Uutta voimaa -blogi

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Hanasaaren hiilikasa on #goneby2023, kivihiilen käyttö loppuu Helsingissä kokonaan jo 2024

Hanasaaren hiilikasa on #goneby2023, kivihiilen käyttö loppuu Helsingissä kokonaan jo 2024

Tällä viikolla Helsinki on täynnä valoa ja taidetta, kun Lux Helsinki rakentuu kaupunkiin. Myös Helen on mukana festareilla Jari Vuorisen valotaideteoksen tukijana. Vuorisen HAPPI-nimellä kulkeva valotaideteos koristaa ikonisen Hanasaaren hiilikasan kylkeä, jonka viimeisetkin murut ovat poissa reilun vuoden päästä. Lämpöä tarvitaan kaupunkiin myös vuoden 2023 jälkeen, mutta miten se hoidetaan?

Aiemmat blogipostaukset

Ydinvoiman avulla päästöt negatiivisiksi - modulaariset pienreaktorit keskustelussa

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto 2030 ja yhtiö tavoittelee hiilinegatiivisuutta tämän jälkeen. Hiilinegatiivisuus tarkoittaa polttoon perustumatonta energiajärjestelmää, johon sisältyy hiilen ja päästöjen sidonta, varastointi ja uudelleenkäyttö. Maailma on pohjautunut viimeisten vuosisatojen ajan fossiilisiin polttoaineisiin ja yksi fossiilisia korvaavista ratkaisuista saattaisi olla modulaariset pienreaktorit eli SMR:t. 

Glasgow’ssa edistyttiin, mutta paljon jäi vielä kirittävää

Olen seurannut ilmastokokouksia vuodesta 2007 alkaen ja huomannut, että lähes joka kerta ennakko-odotukset ovat olleet valtavat suhteessa saatuihin tuloksiin. Sama pettymyksiä aiheuttava kaava toistui myös tänä vuonna Glasgow’ssa. Edistystä kuitenkin tapahtui, vaikka paljon jäi vielä kirittävää. Kriisitietoisuuden nousu valtionpäämiesten keskuudessa oli merkittävää huomata.

Raaka-aineiden hinnannousu ja talouden elpyminen ennätyskorkeiden sähkön markkinahintojen taustalla

Eurooppalaisen sähkömarkkinan poikkeuksellinen tilanne heijastuu myös Suomeen. Pohjoismaisessa sähköpörssissä käydään nyt kauppaa sähköllä, jonka hinta on selvästi korkeampi kuin viime vuonna.

Helenin vastuullisuustyö vastaa sidosryhmien näkemyksiä – hiilestä luopuminen ja uusiutuvien ratkaisujen kehittäminen ovat keskiössä

Toteutamme muutaman vuoden välein laajan sidosryhmädialogin siitä, miten vastuullisuustyömme vastaa työntekijöidemme ja sidosryhmiemme odotuksia ja näkemyksiä. Sidosryhmädialogin aiheiden ja keskustelujen pohjalta saamme arvokasta tietoa siitä, mihin teemoihin vastuullisuustyössä meidän olisi olennaista syventyä.

Energiamurros tehdään koodilla – niinpä alamme tehdä sitä itse!

Helenin visiona on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö ja tuoda uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville. Tämä on erinomainen visio, josta voidaan digitalisaation näkökulmasta johtaa monta konkreettista toimenpidettä.

Helen näkee EU:n päästövähennysten tavat osoituksena ilmastovastuullisuudesta

Euroopan komissio julkaisi keskiviikkona 14.7. kauan odotetun ”Fit for 55” -energiapaketin, jonka Helen näkee osoituksena ilmastovastuullisuudesta. Sen tavoitteena on uudistaa EU:n energialainsäädäntöä vastaamaan uutta -55% vähennystavoitetta, joka on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin