Uutinen / 7.11.2019

Helen varautuu sijoittamaan jopa 50 miljoonaa euroa energia-alaa ravisteleviin kasvuyrityksiin – Helen Venturesin tavoitteena on kiihdyttää koko alan murrosta

Helen Oy on käynnistänyt uuden Helen Ventures -sijoitustoiminnan, jonka tavoitteena on kiihdyttää energia-alan murrosta yhdessä start-up-kumppaneiden kanssa. Helen Ventures on strateginen sijoittaja, joka tukee energia-alaa ravistelevia ja uudistavia kasvuyrityksiä. Helenin sijoitus on suuruusluokaltaan 50 miljoonaa euroa ensimmäisen viiden vuoden aikana.

Helen Ventures on sitoutunut pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Se keskittyy yrityksiin ja teknologioihin, jotka ovat siemenvaiheessa tai jo hieman pidemmällä kasvussaan ja joilla on vahva visio, innovatiivisia ratkaisuja ja selkeää kasvupotentiaalia. Helen Venturesia johtaa Terhi Vapola, jolla on mittava ja monipuolinen kokemus sijoittamisesta kasvuyhtiöihin, teknologia-alan innovaatioista ja start-up-maailmasta.

”Etsimme kumppaneita avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Kiinnostavia uusia aloitteita voi löytyä niin energiaan liittyvistä teknologioista, digitalisaatiosta kuin kiertotaloudestakin. Kaikkia yhdistää kuitenkin mahdollisuus luoda yhä älykkäämpiä ja puhtaampia energiaratkaisuja. Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme kiihdyttää koko alan murrosta”, kertoo Vapola.

Kumppaneilleen Helen Ventures tarjoaa pitkäjänteistä rahoitusta, käytännön tukea ja verkostoja sekä alustan yhteiselle innovoinnille. Helenin kautta start-upeilla on myös ketterä mahdollisuus pilotoida energia-alaa mullistavia uudistuksia sekä saada yhteys jopa puoleen miljoonaan asiakkaaseen. Yhteensä Helen tavoittaa 1,7 miljoonaa suomalaista.

”Rohkeiden ajatusten toteuttaminen tarvitsee rahoituksen lisäksi kokeilu- ja kasvualustan liiketoiminnalle. Uuden luominen vaatii kokeiluja ja tekemällä oppimista. Me autamme luomaan ympäristön, jossa uraauurtavat ideat voivat kasvaa suuriksi teoiksi”, Vapola sanoo.

Kohti hiilineutraalia energiaa

Helen Venturesin perustaminen ja yhteistyö kasvuyritysten kanssa on Helenille merkittävä askel matkalla kohti hiilineutraalia energiaa. Myös kumppaniverkoston kasvattaminen ja kasvuyrityksiin sijoittaminen sekä rohkeampi ja ketterämpi toiminta kumpuavat yhtiön strategisista tavoitteista.

”Haluamme luoda yhä puhtaamman, joustavamman ja älykkäämmän energiajärjestelmän. Yhteistyö kasvuyritysten kanssa auttaa laajentamaan omaa horisonttiamme ja tuo nopeutta, ketteryyttä ja uusia avauksia, joita emme löytäisi yksin. Helen puolestaan tarjoaa kumppaneille vankan perustan, josta ponnistaa kohti uudenlaisia energiaratkaisuja”, sanoo Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen.

”Ilmastonmuutoksen myötä koko energia-ala on historiansa suurimpien kysymysten ja muutosten kynnyksellä. Tässä murroksessa me haluamme toimia alan edelläkävijänä”, Manninen sanoo.

https://www.helenventures.fi/fi  

Lue lisää aiheesta

Yritykset