhtiölle maalämmön ja aurinkosähkön yhdistelmällä

Espoolaisessa taloyhtiössä on ollut käytössä Helenin toteuttama maalämpöä ja aurinkosähköä yhdistelevä energiaratkaisu nyt kuutisen kuukautta. Tässä kirjoituksessa kerron, millaisia vaikutuksia uudella energiaratkaisulla on tähän mennessä ollut taloyhtiön omavaraisuuteen ja kustannuksiin.

Mission very possible: Helen tähtää asiakaskeskeisimmäksi energiayhtiöksi

Kun tulin energia-alalle Heleniin yli neljä vuotta sitten, heti ensimmäisellä viikolla kävimme läpi tuotteiden elinkaariajattelua ensimäistä kertaa. Olin vaikuttunut olemassa olevan datan määrästä ja laadusta sekä heleniläisten kyvystä muuttaa näkökulmaa. 

Kerro ajatuksesi vastuullisuudestamme

Avoin vuoropuhelu sidosryhmiemme kanssa on tärkeä osa Helenin toimintakulttuuria ja vastuullisuustyötä. Sidosryhmäkyselyssä haluamme kuulla sinun mielipiteesi siitä, miten voisimme toimia entistäkin vastuullisemmin.

Olemme hyvässä vauhdissa kohti hiilineutraalia Helsinkiä – panostamme ei-polttamalla tuotettuun energiaan

Kuntavaalien lähestymisen myötä myös keskustelu Helsingin ilmastoteoista kiihtyy.

Lämpöpumppujen ja konesalien veromuutosta on kiirehdittävä myös kehysriihessä

Energia-alalla puhutaan, että ei ole olemassa yhtä hopealuotia, joka ratkaisee siirtymän hiilineutraaliin energiantuotantoon. Lämpöpumputkaan ei ehkä ole se hopea luoti, mutta jotain jalometallia ne ovat matkallamme kohti hiilineutraalia Suomea.

Teknologianeutraalia lämpöä etsimässä

Suomessa vuosikymmenten ajan kaukolämpöverkon luotettavuuteen tehdyt investoinnit ovat olleet investointeja tulevaisuuden hiilineutraaliin lämmitykseen. On tärkeää, että EU vetää tiukan linjan fossiilisten ja puhtaiden polttoaineiden välille. Vain päästöttömällä ja aidosti fossiilittomalla lämmöntuotannolla saavutetaan puhdas tulevaisuus.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin