Hanki aurinkopaneelit omakotitaloon

Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö säästää sekä ympäristöä että rahaa. Hyödynnä kokemuksemme aurinkoenergian parissa ja pyydä tarjous.

Ota yhteyttä

Aurinkopaneeleilla uusiutuvaa energiaa omakotitaloon

Helenin aurinkopaneelit omakotitalon katolla.

Jokaiselle katolle sopivat paneelit

Aurinkopaneelit sopivat omakotitalon katolle kattotyypistä riippumatta. Järjestelmiemme osat ovat Suomen olosuhteisiin valikoituja, ja eri kattotyypeille on omat kiinnitysjärjestelmänsä. Räätälöimme aurinkopaneelipaketit aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Voit saada aurinkopaneelien asennuksesta kotitalousvähennyksen.

Aurinkolaskurin avulla saat helposti suosituksen juuri sinun katollesi sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä.

Testaa aurinkolaskuria

Työntekijä asentamassa aurinkopaneelia katolle.

Taattua tuotantoa ja elinikäinen palvelu

Toimitamme ja asennamme aurinkopaneeleita suurimpaan osaan Suomea. Emme toistaiseksi toimita aurinkopaneeleita Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin tai pohjois-Kainuuseen. Teemme aurinkopaneelien hyödyntämisestä helppoa ja varmistamme, että aurinkopaneelisi alkavat tuottamaan sähköä odotetusti, sekä seuraamme aurinkopaneelien tuotantoa koko niiden elinkaaren ajan.

Varmistamme, että aurinkopaneelien hankinta sujuu vaivattomasti aina kartoituksesta asennukseen ja käyttöönottoon. Saat kaiken tarvittavan yhdeltä luotettavalta toimijalta helposti avaimet käteen -toimituksena. Aurinkosähköjärjestelmät ovat hyvin huoltovapaita ja me olemme aina läsnä kaikissa järjestelmääsi liittyvissä kysymyksissä.

Aurinkopaneelien hankinnan vaiheet

Aurinkopaneelit tiilikatolla.

Aurinkoenergia on kannattava investointi

Aurinkoenergiaa on Suomessa tarjolla runsaasti, ja aurinkosähkön ennustetaan olevan yksi edullisimmista sähkön tuotantomuodoista lähivuosina. Jo nyt aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin takuuaikana, kun mitoitamme sen toteutuneen sähkönkulutuksesi perusteella. Aurinkosähkön kiinnostavuuden lisääntyessä aurinkopaneelit myös nostavat kotisi arvoa.

Helen tarjoaa aurinkovoimaa myös yrityksille ja taloyhtiöille.

Kolme syytä hankkia aurinkopaneelit Heleniltä

  1. Saat kaiken aurinkoenergian tuottamiseen ja omavaraisuutesi kasvattamiseen tarvittavan yhdeltä, luotettavalta toimijalta nyt ja tulevaisuudessa.
  2. Omalla aurinkovoimalalla tuotat itse sähköä ekologisesti ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.
  3. Helenillä on yli sadan vuoden kokemus energia-alalta ja kokemuksemme aurinkoenergian parissa on vertaansa vailla. Olemme rakentaneet Helsinkiin suuria aurinkovoimaloita ja yhdistäneet aurinkovoimalaan pohjoismaiden suurimman sähkövaraston. Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden vuokrata omia aurinkopaneeleja. Tutkimus- ja kehitystyömme on jatkuvaa.

Tutustu aurinkovoimaloiden turvallisuusohjeeseen

Oma Helenillä kaikki hyöty irti aurinkopaneeleista

Oma Helen -sovellus pitää sinut ajantasalla kaikissa energia-asioissasi. Se tuo yhteen näkymään kaiken tarvitsemasi tiedon kotisi sähkön kulutuksesta ja aurinkopaneeliesi tuotannosta. Sen avulla voit esimerkiksi kohdentaa kulutusta juuri niihin ajankohtiin, kun aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä.

Tutustu Oma Heleniin

Lataa opas

Tämä opas auttaa sinut alkuun aurinkopaneelien hankinnan kanssa. Tutustu ja kysy meiltä lisää, jos jokin asia askarruttaa.

Lataa tästä

Palvelu on saatavilla alueellasi!

Kerro vielä muutama lisätieto:

Valitettavasti palvelu ei ole saatavilla alueellasi

Toimitamme ja asennamme aurinkopaneeleita suurimpaan osaan Suomea.

Emme toistaiseksi toimita aurinkopaneeleita Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin tai pohjois-Kainuuseen.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Helenillä löydät täältä.

Yhteystiedot

Aurinkojärjestelmiin liittyvä yleinen asiakaspalvelu
aurinkoenergia@helen.fi
09 617 8065 (arkisin 8–16)

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Aurinkolaskuri

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Aurinkolaskurin tulos perustuu Sun Energian kokoamaan dataan ja mallinnukseen rakennuksen katon aurinkosähköpotentiaalista, jossa on huomioitu katon suuntaukset, kallistuskulmat, rakenteet ja kaikki varjostustekijät sekä paikalliset säätiedot.

Laskuriin syötetyn osoitteen rakennus ei välttämättä sovellu aurinkopaneeleille, koska kattoon osuu voimakas varjostus. Laskuri voi näyttää nollaa myös silloin, jos rakennusta ei löydy aineistosta.

Varsinkin uudet rakennukset voivat puuttua kartta-aineistosta tai sitten data-aineistossa voi olla virhe. Joissain tapauksissa aurinkosähkön potentiaalia ei ole pystytty laskemaan kartta-aineiston epätarkkuuksien vuoksi.

Oman katon soveltuvuuden aurinkopaneeleille voi myös arvioida karkeasti tarkastamalla, miten aurinko paistaa rakennuksen etelänpuoleiselle katolle.

Aurinkopaneelien valinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
  1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.
  2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
  3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Lue täältä, kuinka voit vertailla aurinkopaneelitarjouksia. 

Etelä-Suomessa aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto 1100 Wp:n järjestelmällä 30-45 asteen kulmassa on vuodessa noin 900 kWh. Suomen eteläosien kokonaisvuosituotanto on samaa suurusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Katso oma tuottopotentiaalisi laskurillamme

Vuotuinen aurinkosäteilyn määrä (klikkaa kuva auki)

Wp tarkoittaa järjestelmän huipputehoa watteina ja kWp kilowatteina.

Aurinkosähkökatselmuksessa mitoitamme järjestelmän tarpeesi mukaan. Paras hyöty aurinkosähköjärjestelmästä saadaan, kun kaikki tuotettava energia voidaan käyttää kotona itse.  Sen vuoksi mitoitus tehdään kodin kesäpäivän kulutuksen perusteella.

3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Lisäksi kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä, eli sähköä vain kodin yhteen vaiheeseen syöttävä, ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.

Yksikidepaneelien hyötysuhde ja teho ovat monikidepaneeleja suuremmat.  Investointi kalliimpaan yksikidepaneelityyppiin on kannattava erityisesti tapauksissa, joissa vapaata kattopinta-alaa on vain vähän tarjolla. Hyvä myyjä antaa sinulle molemmista vaihtoehdoista tarjouksen.

Aurinkopaneelien mukana tulee invertteri eli laite, joka muuttaa aurinkosähkön tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää kotona ja syöttää sähköverkkoon.

Helenin valitsemat toimittajat

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja.

Helen on valinnut invertterintoimittajiksi Froniuksen ja SMA:n, jotka molemmat valittiin kansainvälisessä vertailussa vuoden 2018 viiden parhaan invertterivalmistajan joukkoon.

Invertterin korkea laatu on hyvin tärkeää aurinkosähköjärjestelmän toiminnalle, sillä invertteri on merkittävässä osassa aurinkosähköjärjestelmässä muuttamassa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön kodin pistorasiasta tulevaksi vaihtosähköksi. Fronius ja SMA ovat vuosia olleet alansa huippuja johtuen laitteiden vähäisistä vioista sekä nopeasta palvelusta takuutapauksissa

Valikoimassamme olevien aurinkopaneelien takuuaika on 12 vuotta, invertterien takuuajat vaihtelevat 5 ja 7 vuoden välillä. Lisäksi paneeleilla on tehontuottotakuu: 10 vuotta 90 % ja 25 vuotta 85 %. Kiinnitysjärjestelmällä takuu on 30 vuotta ja asennustakuu 5 vuotta.

Tehontuottotakuu, jota kutsutaan myös suorituskykytakuuksi kertoo, kuinka monta prosenttia aurinkopaneelien nimellistehosta on jäljellä tietyn ajan jälkeen.

Kaikilla Helenin tarjoamilla paneeleilla suorituskykytakuu on 90 % 10 v, 80 % 25 v. Takuulla varmistetaan, että paneelit tuottavat ensimmäisten 10 vuoden ajan sähköä teholla, joka on vähintään 90 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta, ja 25 vuoden ajan teholla, joka on vähintään 80 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

Aurinkopaneelivalmistajat luokitellaan kansainvälisesti Tier-luokkiin 1–5, joissa yksi arvostelukriteereistä on vastuullisuus. Luokista 1 on paras. Helenin paneelintoimittajat kuuluvat luokkaan 1, jonka lisäksi Helen vaatii toimittajilta erilliset vastuullisuusraportit ja todistukset.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit vähentää aurinkosähköpakettisi asennustyön osuuden verotuksessa. Kotitalousvähennystä voi saada 2250 euroon saakka vuonna 2022. Laskussamme on sinulle valmiiksi eriteltynä kotitalousvähennyskelpoinen osuus. Aurinkosähköjärjestelmän kokonaishinnasta saat vähentää verotuksessa 50 prosenttia asennustyön osuudesta, omavastuuosuuden ollessa sata euroa. Lisätietoja www.vero.fi

Yleensä erillistä toimenpidelupaa ei tarvita, kun paneelit asennetaan katon suuntaisesti katolle, eikä kyseessä ole suojeltu rakennus. Eri kuntien toimintamallit eivät ole vielä yhtenäistyneet, joten tarkista asia oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä ennen aurinkosähköjärjestelmän tilaamista. Esimerkiksi Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat lupavapaita, kun rakennus ei ole suojelu-, museo- tai kaupunkikuvallisesti merkittävä kohde ja asennus on katon lappeen suuntainen. Vastaavasti monissa muissa kunnissa tarvitaan toimenpidelupa, jonka saa leimattua rakennusvalvonnassa.

Helen auttaa asiakasta rakennus- ja toimepidelupa-asioissa. Viime kädessä vastuu lupa-asioiden hoitamisesta on kuitenkin asiakkaalla.

Helen täyttää asiakkaan puolesta sähköverkkoyhtiölle toimitettavan verkkoonkytkentälupahakemuksen.

Oman aurinkovoimalan tuotto ja käyttö

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit selvittää Helenin aurinkolaskurilla, kuinka paljon kattosi tuottaisi aurinkoenergiaa. Laskurissa on otettu huomioon mahdolliset kattoa varjostavat tekijät, kuten rakennukset ja puut. Tarkan arvion sopivasta aurinkopaneeliratkaisusta saat tilaamalla katselmuksen.

Toimiakseen aurinkopaneeli ei tarvitse suoraa auringonpaistetta, sillä se kehittää sähköä myös pilvisenä päivänä. Yöllä aurinkoenergiaa ei synny, ja silloin tarvittava sähkö otetaan sähköverkosta. Parhaimman hyödyn ja säästön saa, kun sähköä kuluttaa silloin, kun aurinkopaneelit sitä tuottavat.

Aurinkosähköpaneelit kannattaa aina sijoittaa siten, etteivät paneelit jää varjoon. Varjostavat puut ja rakenteet heikentävät järjestelmän tuottoa. On kannattavampaa rakentaa mieluummin pienempi aurinkosähköjärjestelmä kuin osittain varjoon jäävä nimellisteholtaan suurempi järjestelmä.

Aurinkosähköpaneelit ovat käytännössä huoltovapaita, eikä niitä tarvitse erityisemmin puhdistaa. Siitepöly peseytyy sateen mukana pois.

Jos et käytä kaikkea tuottamaasi aurinkosähköä, voit varastoida sen Heleniltä saatavaan fyysiseen sähkövarastoon. Vaihtoehtoisesti voit myös myydä ylituotantosi meille pörssihintaan, markkinoiden parhaalla sopimuksella, sillä emme veloita välityspalkkoita tai muita maksuja. Ota rohkeasti yhteyttä niin katsomme sinun käyttöösi soveltuvimman ratkaisun.

Aurinkopaneelien liittäminen sähköverkkoon

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helenin toimittamat aurinkosähköjärjestelmät eivät sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoonkytkettäviä.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä ei sovi varavoimaksi, sillä sähköverkon vikatilanteessa korjaajien turvallisuuden takaamiseksi aurinkosähköjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Voit varmistaa sähkönsaannin sähkökatkojen aikana sähkövaraston avulla.

Katso myös


Pientuotannon myynti

Myy meille ylimääräinen sähkösi pörssihintaan ilman välityspalkkiota..