Sähkösopimus ja sähkön hinta - Tee sähkövertailu nyt

Meiltä sähkösopimus helposti ja nopeasti! Helenissä sähkön hinta on aina edullinen, sähkösopimuksen hinta muodostuu sähkönkäytön (c/kWh) ja perusmaksun (€/kk) mukaan. Hinnat sisältävät alv 24%. Tee sähkövertailu ja valitse sinulle paras vaihtoehto.

Luotettavaa ja vastuullista palvelua
Tutkitusti tyytyväiset asiakkaat
Aina edulliset hinnat

Viisi syytä valita Helenin sähkösopimus

  1. 100 % suomalainen energiayhtiö, myös asiakaspalvelu Suomessa
  2. Aina kilpailukykyiset sähkön hinnat
  3. Meillä on yli 500 000 tyytyväistä asiakasta ympäri Suomen
  4. Laaja tuotevalikoima erilaisiin elämäntilanteisiin
  5. Sähkötapaturmavakuutus koko perheellesi sisältyy sähkön hintaan

Helenin sähkösopimus on edullinen

Sähkösopimus ja sähkön hinta - Usein kysyttyä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Jos et ole vielä Helenin asiakas, vaihda meille ja tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Hoidamme myyjänvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, eikä sinun tarvitse olla yhteydessä vanhaan myyjään.

Jos olet jo asiakkaamme ja muuttamassa, tee muuttoilmoitus. Me huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi.

Jos olet jo asiakkaamme ja haluat vaihtaa sopimustyyppiäsi, tee sähkösopimus normaalisti sähkökaupassamme ja valitse sopimuksen tarkennuksessa, että kyseessä on sopimustyypin vaihto.

Sähkösopimuksen avaaminen on ilmaista, minkäänlaista avausmaksua ei siis ole.

Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen tilauksesi päättymistä tiedon uuden tilausjakson hinnoista. Ellet uusi määräaikaista sähkösopimusta, tilauksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat, kun sinulla on voimassa määräaikainen sähkösopimus, sovimme sen siirtämisestä uuteen osoitteeseesi.

Sähkösopimukset ovat aina osoitekohtaisia, joten sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sopimuksia eri osoitteissa. Voit tarvita sähköä kahdessa osoitteessa, jos esimerkiksi remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa asunnossa.

Sähkösopimus uuteen kotiin kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty. Jos sähkösopimuksen teko jäi kuitenkin viime tippaan, soita Helenin muuttopuhelimeen 09-617 8020 ja hoidamme sähkösopimuksen sinulle heti kuntoon. Muuttopuhelin on avoinna 24/7, vastaamme siis puheluusi kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Muuttopuhelimeen soitat paikallisverkko- tai mobiiliverkkomaksun hinnalla. Kun teet muuttoilmoituksen lomakkeellamme, saat sähköt uuteen kotiisi jopa samana päivänä.

Aloita uusi sopimus siitä päivästä, jolloin haluat sähköntoimituksen alkavan. Ilmoita meille myös päivämäärä, jolloin vaihdamme laskutusosoitteesi. Vanha sopimuksesi päättyy, kun päätät itse sopimuksesi tai uusi asiakas tekee osoitteeseen sopimuksen. Päätä vanha sopimus siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu.

Sähköt katkeavat kohteesta sopimuksen päättyessä, jos uuden asiakkaan sopimusta ei ole tehty.

Kun muutat, jatkamme määräaikaista sähkösopimustasi uudessa osoitteessa samaan hintaan sopimuskauden loppuun asti.

Sähköä voidaan tuottaa monella eri tuotantotavalla. Tyypillisesti myymämme sähkö ostetaan pohjoismaisesta sähköpörssistä ja sen tuotantojakauma noudattaa sitä, kuinka Pohjoismaissa sähköä tuotetaan. Jos haluat uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, voit valita esimerkiksi Ympäristösähkön, joka on tuotettu aurinko-, tuuli ja vesivoimalla, tuulisähköllä tuotetun Tuulisähkön tai vesivoimalla tuotetun Kiinteähintaisen sähkösopimuksen.

Sähkön myynti- ja toimitusehdot sekä palveluhinnastot löydät Hinnastot ja ehdot -sivulta.

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Sähkösopimuksen teko tulee tavallisesti ajankohtaiseksi muuton yhteydessä. Koska sähkön hinnan muodostumiseen vaikuttaa moni tekijä, yhtä kaikille edullisinta sähkösopimustyyppiä on vaikea määritellä. Sähkösopimus kannattaakin aina valita oman kulutuksen ja tilanteen mukaan.

Sähkösopimusta tehdessä on hyvä huomioida, muuttuuko sähkön hinta sopimuksen aikana ja mihin se on sidottu. Sähkön markkinatilanteen aktiivisesta seuraamisesta kiinnostunut ja sähkönkulutustaan säätelevä voi kokea pörssisähkön omaksi valinnakseen, kun taas osana arkea sähköä tasaisesti kuluttavalle määräaikainen kiinteähintainen sähkösopimus voi olla sopivampi vaihtoehto. Sähkösopimuksen hinta muodostuu joko sähkönkäyttöön (c/kWh) kuin kiinteään kuukausimaksuun (€/kk) perustuen. 

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sähkösopimusta, joka on solmittu tietyksi ennaltamääritellyksi ajaksi. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta. Sähköyhtiö sitoutuu myymään sähkön sovitulla hinnalla määräaikaisen sopimuksen loppuun asti. Sähkösopimusta ei voi katkaista tai sen tyyppiä vaihtaa kesken jaksoa. Muuton yhteydessä siirrämme määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.

Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi purkaa kahden viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on vaivaton tapa ostaa sähköä, jonka hinta seuraa viiveellä yleistä markkinatilannetta, mutta on varsinaista markkinahintaista sähköä vakaampi ja ennakoitavampi. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi muuttua, mutta sähköyhtiön on ilmoitettava sähkön hinnan muutoksesta vähintään kuukautta ennen uuden hinnan voimaan tulemista.

Yleissähkö on saman hintaista ympäri vuorokauden. Se on tavallisesti paras valinta kerros- ja rivitaloasujalle sekä omakotitaloissa, joita lämmitetään muulla kuin sähköllä. Yleissähkö sopii toisaalta sähkölämmittäjällekin silloin, kun sähkön muu käyttö jää vähäiseksi.

Aikasähkö, eli vuorokaudenaikaan perustuva hinnoittelu, on hyvä valinta sähkölämmittäjälle. Helenin Aikasähkön hinnoittelu on selkeää: päiväsähkön hinta on voimassa kaikkina viikonpäivinä klo 7-22 ja yösähkön klo 22-7. Jos sähkönkulutus painottuu iltaan ja yöhön, voi aikasähkön avulla säästää pitkän pennin.

Kausisähkön hinta vaihtelee nimensä mukaisesti kausittain. Jos käytät paljon sähköä ja kulutus sijoittuu kesään, kausisähkö voi olla sopivin vaihtoehto. Kausisähkö soveltuu myös sähkölämmitteisiin taloihin, etenkin kun kylminä talvipäivinä käytössä on myös muita lämmitystapoja. Kausisähkön sähkön hinta muodostuu niin, että sähkö on edullisempaa kesäisin ja talviöisin.

Sähkön kWh-hinta kertoo, kuinka paljon sähkö maksaa per kilowattitunti. Tapa on vakiintunut ja helpottaa sähkön hinnan vertailua ja sähkön kilpailuttamista.

Sähkön hinta koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja arvonlisäverosta.

Sähkön energiahinnan eli myyntihinnan määrittelee sähkönmyyjä ja se on ainoa osa sähkölaskusta, jonka voit kilpailuttaa. Sähkön myyntihintaan vaikuttavat muun muassa energian tuotantokustannukset ja Pohjoismaisen sähköpörssin hinnat.

Sähkön siirtohinta ei vaikuta sähkön myyntihintaan. Paikallinen sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkönsiirrosta ja siirtohinnoista. Vaikka sähkön myyntihinta olisi kiinteä, muutokset sähkön siirtohinnoissa ovat silti mahdollisia. Sähkön siirtomaksulla katetaan kaikki sähkön siirrosta aiheutuneet kustannukset.

Verojen osuus koko sähkölaskusta on yli kolmannes. Maksat sähköveroa oman sähkönkulutuksesi mukaan ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähköveron siirtohinnan kanssa. Arvonlisäveroa peritään sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta. 

Kerrostalokodissa, jossa sähkönkulutus on noin 2 000 kWh/vuosi sähkölasku jakautuu seuraavasti: Sähköenergia 40 %, Sähkönsiirto 30 % ja Verot 30 %.

Katso myös Energiateollisuuden video sähkön hinnan muodostumisesta.

Sähkönmyynti on voimakkaasti kilpailtu ala. Edullinen sähkö on jokaisen etu, mutta se, mikä kullekin on käytännössä parasta, riippuu usein paljon sähkönkulutustavoista. Itselleen toimivinta vaihtoehtoa etsiessään kannattaakin kWh-hinnan lisäksi vertailla eri tuotteita, kuten esimerkiksi yleis-, aika- ja kausisähköä, joissa kokonaishinta syntyy kulutustapojen ja -määrän yhdistelmästä.

Eri sähköyhtiöiden asiakkailleen tarjoamat muut palvelut on myös hyvä huomioida edullisuutta arvioidessaan. Me tarjoamme asiakkaillemme sähkötuotteiden lisäksi mm. erilaisia helppokäyttöisiä tapoja seurata omaa sähkönkulutusta jopa tunneittain, mahdollisuuden vuokrata oman paneelin aurinkovoimalasta sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän, palkitun ja pidetyn Helen-asiakaslehden. Vakuutamme myös asiakkaamme perheineen sähkötapaturmien varalta.

Vertaile sähkösopimuksia

Katso kooste sähkösopimuksista ja löydä paras vaihtoehto.

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
Sähkösopimus Kuvaus Sopimustyyppi Sähkön alkuperä Kenelle
Perussähkö

Suosituin tuotteemme

Helppo ja huoleton

Hinta mukailee markkinahinnan kehitystä, mutta päivittyy harvakseltaan

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu c/kWh + perusmaksu €/kk

Sopimusta ei tarvitse muistaa uusia

Yhdistelmä (Ydinvoimaa 46 %, fossiilisia 45 % ja uusiutuvia 9 %)

Kun haluat päästä helpolla ja keskittyä muihin asioihin sopimuksesi jatkuessa.

Kiinteähintainen 24 kk

Hinta pysyy vakaana, vaikka markkinahinta muuttuisi

Määräaikainen sopimus

Edullinen hinnoittelu

Määräaikainen sähkösopimus 24 kk ajaksi

Hinnoittelu c/kWh + perusmaksu €/kk

Saat uuden tarjouksen sopimuskauden lopussa

100 % uusiutuvaa vesisähköä

Kun haluat hinnan, joka ei muutu sopimuskauden aikana

Ympäristösähkö

100 % uusiutuvaa energiaa

Yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä

Hinta mukailee markkinahinnan kehitystä

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu c/kWh + perusmaksu €/kk

Tuulisähköä 60 %, vesisähköä 30 % ja aurinkosähköä 10 %

Luonnonystävälle

Kun haluat tukea aurinkoenergiaa tuotantomuotona

Kehityksen edelläkävijälle

Tuulisähkö

100 % uusiutuvaa energiaa

Alkuperätakuin varmennettua tuulisähköä

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu c/kWh + perusmaksu €/kk

100 % uusiutuvaa tuulisähköä

Luonnonystävälle ja uusiutuvan energian tukijalle

Kun arvostat jatkuvaa sähkösopimusta

Pörssihintasähkö

Hinta muodostuu perusmaksusta, marginaalista sekä tunneittain toteutuneesta pörssihinnasta (spot-hinta) sähkönkäyttösi perusteella

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu spot-hinta + c/kWh + perusmaksu €/kk

Yhdistelmä (Ydinvoimaa 46 %, fossiilisia 45 % ja uusiutuvia 9 %)

Sähkön markkinahinnan aktiivisesta seuraamisesta kiinostuneelle

Sähkölämmittäjälle

Sinulle, joka haluat optimoida sähkönkäyttöäsi

Markkinahintasähkö

Hinta määräytyy kuukaudeksi kerrallaan markkinahinnan perusteella

Hinta on aina tiedossa etukäteen

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu c/kWh + perusmaksu €/kk

Yhdistelmä (Ydinvoimaa 46 %, fossiilisia 45 % ja uusiutuvia 9 %)

Kun haluat, että hintasi päivittyy markkinahinnan mukaan kuukausittain

Sinulle, joka haluat seurata markkinahintaa kuukausitasolla

Kodin palvelusopimus

Sähkösopimus ja kotivakuutus kätevästi yhdessä

Edullinen pakettihinta

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Hinnoittelu €/kk

100 % uusiutuvaa vesisähköä

Helppoutta arvostavalle

Muuttajalle

Sopimusten kilpailuttajalle

Katso myös


Edullinen kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on hyvä valinta, kun haluat edullista ja uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kiinteään hintaan kahdeksi vuodeksi.


Turvallinen Perussähkö on suosituin tuotteemme

Turvallinen Perussähkö on helppo ja edullinen valinta ja siksi myös suosituin tuotteemme. Sopimus on toistaiseksi voimassa.


Uusiutuvaa tuulisähköä

Tuulisähkö on edullinen ja huoleton sopimus, jossa kaikki toimitettu sähkö on hiilidioksidivapaata, uusiutuvaa energiaa. Tuulisähkö sopii niin kerrostaloasukkaalle kuin sähkölämmittäjällekin.


Ympäristösähkö on yhdistelmä uusiutuvaa energiaa

Ympäristösähkö on on tuotettu uusiutuvalla energialla - se on yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä.


Aika- ja kausisähköä sähkölämmittäjille

Toistaiseksi voimassaolevat aika- ja kausisähkösopimukset ovat sähkölämmittäjien valintoja.


Pörssisähköä markkinahintaan

Pörssisähkön hinta määräytyy suoraan sähkön markkinahinnan perusteella ja sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.


Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkön hinta määräytyy sähkön ajantasaisen markkinahinnan mukaan.


Edullinen sähkösopimus opiskelijalle

Helenin sähkösopimus on hellä opiskelijan lompakolle ja ilmastolle. Voit valita omaan kotiisi tuulisähköä tai vesisähköä - aina edulliseen hintaan.


Kodin palvelusopimus

Kodin palvelusopimus on edullinen ja helppo tapa hankkia sähkösopimus, joka sisältää laajan kotivakuutuksen. Säästät rahaa ja saat yhdellä sopimuksella hoidettua kodin tärkeät asiat kuntoon.

Jaa: