Aurinkopaneelit omakotitaloon

Omalla aurinkovoimalalla tuotat itse sähköä ekologisesti ja pienennät hiilijalanjälkeäsi. Toimitamme aurinkovoimaloita lähes koko Suomeen, aivan pohjoisinta Suomea lukuunottamatta. Hyödynnä kokemuksemme aurinkoenergian parissa ja pyydä tarjous aurinkovoimalaratkaisuistamme.

Ota yhteyttä

Kolme syytä hankkia aurinkovoimala Heleniltä

  1. Mitoitamme aurinkovoimalan omalle katollesi sopivaksi, sähkönkulutuksesi ja toiveidesi mukaan.
  2. Valitsemme puolestasi parhaat aurinkopaneelien toimittajat varmistaaksemme järjestelmän osien laadun ja palvelun sujuvuuden.
  3. Tarjoamme aurinkopaneelien asennuksen luotettavasti ja tehokkaasti. Käytössäsi on asiantuntijoidemme tuki aurinkovoimalan koko elinkaaren ajaksi.

Aurinkopaneelien-asennus-katolla_500x350px.jpg

Katollesi sopivat paneelit

Helenin aurinkolaskurin avulla selvität kotisi tai muun kiinteistösi aurinkosähkön tuottokapasiteetin ja näet paljonko omalle katollesi sopiva aurinkosähköjärjestelmä kustantaisi. Syöttämiesi tietojen pohjalta voit pyytää lisätietoja tai tarjouksen haluamastasi aurinkopaneeliratkaisusta. 

Testaa aurinkolaskuria

Aurinkovoimala on kustannustehokas ja kannattava investointi

Aurinkoenergiaa on Suomessa runsaasti tarjolla, ja se onkin yksi edullisimmista sähkön tuotantomuodoista. Aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin säästyneissä energiakuluissa ja sähkönsiirrossa. Samalla nostat kotisi arvoa.

Jokaiselle katolle sopivat paneelit

Aurinkopaneelit sopivat lähes jokaisen omakotitalon katolle omavaraisen ja ympäristöystävällisen sähkön tuotantoon. Järjestelmiemme osat ovat laadukkaita ja Suomen olosuhteisiin valikoituja, asennukseen käytämme vain omia luotettavia kumppaneitamme.

Oma Helenillä seuraat aurinkopaneelien tuotantoa

Oma Helen -sovellus pitää sinut ajantasalla kaikissa energia-asioissasi. Saat yhteen näkymään tiedot sähkön kulutuksestasi ja aurinkopaneeliesi tuotannosta. Sen avulla voit esimerkiksi kohdentaa kulutusta juuri niihin ajankohtiin kun aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä.

Helen on aurinkoenergian edelläkävijä

Meillä on yli sadan vuoden kokemus energia-alalta ja kokemuksemme aurinkoenergian parista on vertaansa vailla. Olemme asentaneet jo yli 60 000 aurinkopaneelia omakotitaloihin ja muihin kiinteistöihin, rakentaneet pohjoismaiden suurimman sähkövaraston ja kehittäneet huippusuositun Nimikkopaneeli-palvelun.

Toimitamme aurinkopaneeleita lähes koko Suomeen

Toimitamme ja asennamme alle 50 kWp aurinkopaneelijärjestelmiä lähes koko Suomeen, toistaiseksi pohjoisinta Suomea ja Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Varmistamme hankinnan sujuvuuden aina kartoituksesta asennukseen ja käyttöönottoon. Valikoimastamme löytyvät aurinkosähköjärjestelmät ovat hyvin huoltovapaita ja olemme aina läsnä kaikissa järjestelmääsi liittyvissä kysymyksissä. Asennus kauttamme onnistuu jopa kolmikerroksisiin rakennuksiin. Asennustyöstä saatava kotitalousvähennys parantaa merkittävästi aurinkovoimalan kannattavuutta. 

Aurinkopaneelien hankinnan vaiheet

Tutustu aurinkovoimalaratkaisuihimme

Luotettava ja laadukas Hehku

Hehku on luotettava ja laadukas valinta, jolla tuotat itse uusiutuvaa ja ekologista sähköä. Hehku-aurinkovoimalalla kasvatat kotisi omavaraisuusastetta kustannustehokkaasti.

Lue lisää

Tehokas ja tyylikäs Hohde

Kehittynyttä teknologiaa sisältävä, kokomustista N-tyypin aurinkopaneeleista koostuva Hohde-aurinkovoimala tarjoaa erinomaisen tehontuottotakuun, hyötysuhteen ja tehon erityisesti korkeissa lämpötiloissa.

Lue lisää

Huolella valitut kumppanit

Käytämme aurinkovoimaloiden asennukseen vain huolella valittuja, luotettavia kumppaneitamme. Aurinkopaneelien kiinnitys valitaan aina kattotyypin mukaan, varmistaen parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tutustu videolta aurinkopaneelien asennukseen.

Oma Helenillä kaikki hyöty irti aurinkopaneeleista

Oma Helen -sovelluksen avulla saat kaiken tarvitsemasi tiedon kotisi sähkön kulutuksesta ja aurinkopaneeliesi tuotannosta. Sen avulla voit esimerkiksi kohdentaa kulutusta juuri niihin ajankohtiin, kun aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä.

app-store.png play-store.png

Palvelu on saatavilla alueellasi!

Kerro vielä muutama lisätieto:

Valitettavasti palvelu ei ole saatavilla alueellasi

Toimitamme ja asennamme aurinkopaneeleita suurimpaan osaan Suomea.

Emme toistaiseksi toimita aurinkopaneeleita Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin tai pohjois-Kainuuseen.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Helenillä löydät täältä.

Lataa opas

Tämä opas auttaa sinut alkuun aurinkopaneelien hankinnan kanssa. Tutustu ja kysy meiltä lisää, jos jokin asia askarruttaa.

Lataa tästä (pdf)

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Aurinkolaskuri

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Aurinkolaskurin tulos perustuu Sun Energian kokoamaan dataan ja mallinnukseen rakennuksen katon aurinkosähköpotentiaalista, jossa on huomioitu katon suuntaukset, kallistuskulmat, rakenteet ja kaikki varjostustekijät sekä paikalliset säätiedot.

Laskuriin syötetyn osoitteen rakennus ei välttämättä sovellu aurinkopaneeleille, koska kattoon osuu voimakas varjostus. Laskuri voi näyttää nollaa myös silloin, jos rakennusta ei löydy aineistosta.

Varsinkin uudet rakennukset voivat puuttua kartta-aineistosta tai sitten data-aineistossa voi olla virhe. Joissain tapauksissa aurinkosähkön potentiaalia ei ole pystytty laskemaan kartta-aineiston epätarkkuuksien vuoksi.

Oman katon soveltuvuuden aurinkopaneeleille voi myös arvioida karkeasti tarkastamalla, miten aurinko paistaa rakennuksen etelänpuoleiselle katolle.

Aurinkopaneelien valinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
  1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.
  2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
  3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Lue täältä, kuinka voit vertailla aurinkopaneelitarjouksia. 

Etelä-Suomessa aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto 1100 Wp:n järjestelmällä 30-45 asteen kulmassa on vuodessa noin 900 kWh. Suomen eteläosien kokonaisvuosituotanto on samaa suurusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Katso oma tuottopotentiaalisi laskurillamme

Vuotuinen aurinkosäteilyn määrä (klikkaa kuva auki)

Wp tarkoittaa järjestelmän huipputehoa watteina ja kWp kilowatteina.

Aurinkosähkökatselmuksessa mitoitamme järjestelmän tarpeesi mukaan. Paras hyöty aurinkosähköjärjestelmästä saadaan, kun kaikki tuotettava energia voidaan käyttää kotona itse.  Sen vuoksi mitoitus tehdään kodin kesäpäivän kulutuksen perusteella.

3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Lisäksi kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä, eli sähköä vain kodin yhteen vaiheeseen syöttävä, ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.

Aurinkopaneelien mukana tulee invertteri eli laite, joka muuttaa aurinkosähkön tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää kotona ja syöttää sähköverkkoon.

HJT tulee englanninkielisistä sanoista Heterojunction Technology. HJT-tekniikan aurinkopaneeleissa piikennoa ympäröi amorfisesta piistä koostuva kerros. HJT on uuden sukupolven tekniikkaa, ja se on alkanut yleistymään vuonna 2023. Tekniikan ansiosta aurinkopaneelissa on parempi suorituskykytakuu, hyötysuhde ja lämmönsietokyky.

Helenin valitsemat toimittajat

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja.

Helen on valinnut invertterintoimittajiksi Froniuksen ja Sungrown, jotka molemmat valittiin kansainvälisessä vertailussa vuoden 2023 viiden parhaan invertterivalmistajan joukkoon. Tarjolla olevat invertterit vaihtelevat saatavuuden mukaan.

Invertterin korkea laatu on hyvin tärkeää aurinkosähköjärjestelmän toiminnalle, sillä invertteri on merkittävässä osassa aurinkosähköjärjestelmässä muuttamassa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön kodin pistorasiasta tulevaksi vaihtosähköksi.

Valikoimassamme olevien aurinkopaneelien takuuaika on 12–15 vuotta, invertterien takuuajat vaihtelevat 5 ja 10 vuoden välillä. Lisäksi paneeleilla on tehontuottotakuu, joka vaihtelee riippuen paneelissa käytetystä tekniikasta. Kiinnitysjärjestelmällä takuu on 30 vuotta ja asennustakuu 5 vuotta.

Tehontuottotakuu, jota kutsutaan myös suorituskykytakuuksi, kertoo, kuinka monta prosenttia aurinkopaneelien nimellistehosta on jäljellä tietyn ajan jälkeen.

Kaikilla Helenin tarjoamilla paneeleilla suorituskykytakuu on 93 % 10 vuoden ajan ja 84 % 25 vuoden ajan. Takuulla varmistetaan, että paneelit tuottavat ensimmäisten 10 vuoden ajan sähköä teholla, joka on vähintään 93 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta, ja 25 vuoden ajan teholla, joka on vähintään 84 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

HJT-tekniikan paneeleilla suorituskykytakuu saadaan vieläkin korkeammaksi; 95,75 % 10 vuoden ajan ja 92 % 25 vuoden ajan.

Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja. Lisäksi Helen vaatii toimittajilta erilliset vastuullisuusraportit ja todistukset aiheesta.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit vähentää aurinkosähköpakettisi asennustyön osuuden verotuksessa. Kotitalousvähennystä voi saada 2250 euroon saakka vuonna 2023. Laskussamme on sinulle valmiiksi eriteltynä kotitalousvähennyskelpoinen osuus. Aurinkosähköjärjestelmän kokonaishinnasta saat vähentää verotuksessa 40 prosenttia asennustyön osuudesta, omavastuuosuuden ollessa sata euroa. Lisätietoja www.vero.fi

Yleensä erillistä toimenpidelupaa ei tarvita, kun paneelit asennetaan katon lappeen suuntaisesti, eikä kyseessä ole suojeltu rakennus. Eri kuntien toimintamallit eivät ole vielä yhtenäistyneet, joten tarkista asia oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä ennen aurinkosähköjärjestelmän tilaamista. Esimerkiksi Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat lupavapaita, kun rakennus ei ole suojelu-, museo- tai kaupunkikuvallisesti merkittävä kohde ja asennus on katon lappeen suuntainen. Vastaavasti monissa muissa kunnissa tarvitaan toimenpidelupa, jonka saa leimattua rakennusvalvonnassa.

Helen auttaa asiakasta rakennus- ja toimepidelupa-asioissa. Viime kädessä vastuu lupa-asioiden hoitamisesta on kuitenkin asiakkaalla.

Helen täyttää asiakkaan puolesta sähköverkkoyhtiölle toimitettavan verkkoonkytkentälupahakemuksen.

Oman aurinkovoimalan tuotto ja käyttö

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit selvittää Helenin aurinkolaskurilla, kuinka paljon kattosi tuottaisi aurinkoenergiaa. Laskurissa on otettu huomioon mahdolliset kattoa varjostavat tekijät, kuten rakennukset ja puut. Tarkan arvion sopivasta aurinkopaneeliratkaisusta saat tilaamalla katselmuksen.

Toimiakseen aurinkopaneeli ei tarvitse suoraa auringonpaistetta, sillä se kehittää sähköä myös pilvisenä päivänä. Yöllä aurinkoenergiaa ei synny, ja silloin tarvittava sähkö otetaan sähköverkosta. Parhaimman hyödyn ja säästön saa, kun sähköä kuluttaa silloin, kun aurinkopaneelit sitä tuottavat.

Aurinkosähköpaneelit kannattaa aina sijoittaa siten, etteivät paneelit jää varjoon. Varjostavat puut ja rakenteet heikentävät järjestelmän tuottoa. On kannattavampaa rakentaa mieluummin pienempi aurinkosähköjärjestelmä kuin osittain varjoon jäävä nimellisteholtaan suurempi järjestelmä.

Aurinkosähköpaneelit ovat käytännössä huoltovapaita, eikä niitä tarvitse erityisemmin puhdistaa. Siitepöly peseytyy sateen mukana pois.

Jos et käytä kaikkea tuottamaasi aurinkosähköä, voit varastoida sen Heleniltä saatavaan fyysiseen sähkövarastoon. Vaihtoehtoisesti voit myös myydä ylituotantosi meille pörssihintaan - emme veloita myynnistä lainkaan perusmaksua, ja välitysmaksu on vain 0,3 snt/kWh. Lue lisää aurinkosähkön myynnistä tai ota rohkeasti yhteyttä niin katsomme sinun käyttöösi soveltuvimman ratkaisun.

Aurinkopaneelien liittäminen sähköverkkoon

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helenin toimittamat aurinkosähköjärjestelmät eivät sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoonkytkettäviä.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä ei sovi varavoimaksi, sillä sähköverkon vikatilanteessa korjaajien turvallisuuden takaamiseksi aurinkosähköjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Voit varmistaa sähkönsaannin sähkökatkojen aikana sähkövaraston avulla.