Nyhet / 27.3.2019

Finlands Energi-Entreprenad AB säljs till KSS Energia

Helen Ab, Vanda Energi Ab och Lahti Energia Oy har beslutat att sälja sina aktier i Finlands Energi-Entreprenad Ab till KSS Energia Oy. Entreprenadbolaget fortsätter sin verksamhet som dotterbolag till KSS Energia från och med maj.

Finlands Energi-Entreprenad Ab som grundades 1998 är ett serviceföretag för elburen samhällsteknik och producerar planerings-, installations- och driftstjänster för nät och utrustning i samband med elöverföring, eldistribution och elanvändning samt dataöverföring i södra Finland och särskilt i huvudstadsregionen och Lahtis. År 2018 omsatte bolaget 33,8 miljoner euro. Bolaget har 145 anställda som är proffs i energibranschen. Verksamhetsställena finns i Helsingfors, Esbo och Lahtis.  

I KSS Energia-koncernen ingår för närvarande nätbyggnadsbolaget KSS Rakennus Oy, som utför tekniska infrastrukturlösningar genom att bygga, underhålla och utföra service på el-, värme- och dataöverföringsnät. Bolaget bygger och underhåller också gatu- och vägbelysning.  

KSS Energias nätbyggnadsverksamhet har utvecklats stabilt, är lönsam och söker tillväxt för sin verksamhet i enlighet med sin strategi. En del av tillväxtstrategin är att köpa upp företag som stöder målen. Finlands Energi-Entreprenad kompletterar KSS Energias tjänsteutbud och stärker bolagets marknadsställning i huvudstadsregionen. KSS Energia har som mål att utveckla det nya dotterbolagets affärsverksamhet som en del av koncernens nätbyggnadsverksamhet.

Läs mer om ämnet

Företag