Laddningsnätverket för elbilar

Helens laddstationer för elbilar säkerställer att du når destinationen med din elbil. Genom att registrera dig som kund hos Helen Laddning får du Helens laddningsnätverk för elbilar till ditt förfogande.

Registrera dig

Helens publika laddning av elbilar

Vårt laddstationsnätverk för elbilar omfattar över 300 stationer, varav en del är snabbladdstationer och en del medelsnabba laddstationer. Som kund hos Helen Laddning har du också tillgång till Virtas laddstationsnätverk som omfattar hela Europa.

Hitta den närmaste laddstationen

Varför Helen Laddning?

miksi-lataus-1.png

Ingen månadsavgift. Du betalar endast för genomförda laddningar.

miksi-lataus-2.png

På Helens publika elbilsladdstationer laddar du din bil med ren vindenergi. 

miksi-lataus-3.png

Du får avgiftsfria RFID-taggar för laddning.

Så här laddar du bilen med Helen Laddning

Hitta den närmaste lediga laddstationen. Du hittar den på kartsidan eller genom att använda en mobilapplikation från vår partner Virta.

Identifiera dig på laddstationen med en RFID-tagg (kort eller nyckelring) från Helen Laddning eller mobilapplikationen från vår partner Virta.

Anslut kabeln och låt bilbatteriet laddas så fullt som du vill.

Avsluta laddningen på samma sätt som du påbörjade den, dvs. antingen med en RFID-tagg från Helen Laddning eller med Virtas mobilapplikation.

RFID-taggar

  • Som en kund hos Helen Laddning får du två olika RFID-taggar avgiftsfritt till ditt förfogande: en nyckelring och ett kort. Du kan välja vilken av dem du vill använda för att starta laddningen.
  • Innan RFID-taggarna har kommit kan du också starta laddningen med mobilapplikationen från vår partner Virta.

Laddningens pris på Helens egna laddstationer

  • Helsingfors innerstad i zon 1: 2 €/h + 0,29 €/kWh.  
  • Helsingfors innerstad i zon 2: 1 €/h + 0,29 €/kWh.      
  • Övriga Helsingfors och övriga Finland 0,36 €/kWh. Första tre timmarna utan tidsdebitering, därefter 1 €/h. Ingen tidsdebitering kl. 21-07. Laddning som startas före kl. 21.00 debiteras tidsbaserat för hela laddningsperioden. 
  • Anslutningsparkering 0,36 €/kWh. De första 10h utan tidsdebitering, därefter 1€/h.
  • Snabbladdning 50 kW 0,28 €/min.
  • Högeffektsladdning max 200 kW 0,45 €/kWh, efter 60 min därtill tidsdebitering 0,20 €/min.

På laddstationerna i Helsingfors innerstad gäller därtill nattaxa. När laddningen börjar kl. 21-07, är priset för laddningen 0,32 €/kWh utan separat tidsdebitering.

Du kan dessutom ladda din elbil på vår partner Virtas laddstationer vars priser du kan se på Virtas mobilapplikation.

Eftersom Helen är en del av nätverket Virta, kan du som vår kund också göra roaming-laddningar. Det betyder att du kan ladda bilen inte bara i vårt eget laddningsnätverk utan också på tusentals laddstationer runt om i Europa med våra användarkoder (med RFID-koder eller genom att logga in i Virta-appen). På kartvyn i Virta-appen är roaming-laddstationerna märkta med en blixtikon (laddstationerna som hör till nätverket Virta är märkta med en V-ikon). I Finland kan du som vår kund göra roaming-laddningar t.ex. på K-Lataus laddstationer. I Virta-appen anges priset på roaming-laddning vid den aktuella laddstationen.

Är du redan kund?

Logga in på din kundsida där du kan se din laddningshistorik samt bearbeta dina betalkortsuppgifter. 

Logga in på kundsidan

Helen Laddning kundtjänst

Behöver du hjälp? Vår kundtjänst hjälper dig dygnet runt på nummer 09 617 8030

Skaffa en laddstation för elbil

Du kan också skaffa en egen laddstation till ditt bostadsbolag.

Till bostadsbolaget
Till företaget

Vanliga frågor - Helen Laddning

Använd piltangenterna för att ändra frågan. Du kan öppna och stänga svar med mellanslagstangenten.

Med Helen Laddning kan du ladda ditt elfordon på Helens laddstationer. Stationen kan vara privat varvid du måste be laddstationens ägare (t.ex. ett bostadsbolag eller ett företag) om behörighet att använda den. Laddstationen kan också vara publik och då kan vem som helst använda den. Förutom Helens eget publika laddningsnätverk står vår partner Virtas publika laddstationer i Finland och övriga Europa till ditt förfogande. Du kan söka den närmaste publika laddstationen på kartan

Varje laddstations aktuella pris visas på Virta-mobilapplikationen. Helens allmänna prissättningsprinciper för publik laddning finns också på denna sida i punkten ”Laddningens pris på Helens egna laddstationer".

Påbörja laddningen genom att visa din RFID-tagg för laddstationens läsare eller aktivera laddningen att starta med Virta-mobilapplikationen.

En RFID-tagg är ett föremål med vilket du kan identifiera dig på laddstationen och påbörja laddningen. Som kund hos Helen Laddning får du två RFID-taggar avgiftsfritt: En nyckelringsmodell och en kortmodell. Du kan själv bestämma, vilken du vill använda, eller om du vill använda båda växelvis.

Du kan beställa en egen RFID-tagg vid registrering eller senare via kundsidorna. Det finns två taggar, en bankkortsmodell och en nyckelring, båda av vilka du får automatiskt vid beställning. Du kan bestämma själv vilken tagg du vill använda (eller om du vill använda båda växelvis). De första RFID-taggarna är avgiftsfria för kunden. Om du blir tvungen att beställa en ny RFID-tagg, debiterar vi 10 € för den.

Tjänsten har ingen månadsavgift.

Laddningstransaktionen betalas med ett betalkort som lagts till i tjänsten. De laddningstransaktioner som skett under månaden debiteras en gång i månaden.

Först ska du se till att laddningskabeln är rätt kopplad, ända till botten. Om laddningen ändå inte startar, försök att starta laddningen på nytt med RFID-taggen eller Virta-applikationen.

Nej, på Helen-laddstationer kan laddningen startas antingen med RFID-taggen eller genom att använda Virta-mobilapplikationen. Virta-applikationen kan laddas ned från App Store och Google Play-butiken.

Helens laddstationer är en del av vår partner Virtas laddningsnätverk, alla laddstationer som hör till detta nätverk finns på kartsidan. Du hittar laddstationerna också på Virta-mobilapplikationen. Helens laddstationer känner du igen i gatubilden på Helens grafiska uttryck.

Du kan nollställa ditt lösenord via kundsidornas registreringsvy eller på Virta-mobilapplikationen.

Du kan uppdatera dina betalkortsuppgifter på kundsidorna. För att lägga till ett nytt betalkort måste du först ta bort det gamla betalkortet.

Vi rekommenderar registrering både för en bättre kundupplevelse och för en förmånligare prissättning. Du kan ändå påbörja laddningen utan registrering genom att mata in ditt betalkort och ID-numret på den laddstation som du använder på engångsavgiftswebbplatsen. Observera att oregistrerade användare debiteras en högre laddningsavgift.

 

Registrera dig först som kund hos Helen Laddning på kundsidan. Efter detta ger ditt bostadsbolag dig behörighet till laddstationerna.

Registrera dig först som kund hos Helen Laddning på kundsidan. Efter detta ger din arbetsgivare dig behörighet till laddstationerna.

Eftersom Helen är en del av nätverket Virta, kan du som vår kund också göra roaming-laddningar. Det betyder att du kan ladda bilen inte bara i vårt eget laddningsnätverk utan också på tusentals laddstationer runt om i Europa med våra användarkoder (med RFID-koder eller genom att logga in i Virta-appen). På kartvyn i Virta-appen är roaming-laddstationerna märkta med en blixtikon (laddstationerna som hör till nätverket Virta är märkta med en V-ikon). I Finland kan du som vår kund göra roaming-laddningar t.ex. på K-Lataus laddstationer. I Virta-appen anges priset på roaming-laddning vid den aktuella laddstationen.