Nyhet / 22.10.2018

Helen donerade över 70 mätare för stadsbornas bruk

Under energisparveckan andra veckan i oktober donerade Helen sammanlagt 72 mätare till biblioteken i Helsingfors för utlåning till stadsborna. Mätarna mäter förhållandena i hemmet.

Elförbrukningsmätare har redan i flera års tid kunnat lånas på biblioteket. Nu kompletterades mätaruppsättningen med fukt-, decibel-, yttemperatur- och radonmätare samt regelsökare.

Leila Sonkkanen som är kontaktperson för ekostöd på Helsingfors stad tackar Helen för donationen på bibliotekens vägnar och säger att det finns en klar efterfrågan på mätarna.

– Till exempel på Åggelby bibliotek lånades decibelmätaren genast ut, och de övriga mätarna distribueras till biblioteken under höstens lopp, berättar Sonkkanen.

Helens klimat- och energieffektivitetschef Rauno Tolonen tycker det är fint att biblioteken nappade på idén att utvidga tjänsten med utlåning av mätare.

– På det här sättet är tjänsten närmare kunden. Med hjälp av mätarna kan kunderna effektivisera sin energianvändning, säger Tolonen.

Enligt Tolonen kommer Helen att satsa ännu mer på att ta fram nya elektroniska tjänster inom energirådgivningen. Ett exempel på detta är partnerskapet med Visias upplevelsespel My2050, som handlar om klimatförändringen.

Läs mer om ämnet

Företag