Tee sähkösopimus

Vertaile sähkösopimuksia ja valitse omaan sähkönkulutukseesi sopivin vaihtoehto. Tilaa uusi sähkösopimus tai vaihda nykyinen sähkösopimuksesi tällä sivulla. 

Sinulle sopivimmat sähkösopimukset

Kiinteähintainen Perussähkö 24 kk

Kiinteä Määräaikainen Yhdistelmä
 • Sähkösopimus kahdeksi vuodeksi.
 • Sähkön alkuperä on Suomen alkuperäjakauman mukainen.
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %. 
8,52 c/kWh
Perusmaksu 5,99 €/kk

Helen Fiksu -sähkö (24 kk)

Vaihtelee Määräaikainen Yhdistelmä
 • Vakautta ja muunneltavuutta sähkösopimuksellesi kulutusta ohjaamalla
 • 2 vuoden määräaikainen sähkösopimus
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %. 
7,70 c/kWh
+/- käyttövaikutus
Perusmaksu 3,99 €/kk

Perussähkö

Vaihtelee Toistaiseksi Yhdistelmä
 • Helppo ja vakaa sähkösopimus
 • Sopimus on voimassa toistaiseksi.
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %.
19,12 c/kWh
Perusmaksu 4,74 €/kk

Pörssisähkö

Toimitusvelvollisuustuote
Vaihtelee Toistaiseksi Yhdistelmä
 • Sähkön hinta määräytyy tunneittain sähkön markkinahinnan perusteella.
 • Alla olevat hinnat sisältävät alv. 24 %.
 • Toteutunut sähköpörssin spot-keskihinta vuonna 2022 oli 18,81 c/kWh (sis. alv, ei marginaalia).
Spot-hinta +
0,38 c/kWh
Perusmaksu 3,93 €/kk

Ympäristösähkö

Vaihtelee Toistaiseksi Uusiutuvaa
 • Helppo ja ympäristömyötäinen valinta
 • Ei pitkää sitoutumista – Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla.
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %
20,00 c/kWh
Perusmaksu 4,74 €/kk

Markkinahintasähkö

Vaihtelee Toistaiseksi Yhdistelmä
 • Sähkön hinta määräytyy kuukausittain markkinahinnan perusteella. Sähkön hinta on aina tiedossa etukäteen.
 • Hinnat sisältävät alv 24 %.
 • Katso kuinka hinta muodostuu.
7,46 c/kWh
Perusmaksu 3,93 €/kk

Kiinteähintainen Perussähkö 12 kk

Kiinteä Määräaikainen Yhdistelmä
 • Sähkösopimus vuodeksi.
 • Sähkön alkuperä on Suomen alkuperäjakauman mukainen.
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %.
8,56 c/kWh
Perusmaksu 5,99 €/kk

Helen Fiksu -sähkö (12 kk)

Vaihtelee Määräaikainen Yhdistelmä
 • Vakautta ja muunneltavuutta sähkösopimuksellesi kulutusta ohjaamalla
 • Vuoden määräaikainen sähkösopimus
 • Hinnat sisältävät alv. 24 %. 
7,74 c/kWh
+/- käyttövaikutus
Perusmaksu 3,99 €/kk

Sähkön ostaminen on helppoa

Sopimuksen valinta

Vertaa sähkösopimuksia ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Rikasta sopimustasi lisäpalveluilla

Valittavanasi on erilaisia lisäarvoa tuovia palveluita, joita voit halutessasi liittää sähkösopimukseesi.

Tarkista sopimuksen tiedot

Ennen tilauksen lähetystä varmista, että syöttämäsi tilaustiedot ovat oikein ja olet valinnut haluamasi sähkösopimus- ja lisäpalvelutuotteet tilauksellesi.

Kaikki valmista

Sähkösopimuksesi tilaus on valmis! Saat tilausvahvistuksen sähköpostitse ja sopimus astuu voimaan sopimusehtojen mukaisesti.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa.

Sähkösopimus ja sähkön hinta - Usein kysyttyä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Ethän irtisano nykyistä sähkösopimustasi ettei sähköntoimitus pääse katkeamaan.

