• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Ks. aukiolo

Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Geolämmössä paljon mahdollisuuksia

Geolämmössä paljon mahdollisuuksia

Suomessa hyödynnetään vasta murto-osa käytettävissä olevasta geotermisen energian potentiaalista. Helen teki seismisiä heijastusluotaustutkimuksia Keskuspuistossa viime vuoden lopussa, ja tutkimuksista saatiin paljon tietoa geolämpöratkaisujen suunnitteluun.

Aiemmat blogipostaukset

Kaupunkijalostamosta energiaa ja uutta materiaalia

Kaupunkijalostamossa tavoitteenamme on jalostaa kierrätykseen kelpaamattomat materiaalit ja biomassat uusiksi raaka-aineiksi, kuten uusiomuoviksi, liikennepolttoaineiksi ja lämmöksi ilman, että hiilidioksidia vapautuu ilmakehään.

Energiaa riittää koronan keskelläkin

Helsingin voimalaitokset toimivat normaalisti korona-aikanakin, ja asiakkaat saavat sähköä, lämpöä ja jäähdytystä poikkeusoloista huolimatta. Helen on varautunut myös epidemian laajentumiseen hyvin, jotta toiminnan jatkuminen voidaan varmasti turvata.

Päästöjen kompensointi mietityttää

Päästöjen kompensointi on tulossa kovaa vauhtia ilmastohaasteen keinovalikoimaan, haluttiin sitä tai ei. Sekä yksityiset ihmiset että yritykset voivat kompensoida päästöjään. Selvitimme Helenissä eri tapoja kompensoida.

Miten korona vaikuttaa sähkön kulutukseen kotona, Helsingissä ja Suomessa?

Elämme erikoista kevättä. Koronavirus vaikuttaa meidän kaikkien elämään niin töissä kuin kotonakin. Mutta miten tilanne näkyy sähkön kulutuksessa?

Helsingin kaukolämpöverkko on hyvässä kunnossa

Helsingin katujen alla risteilee 1400 kilometriä kaukolämpöjohtoja eli 2800 kilometriä kaukolämpöputkia. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana kaukolämpöverkon pituus on tuplaantunut, mutta vaurioiden lukumäärä on saatu puolitettua. Lämmön toimitusvarmuus on Helsingissä hyvä, ja se on varmistettu myös poikkeusolosuhteissa.

Kaukolämmön CO2-päästöt vähenevät laskentatavasta riippumatta

Kaukolämmön ominaispäästöjen laskentamenetelmä muuttuu. Helenin energiantuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät laskentatavasta riippumatta.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin