Vuokraa aurinkopaneeli

Tule mukaan tukemaan uusiutuvan energian tuotantoa. Vuokraamalla aurinkopaneelin, saat 100% kotimaista aurinkosähköä kotiin ilman laitehankintoja. Aurinkopaneelin tuottama aurinkosähkö hyvitetään sähkösopimuslaskullasi. 

Tutustu ja tilaa
4,40 €/kk

Aurinkosähkön hyödyt ilman laiteinvestointeja

Vuokraa haluamasi määrä aurinkopaneeleita yli 6000 paneelin joukosta. Valittavanasi on aurinkopaneeleita Kivikon, Suvilahden tai Messukeskuksen  aurinkovoimaloista. Saat nimetä paneelisi ihan itse!

Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen. Hyvitämme vuokraamasi aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa.

Vuokraamalla aurinkopaneelin vaikutat konkreettisesti uusiutuvan energian käyttöön Suomessa. Me nimittäin lupaamme rakentaa uusia aurinkovoimaloita niin kauan, kun kysyntää riittää.

 

 

Aurinkovoimalat

Aurinkopaneelit Kivikon aurinkovoimalassa
Kivikko 127 vapaana
Suvilahti 75 vapaana
Nyt vuokrattavissa
Aurinkopaneelit Messukeskuksen aurinkovoimalassa
Messukeskus 25 vapaana

Kuinka hyödyn aurinkopaneelin vuokraamisesta?

Runsasta tuontantoa keväästä syksyyn

Tiesitkö, että Etelä-Suomessa on yhtä hyvät olosuhteet aurinkosähkön tuotantoon kuin Pohjois-Saksassa? Kesäkuukausina vuokraamasi paneelin tuotanto on suurinta, mutta se tuottaa aurinkosähköä myös aurinkoisina talvipäivinä.

Aurinkopaneelien tuotto

Voit seurata tuotantoa reaaliajassa

Voit seurata verkossa Suvilahden ja Kivikon aurinkovoimaloiden tuotantoa. Livekamera kertoo, kuinka aurinko paistaa voimalaan ja pystyt näkemään, kuinka tuotanto muuttuu auringon paisteen mukaan.

Seuraa paneelisi tuotantoa verkossa

Aurinkosähkö hyvitetään sähkölaskullasi

Hyvitämme vuokraamasi aurinkopaneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Hyvitys vaihtelee aurinkosähkön tuotannon mukaan, mutta keskimäärin hyvitys on euron kuukaudessa.

Aurinkopaneelin tuotanto hyvitetään pörssihintaan

Yhdistä aurinkopaneeli sähkösopimukseesi

Voit liittää vuokraamasi aurinkopaneelin mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen. Tarjoamme ympäristöystävällistä sähköä koko Suomeen. 

Tutustu esimerkiksi aurinkovoimaloissamme tuotettavaan ympäristösähköön sekä täysin tuulivoimalla tuotettuun tuulisähköön.

Hanki sähkösopimus Heleniltä

Usein kysyttyä aurinkopaneelien vuokraamisesta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto. Rakennamme aurinkovoimaloita täyttääksemme tavoitteemme ja koska aurinkoenergialle on selvästi kysyntää asiakkaidemme keskuudessa.

Suvilahden aurinkovoimala
 • Syksyllä 2014 rakennettu 1194 paneelin aurinkovoimala Helsingin Suvilahdessa, Helen Sähköverkko Oy:n sähköaseman katolla.
 • Aurinkovoimalan nimikkopaneelit ovat tuottaneet sähköä omistajilleen keväästä 2015 alkaen.
 • Suvilahden aurinkopaneelien yhteenlaskettu tarkka teho on 340 kWp ja arvioitu vuosituotanto 275 000 kWh.
 • Yhden nimikkopaneelin teho on 285 W ja arvioitu tuotantomäärä on noin 230 kWh vuodessa.
 • Aurinkovoimala kasvatti Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Suvilahden aurinkovoimalan sivulle

Kivikon aurinkovoimala
 • Keväällä 2016 valmistui 2992 paneelin aurinkovoimala Helsingin Kivikossa, Kehä I:n ja Lahdenväylän tuntumassa Kivikon hiihtohallin katolla.
 • Kivikon aurinkopaneelien yhteenlaskettu teho on noin 850 kWp ja arvioitu vuosituotanto 700 000 – 800 000 kWh.
 • Yhden paneelin teho on 285 W ja arvioitu tuotantomäärä on noin 230 kWh vuodessa.
 • Aurinkovoimala kasvattaa Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa noin 20 prosentilla.

Kivikon aurinkovoimalan sivulle

Messukeskuksen aurinkovoimala
 • Messukeskuksen katolla Pasilassa energiaa tuottaa 1 913 paneelin aurinkovoimala.
 • Messukeskuksen aurinkopaneelien yhteenlaskettu teho on 500 kWp ja arvioitu vuosituotanto 445 000 kWh
 • Yhden paneelin teho on 315 W.

Messukeskuksen aurinkovoimalan sivulle

Olemme sitoutuneet rakentamaan lisää aurinkovoimaa niin kauan, kuin kysyntää riittää.

Vuokraamalla oman aurinkopaneelin, eli nimikkopaneelin aurinkovoimalastamme saat aurinkopaneelin tuotannon itsellesi 4,40 € kuukausimaksua vastaan. Nimikkopaneeli on hyvä vaihtoehto aurinkoenergian tuottamiseen esimerkiksi kerrostaloasukkaille ja muille aurinkoenergiasta kiinnostuneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta investoida omaan aurinkopaneelilaitteistoon. 

Helenin aurinkovoimalat lisäävät merkittävästi kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa ja tämä on nimikkopaneeliasiakkaidemme ansiota. Aurinkopaneelien tuottama uusiutuva aurinkosähkö hyvitetään sähkölaskullasi.

4,40 euron kuukausihinnalla saat paikallista aurinkoenergiaa todellisiin kustannuksiin perustuen. Vuokraamalla aurinkopaneelin vaikutat aidosti uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa - olemme luvanneet rakentaa lisää aurinkovoimaa niin kauan kuin kysyntää riittää.

Tuotettu aurinkosähkö mittaroidaan kiinteistössä ja sen tuotanto hyvitetään kaikilta nimikkopaneelien varaajilta. Aurinkosähköä varataan siis asiakkaillemme yhtä paljon, kun sitä tuotetaan. Fyysisesti aurinkosähkö kulutetaan aurinkovoimalaa lähimmässä kulutuspisteessä.

Hyvitämme nimikkopaneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Aurinkovoimalan tuotanto vaihtelee vuodenajan mukaan, mutta keskimääräinen hyvitys paneelista on noin euron kuukaudessa - paneelista jää siis maksettavaa arviolta 3,40 €/kk. Paneelin tuotto vähennetään sähkölaskusta.

Tarkempaa tietoa tuotannon hyvityksestä ja aurinkovoimalan nimikkopaneelin toimitusehdot löytyvät täältä.

Aurinkopaneelit vuokrataan Helenin sähkösopimusasiakkaille. Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta, tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen.

Vuokraamme toki nimikkopaneeleita myös yrityksille. Yrityksen edustajana voit hankkia nimikkopaneelin täyttämällä y-tunnuksen tilauslomakkeeseen. Voit halutessasi laittaa yrityksen logon kuvaksi. Jos sinulle herää kysymyksiä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään (09 617 8080 arkisin klo 8-18).

Toistaiseksi nimikkopaneelia ei voi tilata lahjaksi. Oman aurinkopaneelin voi tilata ja ostaa henkilö, jolla on Helenin sähkösopimus nimissään. Samassa kotitaloudessa asuvat voivat kukin tehdä oman tilauksensa. Laskutuksessa tilaukset tulevat kuitenkin kaikki samalle laskulle.

Voit tilata nettisivuiltamme niin monta aurinkopaneelia, kuin haluat.

Aurinkopaneelit omalle katolle?

Jos asut omakotitalossa, voit hankkia tarpeesi mukaan mitoitetun aurinkopaneelipaketin myös omalle katollesi. Yhtälailla voit edistää aurinkoenergian käyttöönottoa myös taloyhtiössäsi.

Pääset helpoiten alkuun tarkastamalla kattosi aurinkosähköpotentiaalin aurinkolaskurillamme.

Tutustu aurinkolaskuriin

Katso myös


Kivikon aurinkovoimala

Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oma aurinkopaneeli Kivikon aurinkovoimalasta.


Suvilahden aurinkovoimala

Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oma aurinkopaneeli Suvilahden aurinkovoimalasta.


Messukeskuksen aurinkovoimala

Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oma aurinkopaneeli Messukeskuksen aurinkovoimalasta.