Hyviä kokemuksia e-laskusta

E-laskusta on paljon hyviä kokemuksia. Asiakkaamme ovat pitäneet e-laskusta, sillä se on helppo ja vaivaton käyttää.

Juha Nieminen on konkari e-laskun käytössä

Milloin ja miksi olet siirtynyt e-laskuun?

Liityin e-laskun käyttäjäksi ensimmäisten joukossa. Sähkölaskun tilasin e-laskuna NetPostiin heti, kun se tuli mahdolliseksi. Kun pankkini otti käyttöön verkkolaskun vastaanoton, laskut tulevat suoraan verkkopankkiini.

Mitä laskuja vastaanotat sähköisesti?

Minulle tulee kaikki mahdolliset laskut e-laskuna. Lähes kaikki yritykset toimittavat jo e-laskuja isännöintiyrityksiä lukuun ottamatta.

Mitä pidät e-laskusta?

Se on helppo ja yksinkertainen käyttää. Jos laskun loppusumma on muuttunut, pystyn heti tarkistamaan, miksi se on muuttunut. E-laskun voi tarvittaessa myös tulostaa. Ennen e-laskuun siirtymistä arkistoin paperiset laskut mappeihin. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiin, jolloin kaikki tiedot ovat yhdessä paikassa.

Mikä e-laskussa on parasta?

Laskun tietoja ei tarvitse erikseen naputella. Hyväksyminen on helppoa. Minulla on käytössä puoliautomaatti: tietyn eurorajan alittuva lasku menee automaattisesti maksuun. Mikäli summa on suurempi, käyn hyväksymässä laskun erikseen.

Ildiko Katona-Hiekkanen: E-lasku säästää selkeästi aikaa

Milloin ja miksi olet siirtynyt e-laskuun?

Siirryimme e-laskun käyttöön heti, kun se tuli käyttöön. E-lasku on nopeampi, kätevämpi ja varmempi kuin paperinen lasku, ja lisäksi virheetön.

Mitä laskuja vastaanotat sähköisesti?

Meille tulevat kaikki mahdolliset laskut e-laskuina. Kaikki yritykset eivät valitettavasti vielä lähetä e-laskua, ja olenkin sitä tiedustellut heiltä.

Mitä pidät e-laskusta?

Se on niin helppo. Alussa en muistanut aina hyväksyä laskuja. Sekin on muuttunut rutiiniksi nykyään, koska asioin joka tapauksessa verkkopankissa pari kertaa viikossa. Ainoa tarkistettava kohta on laskun summa ja oikeellisuus. Meillä on iso perhe ja työ, ja oli todella työlästä ja aikaa vievää naputella paperilaskun tietoja viitenumeroineen päivineen. Siksi e-lasku on iso helpotus ajankäyttöön. Laskut hoituvat aina eräpäivinä, ja tarvittaessa maksupäivää voi myös siirtää.

Mikä e-laskussa on parasta?

Ajan säästö ja varmuus, että laskut menevät varmasti maksuun. Paperilasku saattaa hukkua paperinkeräykseen lehtien välissä.

Katso myös