Jos et ole vielä Helenin asiakas, vaihda meille ja tee sähkösopimus netissä kanssamme. Hoidamme myyjänvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, eikä sinun tarvitse olla yhteydessä vanhaan myyjään.

Jos olet jo asiakkaamme ja muuttamassa, tee muuttoilmoitus. Me huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi.

Jos olet jo asiakkaamme ja haluat vaihtaa sopimustyyppiäsi, tee sähkösopimus normaalisti sähkökaupassamme ja valitse sopimuksen tarkennuksessa, että kyseessä on sopimustyypin vaihto.

Sähkösopimuksen avaaminen on ilmaista, minkäänlaista avausmaksua ei siis ole.

Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen tilauksesi päättymistä tiedon uuden tilausjakson hinnoista. Ellet uusi määräaikaista sähkösopimusta, tilauksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat, kun sinulla on voimassa määräaikainen sähkösopimus, sovimme sen siirtämisestä uuteen osoitteeseesi.

Sähkösopimukset ovat aina osoitekohtaisia, joten sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sopimuksia eri osoitteissa. Voit tarvita sähköä kahdessa osoitteessa, jos esimerkiksi remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa asunnossa.

Sähkösopimus uuteen kotiin kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty. Jos sähkösopimuksen teko jäi kuitenkin viime tippaan, soita Helenin muuttopuhelimeen 09-617 8020 ja hoidamme sähkösopimuksen sinulle heti kuntoon. Muuttopuhelin on avoinna 24/7, vastaamme siis puheluusi kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Muuttopuhelimeen soitat paikallisverkko- tai mobiiliverkkomaksun hinnalla. Kun teet muuttoilmoituksen lomakkeellamme, saat sähköt uuteen kotiisi jopa samana päivänä.

Aloita uusi sopimus siitä päivästä, jolloin haluat sähköntoimituksen alkavan. Ilmoita meille myös päivämäärä, jolloin vaihdamme laskutusosoitteesi. Vanha sopimuksesi päättyy, kun päätät itse sopimuksesi tai uusi asiakas tekee osoitteeseen sopimuksen. Päätä vanha sopimus siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu.

Sähköt katkeavat kohteesta sopimuksen päättyessä, jos uuden asiakkaan sopimusta ei ole tehty.

Kun muutat, jatkamme määräaikaista sähkösopimustasi uudessa osoitteessa samaan hintaan sopimuskauden loppuun asti.

Sähkön myynti- ja toimitusehdot sekä palveluhinnastot löydät Hinnastot ja ehdot -sivulta.

Sähkösopimuksen teko tulee tavallisesti ajankohtaiseksi muuton yhteydessä. Koska sähkön hinnan muodostumiseen vaikuttaa moni tekijä, yhtä kaikille edullisinta sähkösopimustyyppiä on vaikea määritellä. Sähkösopimus kannattaakin aina valita oman kulutuksen ja tilanteen mukaan.

Sähkösopimusta tehdessä on hyvä huomioida, muuttuuko sähkön hinta sopimuksen aikana ja mihin se on sidottu. Sähkön markkinatilanteen aktiivisesta seuraamisesta kiinnostunut ja sähkönkulutustaan säätelevä voi kokea pörssisähkön omaksi valinnakseen, kun taas osana arkea sähköä tasaisesti kuluttavalle määräaikainen kiinteähintainen sähkösopimus voi olla sopivampi vaihtoehto. Sähkösopimuksen hinta muodostuu joko sähkönkäyttöön (c/kWh) kuin kiinteään kuukausimaksuun (€/kk) perustuen. 

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sähkösopimusta, joka on solmittu tietyksi ennaltamääritellyksi ajaksi. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta. Sähköyhtiö sitoutuu myymään sähkön sovitulla hinnalla määräaikaisen sopimuksen loppuun asti. Sähkösopimusta ei voi katkaista tai sen tyyppiä vaihtaa kesken jaksoa. Muuton yhteydessä siirrämme määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.

Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi purkaa kahden viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on vaivaton tapa ostaa sähköä, jonka hinta seuraa viiveellä yleistä markkinatilannetta, mutta on varsinaista markkinahintaista sähköä vakaampi ja ennakoitavampi. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi muuttua, mutta sähköyhtiön on ilmoitettava sähkön hinnan muutoksesta vähintään kuukautta ennen uuden hinnan voimaan tulemista.

Yleissähkö on saman hintaista ympäri vuorokauden. Se on tavallisesti paras valinta kerros- ja rivitaloasujalle sekä omakotitaloissa, joita lämmitetään muulla kuin sähköllä. Yleissähkö sopii toisaalta sähkölämmittäjällekin silloin, kun sähkön muu käyttö jää vähäiseksi.

Aikasähkö, eli vuorokaudenaikaan perustuva hinnoittelu, on hyvä valinta sähkölämmittäjälle. Helenin Aikasähkön hinnoittelu on selkeää: päiväsähkön hinta on voimassa kaikkina viikonpäivinä klo 7-22 ja yösähkön klo 22-7. Jos sähkönkulutus painottuu iltaan ja yöhön, voi aikasähkön avulla säästää pitkän pennin.

Kausisähkön hinta vaihtelee nimensä mukaisesti kausittain. Jos käytät paljon sähköä ja kulutus sijoittuu kesään, kausisähkö voi olla sopivin vaihtoehto. Kausisähkö soveltuu myös sähkölämmitteisiin taloihin, etenkin kun kylminä talvipäivinä käytössä on myös muita lämmitystapoja. Kausisähkön sähkön hinta muodostuu niin, että sähkö on edullisempaa kesäisin ja talviöisin.

Sähkön kWh-hinta kertoo, kuinka paljon sähkö maksaa per kilowattitunti. Tapa on vakiintunut ja helpottaa sähkön hinnan vertailua ja sähkön kilpailuttamista.

Sähkön hinta koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja arvonlisäverosta.

Sähkön energiahinnan eli myyntihinnan määrittelee sähkönmyyjä ja se on ainoa osa sähkölaskusta, jonka voit kilpailuttaa. Sähkön myyntihintaan vaikuttavat muun muassa energian tuotantokustannukset ja Pohjoismaisen sähköpörssin hinnat.

Sähkön siirtohinta ei vaikuta sähkön myyntihintaan. Paikallinen sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkönsiirrosta ja siirtohinnoista. Vaikka sähkön myyntihinta olisi kiinteä, muutokset sähkön siirtohinnoissa ovat silti mahdollisia. Sähkön siirtomaksulla katetaan kaikki sähkön siirrosta aiheutuneet kustannukset.

Verojen osuus koko sähkölaskusta on yli kolmannes. Maksat sähköveroa oman sähkönkulutuksesi mukaan ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähköveron siirtohinnan kanssa. Arvonlisäveroa peritään sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta. 

Kerrostalokodissa, jossa sähkönkulutus on noin 2 000 kWh/vuosi sähkölasku jakautuu seuraavasti: Sähköenergia 40 %, Sähkönsiirto 30 % ja Verot 30 %.

Katso myös Energiateollisuuden video sähkön hinnan muodostumisesta.

Sähkönmyynti on voimakkaasti kilpailtu ala. Edullinen sähkö on jokaisen etu, mutta se, mikä kullekin on käytännössä parasta, riippuu usein paljon sähkönkulutustavoista. Itselleen toimivinta vaihtoehtoa etsiessään kannattaakin kWh-hinnan lisäksi vertailla eri tuotteita, kuten esimerkiksi yleis-, aika- ja kausisähköä, joissa kokonaishinta syntyy kulutustapojen ja -määrän yhdistelmästä.

Eri sähköyhtiöiden asiakkailleen tarjoamat muut palvelut on myös hyvä huomioida edullisuutta arvioidessaan. Me tarjoamme asiakkaillemme sähkötuotteiden lisäksi mm. erilaisia helppokäyttöisiä tapoja seurata omaa sähkönkulutusta jopa tunneittain, mahdollisuuden vuokrata oman paneelin aurinkovoimalasta sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän, palkitun ja pidetyn Helen-asiakaslehden. Vakuutamme myös asiakkaamme perheineen sähkötapaturmien varalta.