Kaukolämpö yrityksille

Kaukolämpö on huoleton lämmitysmuoto, joka lämmittää kiinteistön tilat ja käyttöveden. Lämmitys pysyy tasaisena ulkolämpötilasta riippumatta ja lämmintä vettä on aina saatavilla kiinteistön tarpeiden mukaan.

Kaukolämmityksen ja -jäähdytyksen käyttöraportit löytyvät Yritys Helenistä

Olemme tuonneet kaukolämmön ja -jäähdytyksen käyttöraportit Yritys Helen -palveluun. Voit tarkastella ja ladata käyttöraportit joko palvelun sovellusversiosta tai kirjautumalla palveluun verkkoselaimellasi. Huomioithan, ettemme lähetä käyttöraportteja enää postitse. 

Kirjaudu Yritys Helen -palveluun

Helenin työntekijöitä tuotantolaitoksessa

Luotettava ja toimintavarma lämmitysratkaisu helsinkiläiskiinteistöihin

Kaukolämpö sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkon varrella Helsingissä. Kaukolämpö lämmittää kiinteistön ja sen käyttöveden ja lämpöä riittää säällä kuin säällä. Kaukolämpö tuotetaan hajautetusti eri lähteistä siellä, missä se on energiatehokkainta ja edullisinta. Kaukolämpöverkon joustavan infrastruktuurin ansiosta kaukolämpöön voidaan liittää monipuolisesti erilaisia lämmönlähteitä. Kaukolämpö toimii saumattomasti myös muiden lämmitysmuotojen ja energiatehokkuusratkaisujen kanssa. Kaukolämmön tuotanto on hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä.

Helsingin Kalasataman tornitalot

Kaukolämmön hyödyt

Kaukolämpöasiakkaamme nauttivat ensiluokkaisesta energian jakelun luotettavuudesta. Me varmistamme lämmön saatavuuden myös kylmimpinä pakkaspäivinä. ​

Kaukolämpöverkko toimii energia-alustana, johon voidaan liittää erilaisia lämmönlähteitä. Kaukolämpöasiakkaana hyödyt uusista kustannustehokkaista energialähteistä kuten hukkalämmön kierrätyksestä, lämmön varastoinnista ja joustoratkaisuista.​

Tarjoamme asiantuntemustamme muutos- ja korjaustilanteissa. Seuraamme myös laitteiden kuntoa omien huoltotoimiemme yhteydessä ja etäluennan avulla.

Kaukolämmön tuotteet

Kuukausilämpö Kiinteistö

Nykyisen kaukolämpötuotteen uudistuessa 1.1.2024 alkaen taloyhtiö- ja yritysasiakkailla on oma tuote Kuukausilämpö Kiinteistö. Lämmityksen kuluja on jatkossa entistä helpompi seurata, sillä kuukausihinnoitellun Kuukausilämpö Kiinteistön hinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta, jonka hinta määräytyy viimeisen kolmen vuoden kulutusdatasta sekä energiamaksusta, jonka hinnat päivitetään tammikuussa ja heinäkuussa vuodeksi kerrallaan. 

Ekolämpö Kierto​

Päivittämällä kiinteistön lämmityksen Ekolämpö Kiertoon pienennät konkreettisesti kiinteistön hiilijalanjälkeä ja edistät osaltasi paikallisen ja CO2-vapaan energian tuotantoa.

​Lämmön alkuperä varmennetaan Energiaviraston myöntämien uusiutuvan lämmön ja hukkalämmön alkuperätakuin.

Ekolämpö Bio

Päivittämällä kiinteistön lämmityksen Ekolämpö Bioon pienennät konkreettisesti kiinteistön hiilijalanjälkeä ja edistät paikallisen ja uusiutuvan energian tuotantoa.

Lämmön alkuperä varmennetaan Energiaviraston uusiutuvan lämmön alkuperätakuulla.

Kiinteähintainen Kaukolämpö

Hallitse budjettia luotettavasti kolmen vuoden määräaikaisella, kiinteähintaisella kaukolämpösopimuksella. Taloyhtiö- ja yritysasiakkaillemme suunnattu Kiinteähintainen Kaukolämpö tuo lämmityslaskuihin selkeyttä ja ennustettavuutta. Hinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta ja sopimuskauden ajan muuttumattomana pysyvistä kuukausikohtaisista energiamaksuista. 

Kaukolämmön hinnat

Tutustu kaukolämmön ajankohtaisiin hintoihin.

Lue lisää

Kaukolämmön alkuperä

Kaukolämmön alkuperä perustuu Helsingin kaukolämmön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty uusiutuvan kaukolämmön osuus ja muut erillismyynnit.

Kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästö oli 162 g/kWh vuonna 2023. Katso myös kaiken myydyn kaukolämmön alkuperä ja ominaispäästöt.

Kaukolämmön alkuperä 2023

Energiamuoto %
Uusiutuvat 32
Fossiiliset 62
Hukkalämpö 6

Yritys Helen palvelee ympäri vuorokauden

Yritys Helen antaa kokonaiskuvan energiankäytöstäsi, löydät sopimuksesi ja laskusi ja hoidat helposti energiaan liittyvän asioinnin. Voit tarkkailla energiankulutustietoja jopa tunnin tarkkuudella. 

Kirjaudu sisään

Tietoa yritysasiakkaalle

Palvelemme yritystäsi kaikissa kaukolämpöön liittyvissä kysymyksissä. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.

Lue lisää