• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.

Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Uudet päästörajat astuvat voimaan - Helen on valmis

Uudet päästörajat astuvat voimaan - Helen on valmis

EU:n uudet päästörajat astuvat voimaan 1. päivä heinäkuuta. Yhteistyön mestaruudella olemme Helenissä saavuttaneet tiukat vaatimukset kaikilla kolmella voimalaitoksellamme sekä lämpölaitoksillamme.

Aiemmat blogipostaukset

Helenin webinaarissa keskusteltiin biomassan energiakäytöstä ja biodiversiteetistä

Pidimme 17.6.2020 sidosryhmäwebinaarin aiheesta: Onko biomassan energiakäyttö ja luonnon monimuotoisuus yhteensovitettavissa? Tilaisuudessa kuultiin biodiversiteetin köyhtymisen riskistä ja siitä, kuinka riskiä hallitaan metsien kestävällä käytöllä. Myös Helenin biopolttoaineiden hankinnan kriteerejä esiteltiin.

Hiilineutraalin jäähdytyksen avulla lähemmäs päästövähennystavoitteita

Helenin hiilineutraali jäähdytys ei ole enää vain yritysten etuoikeus, vaan jäähdytystä on tarjolla myös taloyhtiöihin kaikkialle Helsinkiin. Vanhoissa kiinteistöissä kaukojäähdytysverkkoon liittyminen onnistuu vaivattomasti laajemman saneerauksen tai putkiremontin yhteydessä, kun taas uudiskohteissa jäähdytys on syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

Liikkuminen muuttuu – liikenne sähköistyy

Helen on kiinteästi mukana mahdollistamassa liikenteen sähköistymistä. Mitä trendejä kulunut erikoinen alkuvuosi on nostanut esille liikkumisen ja sähköautoilun näkökulmasta?

Kiinteistöt hiilineutraalin energiankäytön askelmilla: tietoisuudesta hiilikädenjäljen kasvattamiseen

Kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto Green Building Council Finland on julkaissut ammattimaisille kiinteistönomistajille tarkoitetun vähähiilisen energiankäytön askelmallin ja tarkastuslistan toiminnan kehittämisen avuksi.

Onko biomassan energiakäyttö ja luonnon monimuotoisuus yhteensovitettavissa?

Luonnon monimuotoisuus on meitä kaikkia koskettavaa asia. Erityisesti Suomessa metsät ja metsien kestävä käyttö ovat avainasemassa puhuttaessa luonnon monimuotoisuudesta. Biomassan energiakäyttö on myös yksi näkökulma, joka on huomioitava tässä isossa kokonaisuudessa.

Geolämmössä paljon mahdollisuuksia

Suomessa hyödynnetään vasta murto-osa käytettävissä olevasta geotermisen energian potentiaalista. Helen teki seismisiä heijastusluotaustutkimuksia Keskuspuistossa viime vuoden lopussa, ja tutkimuksista saatiin paljon tietoa geolämpöratkaisujen suunnitteluun.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin