Laiteuusinta

Kiinteistön kaukolämpölaitteiden uusinta tulee yleensä ajankohtaiseksi yli 25 vuoden käyttöiän jälkeen. Voit jättää laiteuusinnan ja koko lämmönjakokeskuksen meidän huolehdittavaksemme valitsemalla älykkään lämmönjakokeskuksen palveluna.

Ota yhteyttä

Laitemitoitus

Laiteuusinnan tilausta varten tarvitaan kaukolämpölaitteiden mitoitustiedot. Tarjoamme maksuttoman laitemitoituksen kaukolämpölaitteille asuinrakennuksissa, joissa ei ole liiketilojen ilmastointilaitteita.

Laiteuusinnalla varmistetaan kaukolämmön hallittu käyttö taloyhtiössä. Taloyhtiö omistaa kiinteistön kaukolämpölaitteiston, jonka korjaus- ja uusimisvastuu on aina omistajalla. Jokaisessa kiinteistössä tulee korjaustarpeita ja niihin on hyvä varautua ennakkoon.

Kaukolämpölaitteiston uusintaa ja laitemitoitusta varten kannattaa lukea lämmitysverkoston meno- ja paluulämpötilat sekä lukemahetken ulkolämpötila. Lämpömittarit tulisi lukea kylminä pakkaskausina sekä laittaa lämpötilat muistiin ja antaa ne laitteiston mitoittavalle Helen Oy/LVI-suunnittelijalle.

Laiteuusinnan tilaaminen

Kustannustehokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi laiteuusinnassa kannattaa käyttää LVI-suunnittelijaa, mikäli asuinrakennuksessa tai muissa kiinteistöissä on tehty tai tehdään tulevaisuudessa rakenteellisia tai lämmitysteknisiä muutoksia.

Jos kiinteistön nykyisissä lämmitys- tai käyttövesilaitteistoissa on esimerkiksi tehovajausta tai muita mitoituksellisia virheitä, niistä kannattaa mainita LVI-suunnittelijalle.

Tarjouksia voi kysellä eri LVI-suunnittelutoimistoilta ja/tai Helen Oy:n hyväksymiltä urakoitsijoilta. Osana laadunvalvontaamme tarjoamme käyttöösi listan Helenin hyväksytyistä kaukolämpöurakoitsijoista.

Tarjouspyynnön laadinnassa voit hyödyntää urakkatarjouspyyntöpohjaamme.

Laiteuusinnan kustannukset

Laiteuusinnan kustannukset riippuvat laitteistosta, työmäärästä ja urakoitsijasta. Laiteuusinta on usein kustannustehokkainta tehdä talviaikaan.

Pientaloissa laiteuusinnan kustannukset ovat noin 5000–8000 euroa. Voit säästää kustannuksissa tekemällä tarjouspyynnöt uusista laitteista ajoissa. Lisäksi omakoti- ja paritalon omistajat voivat hakea kotitalousvähennystä noin 2500 euron työn osuudesta laiteuusinnan yhteydessä.

Laiteuusinnan kustannukset kerrostaloyhtiölle ovat noin 10 000–20 000 euroa.

Muistathan, että ennen uuden laitteiston käyttöönottoa varmistamme tarkastuksillamme sen turvallisuuden.

Autamme mielellämme kaikissa laiteuusintaan ja kaukolämmön käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Ota meihin yhteyttä!

Lähetä sähköpostia
09 617 8012

Katso myös


Kaukolämmön palvelut ja käyttöraportointi nykyisille asiakkaille

Tutustu kaukolämmön palveluihin nykyisille asiakkaillemme.


Kaukolämmön muutostyöt

Ota yhteyttä, jos suunnittelet kaukolämpöjohtojen ja mittauskeskuksen muutostöitä.


Sopimusasiat

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, kun haluat kysyä esimerkiksi sopimuksista, laskutuksesta, kulutuslukemista tai kaukolämpölaitteista.


Kaukolämpölaitteet

Kaukolämpöasiakkaille toimitetaan lämpöä Helenin kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla.


Sopimusvesivirrasta

Seuraamme kaukolämpöasiakkaidemme energiankulutusta hyödyntäen etäluennalla kerättyä mittausdataa.