Uutta voimaa -blogi

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Millä Suomi ja pääkaupunki lämpiävät: sähköllä vai puulla?

Millä Suomi ja pääkaupunki lämpiävät: sähköllä vai puulla?

Viime aikoina sähkön riittävyys on vienyt paljon palstatilaa. Sähkö on yhteiskunnan kaikkien toimintojen kannalta elintärkeää, mutta yhtä lailla Suomen leveysasteilla on syytä huolehtia myös lämmityksestä.

Aiemmat blogipostaukset

  • 11.1.

Miten vastuullisuus näkyy kesätyöntekijän arjessa?

Vastuullisuus on iso sana. Kesätyöntekijät Inez Antturi, Frans Lucenius ja Enni Ukkonen pohtivat, miten vastuullisuus näkyi heidän työarjessaan.

  • 11.1.

Tiimienergia tuntuu kesätyöntekijän arjessa ja yhteishengessä

Kesätyöntekijöitämme kannustetaan tutustumaan toisiinsa ja luomaan yhteishenkeä. Anu Alanko, Enni Ukkonen ja Niklas Ylén kertovat, miten se näkyi.

  • 11.1.

Ilahduttavia sähkökaappeja ja vastuullista maalämpöä

Kesätyössä energia-alalla pääsee keskelle merkityksellisiä tehtäviä, sanovat Inez Antturi ja Frans Lucenius.

  • 11.1.

Kesätyöntekijä hyppäsi markkina-analyysien pariin

Helenissä aktiivinen kesätyöntekijä saa hyvän pohjan uralleen. Monipuolisista tehtävistä markkinoinnin sekä tuotehallinnan ja -kehityksen parissa kertovat Anu Alanko ja Niklas Ylén.

Sähkömarkkinat, sopimukset ja hinnat - mistä tässä on kyse?

Tänä syksynä on aiheestakin ihmetelty, miten sähkömarkkinat oikein toimivat, miten sähkön hinta muodostuu ja miksi sähkö on niin kallista. Aikaisemmin stabiili sähkömarkkina ei ole ollut kovin kiinnostava. Nyt se on. Helenin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Maiju Westergren kertoo mistä tässä kaikessa on kyse.

Kestävä energiajärjestelmä edellyttää biodiversiteetin huomioimista

”Ihmiskunta on nyt vauraampi kuin koskaan, mutta samalla luonnon monimuotoisuus hupenee nopeammin kuin kertaakaan ihmiskunnan historiassa. Seuraukset ovat vakavat ja kauaskantoiset paitsi ihmisten terveyden ja elannon, myös talouden näkökulmasta.” Tämän viime vuonna julkaistun Dasguptan raportin ydinsanoma herätti laajaa keskustelua ja nosti biodiversiteettikysymykset talouden kovaan ytimeen samalla tavalla kuin Sternin raportti teki ilmastohaasteen suhteen 15 vuotta sitten.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin